RADIOSITE Fórum

• Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

#120488  Szerző: asimov

A NMHH-ra talán igaz ez, de sajnos, pld. a "2/3-dos" törvényekkel/jogszabályokkal bármit is kezdeni, 2/3-dos többséggel lehet csak.
(Ezért is volt undorító lépés kivenni az alkotmányból az állam nyugdijfizetési kötelezettségét. Az új alaptörvényből ugyanis ezt a szakaszt szép csendben kivették!)

kukac írta:Pusztán nagylevegős elhatározás kérdése, hogy milyen gyorsan takarítja el a következő kormány az előző által létrehozott, tartósított intézményrendszert. Anélkül hogy különösebb jogbizonytalanságot okozna, nem az intézményvezetést, hanem magát az intézményt fogják átnevezni, feloszlatni, eltakarítani, átpakolni egy újonnan létrehozott intézmény irányítása alá. Egy csak szándék és nem jogszabályi környezet kérdése.
 #120487  Szerző: kukac

Pusztán nagylevegős elhatározás kérdése, hogy milyen gyorsan takarítja el a következő kormány az előző által létrehozott, tartósított intézményrendszert. Anélkül hogy különösebb jogbizonytalanságot okozna, nem az intézményvezetést, hanem magát az intézményt fogják átnevezni, feloszlatni, eltakarítani, átpakolni egy újonnan létrehozott intézmény irányítása alá. Egy csak szándék és nem jogszabályi környezet kérdése.
 #120486  Szerző: asimov

Még a minden túlzás nélkül világhatalomnak titulálható USA, országok sorsát eldöntő elnöke is legfeljebb 2x4 évre lehet a posztján (és semmi kinevezés, mindkét választáson nyernie kell!), azután már az elnöki székért sem indulhat, illetve legfeljebb kongresszusi képviselő lehet. Ezzel biztosítja a választási rendszerük azt, hogy senki, semmiféle kapcsolati rendszerrel, vagy uram bocsá' csalással se betonozhassa be magát abba a székbe.
Ez a követendő példa, nem a nálunk tomboló, akut "bebetonozási kényszer."
mimi írta:
djlacee írta:Az előző elnök fennmaradó ciklusára gondoltam, tehát Annamária lett volna még 6(?) évig az elnök, akkor nem csak 6 évre nevezték volna ki most az újat?
nem. még plusz két cikluson keresztül ezt kell kerülgetni, bármilyen kormány lesz
 #120484  Szerző: mimi

djlacee írta:Az előző elnök fennmaradó ciklusára gondoltam, tehát Annamária lett volna még 6(?) évig az elnök, akkor nem csak 6 évre nevezték volna ki most az újat?
nem. még plusz két cikluson keresztül ezt kell kerülgetni, bármilyen kormány lesz
 #120480  Szerző: djlacee

Az előző elnök fennmaradó ciklusára gondoltam, tehát Annamária lett volna még 6(?) évig az elnök, akkor nem csak 6 évre nevezték volna ki most az újat?
 #120478  Szerző: asimov

Most komolyan... ne csináld! :D
djlacee írta:Nem úgy volt, hogy az előző elnök ciklusának végéig nevezik ki az újat?
 #120475  Szerző: djlacee

Nem úgy volt, hogy az előző elnök ciklusának végéig nevezik ki az újat?
 #120458  Szerző: Wolfman

LuciFerko írta:Valakinek voltak kétségei
De azért így előre ne szóljunk le senkit szerintem, mert lehet ettől még jó szakember.
Ebben igazad lehet, de nem sok kicsit az a 9 év?
(Amúgy egész gyorsan kinevezték, ahhoz képest, hogy talán év végére vagy jövőre jósolták.)
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 107