RADIOSITE Fórum

• Class FM

#121496  Szerző: kukac

Ennek a hangzasnak semmi köze a termeszeteshez, a viszonyítási alap ne egy mp3 legyen már, hanem valamilyen kevésbé tomoritett hangforras. A rádiók hangzasanak beallitasakor nem feltétlen cél hogy természetes legyen (úgy se lesz, ez nem audiofil kategória), hanem inkább szempont hogy a nagyon vegyes dinamikai összetételü műsor is viszonylag jó minőségben, hangerő tekergetes nélkül is élvezhető legyen a lehető legszélsőségesebb keszulekosszetetel esetében is. Így ha nincs megfelelően kompresszalva a musorjel, fos lesz a hangzás, pláne ha még el is hangszínelik.
 #121494  Szerző: zenefalo

Nekem tetszik ez a hangzás,mert lélegzik a zene. Utálom,ha agyon van kompresszálva a zene! Jó,zajos háttérnél magasabbra kell venni a hangerőt,de az mp3 is ilyen natúrban(mármint lejátszón hallgatva).
 #121493  Szerző: JacquesHordeaux

Egyébként ez nem az a Horváth Gyula, aki a Sláger műszaki igazgatója is volt? Mert akkor nem értem, szerintem hangzásban a Sláger etalon volt Magyarországon, azóta se szól semmi úgy mint az szólt. Persze az is lehet, hogy ahhoz nem sok köze volt a magyaroknak.
 #121464  Szerző: kukac

Akkor bocsesz. Már azt hittem valakinek ez az etalon...
 #121459  Szerző: Richmonde

A Nautilusos írás több hetes. Azóta lett elállitva valami, de nagyon csúnyán...
 #121441  Szerző: kukac

Írtam az előbb egy oldalt róla de elszállt, úgyhogy zanzasitom: túl sok mély (de nem megy elég melyre, inkább loudnesses), kevés, színtelen magasak, tomoritetlen, levegős, erőtlen hangzás, nekem uncsi. A petofihez képest fos.
 #121440  Szerző: markfelt

a zenék nagyon szépen szólnak, de a mikrofonok irtózatosan pocsékul. ez így nem jó.
 #121439  Szerző: IstvánB

Ez dicséretes. Ám engem az zavar már ( a régebbi pocsék hangminőségen túl), hogy elkezdődik a dal, és pofáznak rá. Miközben az énekes is énekelne szerencsétlen. A műsorvezető meg gond nélkül rámondja szövegét és indítja az új dalt.

5 perce kb a Santana dal éppen elkezdődött, már jött is a következő kívánság? Ez mióta módi?
 #121436  Szerző: JacquesHordeaux

Új hangzás a CLASS FM-en
Új, az eddiginél még dinamikusabb hangzás jelent meg az ORBAN FM 8600-as segítségével

Már hónapok óta jelen van a hazai éterben az ORBAN legnagyobb FM-re készült típusa az OPTIMOD FM 8600-as. A CLASS FM, a budapesti MUSIC FM és a helyi adók közül a KÉK DUNA használja őket. Ahány rádió, annyi műsorformátum és annyi beállítási lehetőség. Az egyes adók hangzását az is befolyásolja, hogy milyen a sugárzási hátterük. Egy országos adó az Antenna Hungária hátterével és a számos átviteli lánccal nyilván körültekintőbb beállítást igényel, mint egy helyi rádió, ahol megoldható, hogy a processzor közvetlenül táplálhassa az adót.

Horváth Gyula - a Class FM műszaki vezetője - nevét ki ne ismerné a szakmában, hiszen ő már a kilencvenes évek eleje óta számos sikeres rádió műszaki rádió hátteréért volt felelős. Az ő munkája eredményeként egy teljesen új processzálási algoritmus készült a Class FM műsorához, amelynek eredményeként mind az MPX teljesítmény értéke úgy tartható, hogy az nem megy a löket rovására. Számos rádió jelét megmérve azt tapasztaljuk ugyanis, hogy a PMPX érték tartása miatt a gyengébb processzorok jelentősen lecsökkentik az átlagos löketet, így a vétel minősége az adótól távolabb már romlik, ezáltal a korábbi vételkörzet leszűkül. Horváth Gyula elmondta, hogy a fő cél egy olyan hangzás volt, ami a legkevésbé módosítja az eredeti hangképet és a rádiós átvitel lehetőségeiből a maximumot hozza ki. Jól megfigyelhetők a karakteres mélyek és a magabiztos magasok is. Gyula elmondta azt is, hogy az új processzorral többet kell dolgozni a beállításokon, de sokkal többet is tud, mint az eddig ismert processzorok.

Forrás: nautilus.hu
 #121410  Szerző: Snake

Azt nehezen hiszem, mivel a képek alapján a torony minden oldalán van H-reflektor.
  • 1
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 510