RADIOSITE Fórum

• Magyar Katolikus Rádió

#122424  Szerző: frekivadasz

Budapesten lakásban átlag ferritantennás vevővel még a 810kHz is erős kihívás volt, a Siófok / Szolnok páros meg csak nyomokban. Mikor leszállt az est, a Makedón nagyon szépen odatett a lakihegyi adónak.
 #122419  Szerző: AudioSonicCR200W

Attis írta:
adminisztrator írta:azt nem mondanám, hogy politikamentes az mkr, de tény, hogy vannak érdekes-értékes műsoraik és a hangvételétől senki nem fog falra mászni. ahogy az is tény, hogy nem a fiataloknak szól - ezen a fórumon pedig zömmel 30 alattiak vannak.

van rá valamekkora igény is, a legutóbbi mérésben 50.000-es hallgatottság jött ki, de lehetne ez sokkal jobb is, csak szerintem egyrészt kevesen tudnak a létezéséről (pláne az új vételkörzetekben), másrészt nem elég nagy még a lefedettsége (de nem lesz ez sem sokáig így).

amit én nem tartok jónak az az, hogy ennyi egyházi-vallási tematikájú rádió van. magyar katolikus rádió, mária rádió, szent istván rádió, európa rádió, rádió sansz, illetve kicsit a monoster is. legyen egy, ami nagy, akár megosztva, több egyház műsorát összefogva.

amerikában pl nagyon mennek és elég hallgatottak a keresztény csatornák, igaz, ott nagy kultúrája van a gospelnek és a keresztény pop/rocknak is.
Szerintem a legjobb megoldás az lett volna, ha maradnak középhullámon. Országos lefedettsége volt, igaz baromi drágán. Viszont, ha több egyház is összefogna, ki tudnák gazdálkodni ezt a pénzt.
Én a magam részéről nem is rájuk haragszok, hanem sokkal inkább a Médiatanácsra, mert számtalan városban a meglevő frekiket nekik vagy a Lánchídnak ítélik. Így nincs konkurenciája egy-egy város helyi rádiójának. Pl: Pécs (Rádió1), Kaposvár (Most), Veszprém (Méz) szerintem még elbírna eggyel több helyi kereskedelmi rádiót.
Támogatom az indítványt,
ugyanis 2011. január 16-ig nemhogy "országos", hanem szabályosan Kárpát-medencei léptékű vételkörzete volt! Szólt mindenhol és mindenféle (régi) rádióval. Akiket pedig célcsoportként tűztek ki, nekik úgy bőven megfelelt. Én nem tartozom abba a korosztályba, de én is szívesen hallgattam a tartalma miatt (akkor, és most is), még ha a hangminősége akkortájt kívánnivalót hagyott maga után -a mostani FM-hez képest.

(Szerintem az FM-hangzást is el lehet szúrni, ha pl. agyonprocesszálják, csak hát azt hallgatni manapság menő... a másik technikát meg le kell szólni, még ha országnyi területeket is le lehet vele fedni, és a célnak pont megfelelő.)

A középhullámú sugárzás idején a lakihegyi adót spórolásképp kihagyhatták volna (igaz, csak ~12 kW ERP volt), azt a területet ugyanúgy lefedte a siófoki és szolnoki adó... de hát akkor nélküle Bp.-en is fédelt volna, és az már nem tetszett volna a népnek. :|

Íme az MKR adásának utolsó középhullámú felvétele a déli határszélről:
http://www21.zippyshare.com/v/45178309/file.html
 #122046  Szerző: Zorro90

Dunaföldvár 104.1 ma reggel már csendet sugárzott magából. Ezt a városban található két másik rádióadó mindig is tudta, kivéve a 106.5-öt még az Aliscás időkben, amikor az adó, ha éppen olyan kedve volt, akár néhány percenként talán kikapcsolt, ilyenkor sistergés, zúgás vette át a műsor helyét.
 #121569  Szerző: mimi

