RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#12094  Szerző: rulek

chab7 írta:540khz-en meg most "kusss" van és ha felhangositom akkor behallatszik vmi arab zene.
ezeket sem találom a listákban.
hol lehet ilyen arab meg kinai adókat beazonositani?

Ha beütöd a keresőbe 540khz radio az első oldalon felhozza Asia rádio ,ezt nézd meg.
 #12072  Szerző: VR5000

chab7 írta:
1440khz-en pedig egy elég érdekes akcentussal egy angol adó, de ebbe is lassan beuszik valami más
és folyton china-znak benne
Azért csájnáznak folyton, mert a kínaiak bérlik az adót, és a saját műsorukat adják rajta. Ide jutott a valamikor legendás
1440 kHz Radio Luxemburg.
http://fmscan.org/ szerint ezen a frekvencián:
1440d LUX RTL Radio/China Radio Int. Marnach 380 1200 1084km 292°
chab7 írta:Szerző: LuciFerko Dátum: Ma, 12:57

chab7 írta:540khz-en meg most "kusss" van és ha felhangositom akkor behallatszik vmi arab zene.
http://www.emwg.info/
Van még egy megoldás: a füledet a hangszóróra tapasztod és vársz, hátha elkapsz valami értékelhető mondatfoszlányt ami utal a műsor eredetére.

Közben LuciFerko is betett ide egy linket, szerintem is hosszú és középhullámon ez a legpontosabb és naprakészebb hírforrás.
(latest update: 18 January 2009)
 #12070  Szerző: LuciFerko

http://www.emwg.info/
 #12051  Szerző: chab7

540khz-en meg most "kusss" van és ha felhangositom akkor behallatszik vmi arab zene.
 #12048  Szerző: chab7

702khz
franciául beszél de ilyet sem találok
viszont egész jó minőségben jön

1440khz-en pedig egy elég érdekes akcentussal egy angol adó, de ebbe is lassan beuszik valami más
és folyton china-znak benne
 #12042  Szerző: LuciFerko

Murvavidéki Magyar Rádió Szlovéniából:) Nemcavci, 20kW Ez régen 648 khz volt, de ott most a Mursi Val nevű szlovén adás megy.
 #12041  Szerző: chab7

558khz
magyar szöveg és magyar zene ment. de nem találok listában magyar adót ezen a frekin.
nem tudjátok mi lehet ez?
na közben el is tünt és valami más "úszik" be

(közben figyelmesebben átnéztem az fmscan.org-ot és Muravideki Magyar Radio/Radio Slovenia 1 -ként megtaláltam. csak megzavart hogy hng jelzéssel nem találtam azon a frekin semmit.)
 #12012  Szerző: Pasa

Zoli58 írta:Ha most kéne választani (persze ha az anyagi részt elhanyagolnám), akkor szívesen kipróbálnám
az Etón E1 XM-et ;)
Csak épp a lényeget nem tudnád ebben használni, vagyis pénzkidobás lenne. Ez ugyanis egy XM vevő...
 #11963  Szerző: LuciFerko

szelektivitása milyen?
 #11953  Szerző: rulek

Két éve vettem a "búcsúba" egy KIPO KB-7055AC receivert 2500 magyar Forintért ami nagyon jól üzemel. AM FM/ a régi oirt is/ tv sáv,és az SW 9 részre bontva. Az oirt után folyamatosan hangolható a 108 Mhz-ig.Piacokon is lehet néha találni,érdemes vele kisérletezni Elvittem 2007 nyarán Farkasgyepüre nyaraláskor a Bakonyba.Farkasgyepü elötti kopasz hegyre vittem fel/talán szamárhegynek hívják/ és elég jó vételeket produkált.A magyarokon kívül jött egy pár osztrák, szlovák és horvát adók. / Tudom ez AM rész de azt nem néztem /Ha megtalálom a listát egyszer majd beírom. Itt nálunk a románok lenyomnak mindent de az árához képest jó a szelektivitása,pedig már javítani kellett leesések miatt.
  • 1
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • 359
  • 402