asimov írta:
(A házaknál generálódó csapadékvizet -nagyon is jó okkal- tilos bekötni a csatornarendszerbe: sok ilyen bekötés esetén, nagyobb esőnél pillanatok alatt telitődik a szennyvízrendszer, mert nem ekkora vízmnennyiség szállítására van méretezve, és ott is kiönt, ahol azelőtt sosem.)
Pl. alacsonyabb fekvésű házaknál a fürdőszobában, WC-ben.
asimov írta: Lehetett jó sok rákötés, mert azóta nem büzlenek a csatornafedelek eső után és a szennyvíztelepen sem volt "túlöntés".
kukac írta:Van egy sztori, a helyi vízközmű szolgáltató füstgépeket szerzett a csatornahálózat illegális bekötéseit ellenőrizendő.... Amikor végig kergették a füstöt néhágy utcányi szakaszon, akkor leállították a projektet, mert túl sok érzékeny pontot érintett volna a vizsgálat eredménye. Na most a Simon ellenőrző rendszer is ilyen, tökéletesen látszik a szomszédok aktivitása is, mégis évek óta semmi nem történik...
Pl. Szeged gyönyörű és tágas város, rengeteget süt a Nap, de a régi városrészben elég sok helyen "erjedt káposztaszagot" lehet érezni, és az nem más, mint a csatornahálózat szaga. (Télen-nyáron.) Kár, hogy még nem találtak rá megoldást. Azt hallottam, a szocmusban Moszkva volt ilyen, csakhogy akkortájt tényleg a káposzta -mint népi étel- illata terjengett a tágas utcákban és a szűk sikátorokban.
Visszatérve a Katolikus Rádióra: jó ez, hogy legalább FM-en terjeszkednek, ha már (legalábbis
úgy tudom: önszántukból) megszüntették a középhullámú sugárzást, de jelen esetben nem is a teljesítménnyel van a gond (1,2 kW), hanem a mindössze 39 m-es magassággal, ahonnan Kiskőrösről kisugározzák a jelet.
[A Mária Rádió azelőtt, ugyanezen a frekvencián még rosszabbul szólt (bár az nem is adott ekkora teljesítménnyel). (Most majdnem rácáfoltam magamra.

)] Mindegy: FM-nél a magasság számít (lásd: a szomszédok ősi hegyei).