AudioSonicCR200W írta:és az sem, ha épp a református illetőségű Európa nyer itt-ott, kell némi -egyházi- kultúra is!
Végülis neked nem kell, hogy fájjon, hogy egy normális szabályozással, és ha nem a hálózatos egyházi rádióknak osztogatnák puszira a frekiket, csomó embernek lehetne esetleg munkája, befolyna a médiavállalkozásokból némi adóbevétel meg műsorszolgáltatási díj, meg tudnának az emberek hallgatnivalót választani.
 #121562  Szerző: Richmonde

Amíg Semjén Zsolti bácsi és gittegylete a parlamentben rontja a levegőt, ne nagyon számítsunk másra. Amit vallásosság címén művelnek az országban, lassan rosszabb, mint a spanyol inkvizíció. Ez sajnos a rádióknál sincs másként.
 #121560  Szerző: Sakál

AudioSonicCR200W írta:
Sakál írta:És ezen a szaron milyen műsor megy egész nap? Civilek csinálják vagy egyháziak? Neten megy?

Gratulálok a toleráns és művelt kérdésedhez! :stare:

Hallgass bele, és megtudod!
Kössz! Szeretném megérteni a magadfajta "vakokat"! Én kifejezettem törekszem arra, hogy toleráns legyek. És elkötelezett híve vagyok Istennek és Jézusnak. Viszont nagyon nehéz egy olyan szervezethez toleránsan viszonyulni, ami a történelem során és végső soron napjainkban is szörnyűségeket és aljasságokat követ el, emellett meghülyíti az erre fogékony embereket Isten nevével gyomorforgató módon visszaélve. Néhány szóban össze tudom foglalni, mit jelent számomra Isten és Jézus: ne tegyél olyat a másikkal, amit magadnak nem kívánsz. Úgy gondolom, az egyházak - kiemelten a katolikus egyház - baromira nem erről szólnak. Ez a rádiós sztori is jól példázza ezt: leszarjuk ki mindenkit taposunk el, csak terjesszük az "igét", a mi igénket, amihez Jézus Krisztusnak a világon semmi köze nincsen. Csak elhitetjük sokkal, hogy van. Ennyit erről, művelt barátom!
 #121549  Szerző: kukac

@AudioSonicCR200W: "Nekem nem fáj, hogy terjeszkednek,
és az sem, ha épp a református illetőségű Európa nyer
itt-ott, kell némi -egyházi- kultúra is!"
- az nem tudom micsoda, de ahhoz képest hogy az országban van cirka másfél millió vallásos állampolgár, kicsit túl van reprezentálva a katkó/refkó-vonal a médiában. Viszont a vallási összetétel arányaiban nem tükrözi a valós helyzetet, nem nagyon találni pl. rádiót, ami a zsidóknak nyomná a műsort...
 #121547  Szerző: DRoland

AudioSonicCR200W írta:
samsung írta:
adminisztrator írta:Már 9 frekvencián hallható a Katolikus Rádió
http://radiosite.hu/index.php?option=co ... &Itemid=99
szégyen.

Nekem nem fáj, hogy terjeszkednek,
és az sem, ha épp a református illetőségű Európa nyer itt-ott, kell némi -egyházi- kultúra is!
Miközben a zenei választék eltűnt... és ezzel nem a vallási rádiók ellen vagyok, csak meg kellene találni a megfelelő egyensúlyt!
Csak duma rádiók terjeszkednek!
 #121540  Szerző: AudioSonicCR200W

samsung írta:
adminisztrator írta:Már 9 frekvencián hallható a Katolikus Rádió
http://radiosite.hu/index.php?option=co ... &Itemid=99
szégyen.

Nekem nem fáj, hogy terjeszkednek,
és az sem, ha épp a református illetőségű Európa nyer itt-ott, kell némi -egyházi- kultúra is!
 #121538  Szerző: AudioSonicCR200W

Sakál írta:És ezen a szaron milyen műsor megy egész nap? Civilek csinálják vagy egyháziak? Neten megy?

Gratulálok a toleráns és művelt kérdésedhez! :stare:

Hallgass bele, és megtudod!
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 72