RADIOSITE Fórum

• Gold FM - Eger, Tatabánya

#11974  Szerző: LuciFerko

Zolika írta:
mg írta:
Zolika írta:Eddig nem kellettek senkinek sem a rádiós jogok.
Néhány éve volt belőle botrány, hogy pénzt akartak kérni érte. De a Magyar Rádió felháborodva tiltakozott, hogy fizessenek a körkapcsolásért.
Azóta sem körkapcsolás, sem rádiós bevétel.
Nem tudom, hogy ez e a magyarázat. :mrgreen:
hát, egyrészt a magyar "profi labdarúgás" (röhögnöm kell) olyan mélyen van, hogy el nem tudom képzelni, hogy a rádiós közvetítési jogaiért megérné egy fillért is kiadni... inkább a szövetségnek kéne fizetnie érte, hogy valahol egyáltalán közvetítik...
illetve: a közvetítési jogokat az Advertum is tovább akarja értékesíteni - nem a saját kiépítendő "médiahálózatában" használná fel tehát azokat.
de mégis, ki venné meg? eddig a Magyar Rádió kiment, közvetítette a meccset, de nem emlékszem rá, hogy megállt volna azalatt az élet és másnap mindenki arról beszélt volna :) de hogy még a közvetítés költségein felül külön fizetnie is kelljen a jogokért, hát azt már persze, hogy nem, én akkor lennék felháborodva, ha ezt megtennék...
Én abban látok fantáziát, hogy az összes játékos, edző csak a Gold FM rádiónak nyilatkozhat! Vagy csak a Gold FM Miskolcnak lesz ahhoz joga, hogy két zene közt kikapcsoljon a DVTK meccsére és beszámoljon a tudósító, mi történt az utolsó 5-10 percben! (Különösen érdekes ez, ha idegenben játszik a csapat.)
Persze hozzá lehet kapcsolni sportműsort is, stúdióvendéggel, akitől smsen a hallgatók is kérdezhetnek. A meccs szünetében is bömbölhet a Gold FM.

Én ebben látok fantáziát, nem a régi körkapcsolásban!
A helyükben ebben gondolkoznék. Szerintem max ott adják el a jogot, ahol nincs saját adójuk.
NA ez lenne a szemétség. az RTL klub csinált ilyet, megis kapták érte a magukét rendesen. Pl a Balaton TV nem csinálhatott a siófoki csapattagokkal interjút...
 #11973  Szerző: Zolika

mg írta:egyébként miért nem lehet a ligát hagyni nyugodtan tönkremenni, megrohadni, megszűnni? kit érdekelne? kinek fájna? az ország 99%-ának fel se tűnne.
mondom megint, szüntessék csak meg, számolják fel, nem szabad erre egy fillért se költeni, a felszabaduló pénzből csináljanak a gyerekeknek füves pályákat, vegyenek nekik labdát, a mostani "profi" labdarúgóink meg nyírhatják a füvet minimálbérért, azt még megengedem :)
Mondom, ezzel teljesen egyetértek!
Mellesleg a tegnapi nappal gyakorlatilag meg is szünt!

Itt a 3,1 milliárd visszafizetése volt a kérdéses.
 #11972  Szerző: Zolika

mg írta:
Néhány éve volt belőle botrány, hogy pénzt akartak kérni érte. De a Magyar Rádió felháborodva tiltakozott, hogy fizessenek a körkapcsolásért.
hát, egyrészt a magyar "profi labdarúgás" (röhögnöm kell) olyan mélyen van, hogy el nem tudom képzelni, hogy a rádiós közvetítési jogaiért megérné egy fillért is kiadni... inkább a szövetségnek kéne fizetnie érte, hogy valahol egyáltalán közvetítik...
illetve: a közvetítési jogokat az Advertum is tovább akarja értékesíteni - nem a saját kiépítendő "médiahálózatában" használná fel tehát azokat.
de mégis, ki venné meg? eddig a Magyar Rádió kiment, közvetítette a meccset, de nem emlékszem rá, hogy megállt volna azalatt az élet és másnap mindenki arról beszélt volna :) de hogy még a közvetítés költségein felül külön fizetnie is kelljen a jogokért, hát azt már persze, hogy nem, én akkor lennék felháborodva, ha ezt megtennék...
Én abban látok fantáziát, hogy az összes játékos, edző csak a Gold FM rádiónak nyilatkozhat! Vagy csak a Gold FM Miskolcnak lesz ahhoz joga, hogy két zene közt kikapcsoljon a DVTK meccsére és beszámoljon a tudósító, mi történt az utolsó 5-10 percben! (Különösen érdekes ez, ha idegenben játszik a csapat.)
Persze hozzá lehet kapcsolni sportműsort is, stúdióvendéggel, akitől smsen a hallgatók is kérdezhetnek. A meccs szünetében is bömbölhet a Gold FM.

