Update:
Már kommentelhető a cikk...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.origo.hu/itthon/20130902-tap ... segre.html
Döbbenetes cikk, az irást "elkövető" érdekében jobb is, hogy nem kommentelhető... Egy cikken belűl három teljesen különböző haditechnikai eszközt nevez meg a cikkíró:
- taposóakna
- taposóakna gyújtószerkezete
- lövedék.
Ha bértollnoknak már ennyire nincs halvány fekete gőze sem (a lila gőz kifejezést sokkal értelmesebb emberekre illő használni) ezekről az haditechnikai eszközökről, legalábbb ne találgasson, hanem használja az univerzális "régi gyártású, kissebb méretű katonai robbanószerkezet" kifejezést.
Annakidején mindhárom eszközzel (élesekkel is) "dolgoztam" és ha ennyire lettem volna képben, mint a cikkíró, akkor nem csak én, hanem még vagy húsz volt katonatársaim is mind alulról szagolnánk az ibolyát, a legelső ilyen "bigyó" legelső megérintésének a pillanatától kezdve.
Az ilyen ostoba cikkekkel szemben kellene a MT-nek erősnek lennie, nem nagymúltú rádiók kinyírásában.
(Ha esetleg a szerkezetet megtaláló illető maga szerelte ki a (tételezzük fel) taposóakna gyújtószerkezetét és az utóbbit maga vitte be... akkor vagy nagyon képzett vagy nagyon bátor és egyúttal mázlista volt..)