Zolika írta:Leírtam, hogy ez a hitel 15 évre szól, ami kb 3-szor annyi futamidejű, mint az előző! Tehát egy évre a töredéke jut.
én pedig azt írtam le, hogy a focitartozást eddig is fizetni kellett volna, és ha ez eddig nem történt meg (a kamatokat kivéve), akkor milyen csoda folytán történhet meg ezután az advertum felé? engem nem a hiteltörlesztés futamideje érdekel, hanem a szándék, hogy "A helyre eddig sem tudtunk, ezután sem fogunk tudni, de B helyre ezután ígérjük, fogunk tudni." ha 2002-től félretették volna a jogokból származó pénzt - ami csak 2008-ban, a korábbiaknál kevesebb, 450 millió! volt - akkor a tartozás már régen ki lenne fizetve.
Zolika írta:Azt is "elfelejtetted", hogy az Advertum a szerződés szerint legalább ugyanannyit visszaad az utánpótlásra mint amit kap a focitól...
persze, ez volt az a mézesmadzag (ha úgy tetszik marketingszöveg), ami nélkül a klubok nem mentek volna bele ebbe az egészbe. aztán majd várjuk...
Zolika írta:Ami tény, hogy ők erre igényt tartanak, míg másnak nem kellett. Tehát nyilván akarnak kezdeni vele valamit! Én leírtam, hogy szerintem miben van a ráció, és talán ők is így látják. Lehet egyet nem érteni velem, de akkor talán azt is le lehetne írni, hogy szerintetek mi benne az üzlet, ha nem az, amit én írtam!
Várom végre az ötleteket!
Mert eddig csak azt olvastam, úgysem tudnak kezdeni vele semmit...
nincsenek ötletek, mert nem tudnak kezdeni vele semmit. mindenki ezt mondja, mert a rádiós jog értéktelen. leírtuk már párszor, de mindjárt leírom kettővel lentebb még egyszer. (ők 250 milliót remélnek a rádiós jogokból, már csak az a kérdés, hogy kiktől?)
Zolika írta:Mellesleg az ezen való háborgásotokat sem értem, hiszen nekünk aztán tökmindegy tudnak-e kezdeni vele valamit. (A lényeg, hogy fizessenek.)
az a lényeg, amit zárójelben írtál. nagy ívben mi is leszarnánk ezt az egész ügyet, ha nem ismernénk az advertum legfőbb tulajdonságát: nem szokása fizetni. ezért vagyunk felháborodva. (jelenleg három nem fizető gold fm rádió van az éterben, de ebből sokkal több lesz, hála a kormányzati garanciás hitelnek.)
Zolika írta:Az pedig nagy naivitásra vall, hogy sportújságíró jutott eszedbe, aki tudósít. Én semmi ilyet nem írtam! Hol élsz te?!
Megkérdezik a hétköznapi műsorvezetőiket, ki szereti a focit. Mindenhol akad ilyen! És ezzel a rádió kedvence közül számol be valaki, akit a hallgatók szeretnek!
Aki ott dolgozik, ha valamit, hát beszélni tud. Ahhoz pedig nem kell Hegyi Ivánnak lenni, hogy valaki megállapítsa mennyi az eredmény. Hogy játszik a csapat. Milyen a hangulat. Hasraütésre ő is tud nézőszámot mondani.
Ha meg a szinvonalban kételkednél, a sportújságírók is csak emberek. Amilyen marhaságokat azok összeírkálnak...
nem egy rádióban dolgoztam már, nem egy városban, nem kettőben, nem 50 rádióst ismerek, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány általam ismert kolléga lenne képes és lenne hajlandó erre.
de jó, tegyük fel, hogy nem is kell ehhez profi sportújságíró, tegyük fel, hogy minden rádióban van olyan kolléga, aki szereti a focit, ért is hozzá, ismeri a játékosokat, racionálisan látja a pályát, el tudja mondani, hogy mit látott, hogy játszik a csapat, plusz nem mond (akkora) hülyeséget - máris profi sporttudósító lett

, na jó, csak fele ennyit tudjon

-, vajon ingyen vállalná? ha mégis, szerinted nem maradna a programigazgatói alternatíva ehelyett a tiszta zene? ezt írtam az előbb is: miért fizessen egy rádió azért, amiből a közvetlen haszna nulla (a közvetett pedig kiszámíthatatlan), ha zenélni is tud, és amit legalább ugyanennyien meghallgatnak. másképpen: jó dolog a foci, egészen biztosan szerezhet egy rádió sok-sok fociszimpatizáns hallgatót akkor, ha a műsorában helyet kap a helyi labdarúgás, de nem annyira, hogy ezért fizetni kelljen, mert akkor csinálnak inkább mást.
Zolika írta:Az Advertum egy kommunikációs, marketing cég. Reklámokat, hirdetéseket készít, ad el. És ehhez megjelenő felületeket vásárol, bérel. Ilyen felület a gold fm és ha jól értem a taxi. Az ORTT-nek a rádióhoz van köze, a taxihoz viszont semmi! A két hirdetési felület teljesen független egymástól! Attól, hogy valakinek nincs rádiója még megegyezhet taxitársaságokkal, hogy hirdetéseket szerez számukra.
Nem értem, ebben mi a nem világos.
csak az, hogy: "Attól, hogy valakinek nincs rádiója még megegyezhet taxitársaságokkal, hogy hirdetéseket szerez számukra." nekem nincs repülőterem, de eszembe sem jutott hirdetni ilyet.
Zolika írta:Senki sem vitatta, hogy MSZP közeli dologról van szó, és a kormánygaranciát is kiveséztük talán mg-vel. Kérlek, nézd vissza, és ne tégy úgy mintha nem történt volna meg.
nem szokásom így tenni, de talán nekem is van jogom reagálni. amit mg-vel veséztetek ki az a ti véleményetek volt, nem az enyém.
Zolika írta:Ezt is hiányoltad. Az Advertum előtt senkinek sem jutott eszébe ez. És az ötletük után sem jelentkezett tudtommal senki!
ja, hát ha nincs pályázat, akkor hogyan tudjon róla az, aki nem a pénzügyminiszter haverja? ki jelentkezett volna egy megkötött kormányhatározat után? mert csak ekkor vált nyilvánossá az ügy.
Zolika írta:Ezt a pályázatosdit pedig kifejthetnéd! :mrgreen: :mrgreen:
Az MLSZ írná ki?!
"Kérjük jelentkezzen, aki átvállalná 3,1 milliárd lejárt adóságunkat! Az eddig legjobb ajánlat csak rádiósjogokat kért, ami eddig a kutyának sem kellett és 5 hirdetőtáblát a meccsekre. Aki még ennél is kevesebbet kér, szólljon!"
olvass vissza! írtam már, nem érdekel a 3,1 milliárd, csak az ajándék 2,1. de ha már itt tartunk, teljesen felesleges bagatellizálni, mindenki tudja, hogy lehetnek alternatívák, nem csak ez az egy, ami sokaknak élből "büdös".