RADIOSITE Fórum

• Informatika

#120087  Szerző: asimov

http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltel ... 83784.html
Belefutott és szabadulna... amúgy, most akkor egy nem Samsung által gyártott, de "Samsung" feliratozott készüléket árul a hirdető? :ninja:
 #119976  Szerző: csokie

Szíved joga, hogy mit választasz. Nekem is egy Iphone 5 dualSIM változat kéne, ha lenne a piacon, de azt még a kínaiak nem másolták le :) :) :)
 #119927  Szerző: asimov

Azért akad pár ilyen készülék és idővel egyre több lesz, mert van rá igény, illetve fizetőképes kereslet, mert sokasodnak a flotta+saját SIM -es felhasználók, akik ráadásul, jellemzően dolgoznak a telefonjukkal. Ezek a DualSIM-es strapafonok nekik készülnek. A mobilaréna-án is van már pár ilyen tag (építésvezető, gépészmérnök, földmérő, stb), csak ritkán szólalnak meg.
Ez a készülék kifejezetten morbid példa erre. Érdemes megnézni a videót. :)
http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltel ... 18126.html
Kifejezetten az orosz piacra is gyártat már valaki IP67/Dual Sim/törésálló készüléket, az még ettől is gorombább jószág és a "ruszkik" veszik mint a cukrot.
Aztán, szép csendben megjelentek időközben IP67 törésálló "buta" telefonokban a Dual SIM "Active" tipusú készülékek is.

Fura, de leginkább gugliban és főleg youtube-on érdemes nézelődni military/IP67/Dual SIM telefonügyben és ennek oka elégge elkeserítő.
Kis hazánk korlátolt gondolkodású kereskedői foggal-körömmel ragaszkodnak a konzum telefonokhoz... ez a kissebbik gond, mert külföldről, neten keresztűl minden beszerezhető, ráadásul (pld. a világbajnok ÁFA-nk miatt) általában jóval olcsóbban.
A garancia nem annyira szempont, ugyanis ha jó az a telefon, akkor nem lesz garanciális baja (sem). Garancia időn túl meg már nemigen van miről beszélni... másik telefon lesz amúgyis, mert a mostani Cat B25-öm szerintem addigra csak elkopik (kapja ám az észt!) kinövöm, stb.
Hazai beszerzés esetén, a garanciális ügyintézéstől nemigen van félnivaló (csak a garanciapapirok legyenek meg, kitöltve!), mert a hazai kereskedelemben kapható mobiltelefonok -gyártótól függetlenűl- szinte mind a Telemax kft-hez kerülnek bevizsgálásra, javításra. Pár netes áruház, önköltségen futárt küld a meghibásodott strapafon-ért (akármi is van a készülékre ráírva) és saját pénzen küldi bevizsgálásra, illetve garanciális javításra, aztán meg vissza a tulajnak.
Az "ismeretlen gyárók" strapa telefonjaitól sem kell feltétlenűl tartani, mert gyakorlatilag mind ugyanabban a távolkeleti gyárban, a Huawei-nál készülnek. (A Caterpillar is a Huawei-val gyártatja a telefonjait.)

Nem itt van a gond, hanem a hazai "szakújságírás" az igazi probléma: ritka kivételektől eltekintve, kizárólag az itthon is "hivatalosan" kapható készülékekkel hajlandók foglalkozni (aztán lásd: előző bekezdés...) és azok közül is csak azokkal, amelyet odaadnak nekik "tesztelésre".. A többi, világszerte százezres darabszámban forgalmazott modell, mintha nem is létezne. Ez rendre visszaközön a cikkehez írt kommentekben is: valaki -kb. ugyanannyi pénzért- mindíg tud mutatni egy ugyanolyan védelemmel rendelkező, de okosabb, gyorsabb, felszereltebb telefont.
csokie írta: Nos IP 67 képes készülék nagyon kevés van a piacon pláne hogy még dualSIMet is akarsz. Igen csak nehéz helyzetben vagy így. Pedig most elég sok cikket visszaneztem a neten, és tényleg nincs sok választásod.
 #119920  Szerző: csokie

asimov írta:Nem Dual SIM-es, az meg nekem alapfeltétel.
noartist írta:Sony Xperia Go?
Nos IP 67 képes készülék nagyon kevés van a piacon pláne hogy még dualSIMet is akarsz. Igen csak nehéz helyzetben vagy így. Pedig most elég sok cikket visszaneztem a neten, és tényleg nincs sok választásod.
 #119914  Szerző: asimov

Nem Dual SIM-es, az meg nekem alapfeltétel.
noartist írta:Sony Xperia Go?
 #119909  Szerző: noartist

