Attis írta:Bocs, hogy beleugatok.Igaz ez már politika kategória de ezt direkt nem lépi meg egyik politikai párt sem. Ugyanis Magyarországon az egyik legnagyobb "erő" a népben a nyugdíjasok, és nem éri meg kikezdeni velük... (csak gondolj bele...)
Szerintem az igazság a két álláspont között lehet valahol.
Valóban rengetegen utaznak kedvezménnyel. Ezzel már foglalkozott több tv és rádió műsora is. Nagyon-nagy többségben vannak azok, akik valamilyen támogatást kapnak. (Hogy ezek mennyire jogosak, nem tudom. Nagy részük biztos nem az.)
Én eleve eltörölném a 65 év felettiek ingyenes utazását. Nem is értettem soha, hogy miért evidens, hogy az idősek ingyen utaznak. (Lehetne tenni egy olyan megkötést, hogy amennyiben érvényes orvosi beutalóval rendelkeznek, akkor ingyen használhassák a tömegközlekedést. De azért a piacra, gyerekhez, baráthoz utazáshoz ez azért már ne járjon!) Viszont érdekes, hogy ha ezt felvetem ismerősi körben, rögtön gonosz vagyok. Az érem másik oldala, hogy nem volt ekkora visszhangja, amikor a diákok kedvezményeit nyirbálták meg. Vegyünk egy példát. A gyerek 80-100 km-re tanul otthonától. Jó esetben hazajut egy hónapban 2 vagy alkalommal. Ezért felesleges mondjuk távolsági bérletet váltani. Viszont akkor megveheti az 50%-os jegyet. Ami egy oda-vissza útnál: 2500 Ft környéke. Természetesen más tészta, hogy a diák mondjuk nyáron bulizni megy a Balatonra.
Nem értem, miért jár kedvezmény a köztisztviselőknek? Ők nem keresnek, ingyen dolgoznak?
Szóval lehetne itt másban is keresni a hibákat.
Na de ez már off..