Én ebben látok fantáziát, nem a régi körkapcsolásban!
A helyükben ebben gondolkoznék. Szerintem max ott adják el a jogot, ahol nincs saját adójuk.
 #11967  Szerző: mg

egyébként miért nem lehet a ligát hagyni nyugodtan tönkremenni, megrohadni, megszűnni? kit érdekelne? kinek fájna? az ország 99%-ának fel se tűnne.
mondom megint, szüntessék csak meg, számolják fel, nem szabad erre egy fillért se költeni, a felszabaduló pénzből csináljanak a gyerekeknek füves pályákat, vegyenek nekik labdát, a mostani "profi" labdarúgóink meg nyírhatják a füvet minimálbérért, azt még megengedem :)
 #11965  Szerző: mg

#11961  Szerző: Zolika

mg: Ha jól látom az állami garancia nem tetszik neked!
És teljesen igazad van! :idea: Az én kétségeim is abból táplálkoznak.

De tegyük fel, te vagy a bankár, és odamennek hozzád a hitelért. Olyat kérnek, aminek a kb. 60 százalékát be sem fektetik, hanem rögtön kifizetnek belőle egy másik hitelt. Garanciaként pedig rádiókkal jönnek, amik a cégbíróság szerint még csak nem is az ő tulajdonuk!
Te odaadnád nekik a több milliárdot ilyen feltételekkel?!
Feltételezem, azért kell a kormánygarancia hogy a válaszunk igen legyen. :idea:

Nem rajongok az Advertumért, nagyon nem, de azt is túlzásnak tartom, amiket itt összeírtatok róluk.

Ami meg a foci szakmai részét illeti, javaslom ne menjünk bele. Én sem tudok végignézni egyetlen magyar meccset sem. :(
 #11957  Szerző: Zolika

Obladioblada írta:
"A csütörtöki döntésnek örülünk, mert még nagyobb biztosítékot jelent a 15 évre szóló szerződésnek, amelyet a ligával kötöttünk" - mondta Klausmann Viktor, az Advertum szóvivője pénteken az MTI-nek. "A határozat nyomán szükség van egy kiegészítő szerződésre az MLSZ-szel, de a bajnoki rajtra, azaz egy-két héten belül várhatóan ez is megszületik."

Klausmann hozzátette, hogy erre azért is szükség volt, mert a rádiós jogok eddig nem szerepeltek megnevezve a vagyoni jogok között, s így most az MLSZ egységesítve adhatja majd át a korábban rögzített jogokat az Advertumnak.
Miért nem? Eddig erről miért nem volt szó? Ezt leszámítva tényleg minden a legnagyobb rendben van. Én kérek elnézést. :D
Eddig nem kellettek senkinek sem a rádiós jogok.
 #11954  Szerző: Zolika

Debrecenben élek és én is csak annyit tudok, mint ti. ;) Csak a jelek szerint ugyanazokat a híreket máshogy magyarázom, értelmezem. :D

De hogy a Fideszt is megvédjem egy kicsit - nehogy megkapjam, politikailag vagyok elfogult - mikor a fideszes politikus fiától vettek rádiót néhány hete, akkor ők is megkapták itt a magukét. Pedig ha nektek van egy eladó terméketek, ti sem azt nézitek a vevő milyen pártállású, kihez van közelebb, hanem hogy mennyit fizet. Legalábbis remélem nem egyedül vagyok így vele. :mrgreen:
Nem szabad beugrani az újságírói hangulatkeltéseknek. :idea:

Imádom ezeket a kis sárgákat. :D
 #11952  Szerző: mg

Zolika írta:Az Orbán-kormány adott 3,1 milliárdot alig néhány évre, ami pillanatok alatt eltűnt. A közeliek lenyúlták, megkockáztathatjuk. Esély sem volt, hogy visszajöjjön a közpénz...
Itt jött a képbe az Advertum, amely vállalta az átvállalást, csak 15 éves futamidőt kért és a hitel felemelését 5,2-re. (Hogy miért nem 5-re, 6-ra vagy 7-re az passz... Gondolom van valami saját üzleti tervük.)
Tehát a 2,1 ért cserébe 5,2-t fizet vissza! (Az uzsorakamatok vannak ekkorák?)
Cserébe rádiós jogokat és reklámtáblák hirdetési jogait kérte.

Nem állítom, hogy egyáltalán nem gyanús az ügy, de messze nem látom annyira sötéten mint ti. Az előző szerződéshez képest pedig kifejezetten korrektnek és reálisnak tűnik, és a lenyúlás (ha lesz) sem akkora.
És itt már az Advertum / Gold fm jóhíre lesz kockán, ha be kell lépnie az állami garanciának.
bpcsánat... mije forog kockán????? :D
és ha olyan szép ez az egész, minek is kellett állami garancia?
Zolika írta:Ráadásul még mindig jobb ha egy cég tartozik az államnak, mint ha egy megfoghatatlan sportszervezet, főleg annak ligája, ami jogilag is mindig nehezebben megfogható.
az Advertummal kapcsolatban is elég sok, eddig konkrét következmények nélküli ügy van (GoldFM adók nemfizetése, főiskolai médiakomplexum, stb.), ami nemigen teszi biztatóbbá őket sem...
Zolika írta:Hitelt természetesen én is, ti is, és az Advertum is bármikor felvehet, a fedezetek igazolása mellett. Ez ügytől függetlenül is.
csak én nem kapok rá kormánygaranciát, hanem viszik a vagyontárgyaimat meg árverezik a házat egyből. pedig én is szívesen verném más faszával a csalánt :)
Zolika írta:Egyrészt olyasmit vélek kiolvasni, hogy törvényileg vannak kötelezve, hogy a szövetségeknél legyenek a jogok. (E új törvényt ha van ilyen, csak támogatni tudom...) Másrészt meg van olyan rész a szerződésben, hogy évi 206 (3,1 milliárd osztva 15) milkát fizet a "foci" az Advertumnak az meg minimum évente 200 milliót kap utánpótlásra. Csakhogy az utánpótlásért az MLSZ felel (ő kapja a pénzt) a 3,1 milliárddal viszont a liga a sáros! A csapatok szemszögéből érthetőnek látom, ha úgy vélik az fizesse a 206 milliót, aki visszakapja az utánpótlásra... Szerintem ez a 2. pont biztos ott van a háttérben. :)

Az MLSZ pedig megköti majd a szerződést az Advertummal, mert másként nem tud fizetni az APEH-nek, az állami támogatásokra viszont nyílván igényt tartanak.

Az MLSZ-re és az államra pedig az vesse az első követ, aki ingyen és bérmentve, puszta fociszeretetből kifizeti a 3,1 milliárdos hitelt!
Lichtenstein válogatott labdarúgói, miután végeztek polgári munkahelyükön, repülőre szálltak és eljöttek válogatott mérkőzést játszani a magyarokkal, a végeredmény 0:0
minek is forog egyáltalán pénz az egészben? :)
 #11951  Szerző: Obladioblada

"A csütörtöki döntésnek örülünk, mert még nagyobb biztosítékot jelent a 15 évre szóló szerződésnek, amelyet a ligával kötöttünk" - mondta Klausmann Viktor, az Advertum szóvivője pénteken az MTI-nek. "A határozat nyomán szükség van egy kiegészítő szerződésre az MLSZ-szel, de a bajnoki rajtra, azaz egy-két héten belül várhatóan ez is megszületik."

Klausmann hozzátette, hogy erre azért is szükség volt, mert a rádiós jogok eddig nem szerepeltek megnevezve a vagyoni jogok között, s így most az MLSZ egységesítve adhatja majd át a korábban rögzített jogokat az Advertumnak.
Miért nem? Eddig erről miért nem volt szó? Ezt leszámítva tényleg minden a legnagyobb rendben van. Én kérek elnézést. :D
  • 1
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 222