Sony Xperia Go?
 #119902  Szerző: asimov

Én meg minden további nélkül adnék, ha lenne annyim!
Ez az az eset, amikor a pénzemért cserébe nem csillivilli dizájnt meg szép nevet, hanem számomra nélkülözhetetlen képességeket és tulajdonságokat kapok cserébe.
csokie írta:Akkor én maradnék a helyedben a CATERPILLAR telefonoknál csak pl ennél a terméknél: http://mobilarena.hu/teszt/caterpillar_ ... egzes.html
Lehet hogy megkéri az árát a készülék, de legalább amit szeretnél azt simán tudja és kb 4 évig nem is kell foglalkozzál vele, ráadásul, elég gyors, és nem fog az idegeidre menni. (árkategóriát nem írtál, ezért bátorkodtam ezt írni, bár nagy zárójelek között megjegyzem, hogy százezer forintot én nem adnék érte)

!Ja és óvva intenék mindenkit az ilyen Prestigo, MyAudio, Discovery, AKAI és egyéb ócska vackoktól, rengeteg bosszúságot okoznak, ráadásul szervizháttér sincs rendesen!
 #119901  Szerző: csokie

Akkor én maradnék a helyedben a CATERPILLAR telefonoknál csak pl ennél a terméknél: http://mobilarena.hu/teszt/caterpillar_ ... egzes.html
Lehet hogy megkéri az árát a készülék, de legalább amit szeretnél azt simán tudja és kb 4 évig nem is kell foglalkozzál vele, ráadásul, elég gyors, és nem fog az idegeidre menni. (árkategóriát nem írtál, ezért bátorkodtam ezt írni, bár nagy zárójelek között megjegyzem, hogy százezer forintot én nem adnék érte)

!Ja és óvva intenék mindenkit az ilyen Prestigo, MyAudio, Discovery, AKAI és egyéb ócska vackoktól, rengeteg bosszúságot okoznak, ráadásul szervizháttér sincs rendesen!
 #119893  Szerző: asimov

Szerk:
Egyéb telefonötlet Dual SIM-re, IP 67+ütésállóságra, táblázatkezelni is képes "okosfon" kivitelben?
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez van most:
http://mobilarena.hu/teszt/caterpillar_ ... zekok.html

Van céges flotta és saját SIM, a munkahelyemen meg ami lapos, az vizes, ami meg száraz, az meg lejtős vagy íves... Ezért kell az IP76+fokozott ütésállóság. A táblázatkezelés miatt (rendszeresen kell frissen felvett adatsorok alapján, helyszínen műszaki számításokat csinálnom) miatt kell "okos" jelleg. Wifi, Bluetooth még jó, ha van, de a többi mellékes.
Tehát melóhelyre kell IP67+ütésállóság. Az "okos" jelleg csak táblázatkezelés miatt kell.

Ha netán gyárilag van már valami táblázatkezelő a belinkelt okosfon-ban, akkor meg is van benne, ami nekem kell.
Se játék, se csevegés, munkatelefonról beszélünk.
csokie írta: Hát, ha tényleg nem fogsz semmi mást telepíteni rá, mint amik rajta vannak, akkor igen, de így is borzasztó lassú lesz. Egyébként, ha bármilyen csevegő programot, vagy játékot fel szeretnél tenni rá, akkor felejtsd el. 256 MB RAM???? és 4.0.4 Android? Mikor az 512 MB RAM is épphogy elég neki az ICS-nek?? Én inkább személy szerint a "nem" lehetőséget mondanám neked. A 256 MB ROM is egy vicc...
UI.: Ez inkább a képek alapján is egy Gingerbread Android lesz, szóval ez parasztvakítás a köbön.
BTW: Milyen telefonról váltanál erre?
 #119892  Szerző: mlaszlo

csokie írta: Hát, ha tényleg nem fogsz semmi mást telepíteni rá, mint amik rajta vannak, akkor igen, de így is borzasztó lassú lesz. Egyébként, ha bármilyen csevegő programot, vagy játékot fel szeretnél tenni rá, akkor felejtsd el. 256 MB RAM???? és 4.0.4 Android? Mikor az 512 MB RAM is épphogy elég neki az ICS-nek?? Én inkább személy szerint a "nem" lehetőséget mondanám neked. A 256 MB ROM is egy vicc...
UI.: Ez inkább a képek alapján is egy Gingerbread Android lesz, szóval ez parasztvakítás a köbön.
BTW: Milyen telefonról váltanál erre?
Igazad van, a 256 Mb nagyon kevés, én is látom a Galaxy Mininél, eleve a gyári programok sokat elvisznek és hiába a bővítési lehetőség kártyával, sok programot csak a telefonra lehetne telepíteni (pl. Skype, TuneInRadio) ami már nem biztos, hogy elfér :(
  • 1
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 330