RADIOSITE Fórum

• Informatika

#121979  Szerző: bertokattila

asimov írta:Bármennyire is vírusgyanús a jelenség... lassan tényleg valami SW hibára lyukadunk ki.
(Időközben ennek járok utána neten, mivel Win' 7 nekem nagyrészt ismeretlen pálya.)
frekivadasz írta:A vírusmentesítéshez még egy ötlet: A kasperskyvel lehet készíteni egy ilyen 'egyszer használatos' rescue lemezt, tulajdonképpen egy linux bootol be, és végignyalja a komplett merevlemezt, a vírusnak pedig esélye sincs elindulni, vagy bármit is tenni.

Közben az is megfordult a fejemben, hogy ez nem is biztos, hogy vírus, lehet csak valami win bug.
Utánanéztem az interneten, és ez egy nachi féreg. Beépül a windows fájlai közé, így nem találja a vírusírtó.
A helye, és a fájl neve is megvan: dllhost.dll
 #121975  Szerző: szemilan

asimov írta:http://www.origo.hu/techbazis/internet/ ... sapda.html
A reklámok "pofátlanodásával" párhuzamosan várható volt az, hogy valaki előáll egy efféle eszközzel.. Szerintem zseniális.
Perelni is felesleges... az ötletnek híre ment, és hamarosan kínai klónok árasztják el a világot, mert lesz kereslet erre, az nem kérdés.
A távvezérelt frissitéssel kapcsolatban vannak fenntartásaim, de ha lesz benne "manual" mód, akkor rendben lesz ez.
Nekem nem kell az tuti. Megoldom szoftveresen. (Internet security képes blokkolni ezeket, nekem nincs is reklám a youtuben, de még az RTL Most se fáraszt a reklámokkal :D)
 #121967  Szerző: asimov

Bármennyire is vírusgyanús a jelenség... lassan tényleg valami SW hibára lyukadunk ki.
(Időközben ennek járok utána neten, mivel Win' 7 nekem nagyrészt ismeretlen pálya.)
frekivadasz írta:A vírusmentesítéshez még egy ötlet: A kasperskyvel lehet készíteni egy ilyen 'egyszer használatos' rescue lemezt, tulajdonképpen egy linux bootol be, és végignyalja a komplett merevlemezt, a vírusnak pedig esélye sincs elindulni, vagy bármit is tenni.

Közben az is megfordult a fejemben, hogy ez nem is biztos, hogy vírus, lehet csak valami win bug.
 #121963  Szerző: frekivadasz

A vírusmentesítéshez még egy ötlet: A kasperskyvel lehet készíteni egy ilyen 'egyszer használatos' rescue lemezt, tulajdonképpen egy linux bootol be, és végignyalja a komplett merevlemezt, a vírusnak pedig esélye sincs elindulni, vagy bármit is tenni.

#121956  Szerző: asimov

http://www.origo.hu/techbazis/internet/ ... sapda.html
A reklámok "pofátlanodásával" párhuzamosan várható volt az, hogy valaki előáll egy efféle eszközzel.. Szerintem zseniális.
Perelni is felesleges... az ötletnek híre ment, és hamarosan kínai klónok árasztják el a világot, mert lesz kereslet erre, az nem kérdés.
A távvezérelt frissitéssel kapcsolatban vannak fenntartásaim, de ha lesz benne "manual" mód, akkor rendben lesz ez.
 #121932  Szerző: bertokattila

asimov írta:Nod32 online vagy a "joe" által ajánlott Panda antivírus mit mond?
bertokattila írta: Az összesnél ami van(win media player, vlc), de elvileg valami összefüggésben van a codec-el.
Nem találnak semmit
 #121864  Szerző: asimov

Rászabadítottam a felhős Panda AV-t a rendszeremre és igen megkérdőjelezhető eredményt adott...
Talált kettő fertőzött fájlt, de mindkettő sima, mezei (Total Commander) konfigurácós (INI kiterjesztésű, szöveges) fájl... ezt fertőzöttnek (ráadásul JS. vírussal) megjelölni nem éppen dicséretes mutatvány.
 #121756  Szerző: asimov

Nod32 online vagy a "joe" által ajánlott Panda antivírus mit mond?
bertokattila írta: Az összesnél ami van(win media player, vlc), de elvileg valami összefüggésben van a codec-el.
 #121743  Szerző: bertokattila

asimov írta:Igen, simán.
(Sajna, itt én kifogytam.. a Win 7 valószínűleg simán kimarad a listámból.)

Egy online scanner-el próbálkozhatsz még.
Lehet, hogy nem szedi le, de legalább megtudod, ki/mi az ellenség és célzott módszerekkel talán előréb jutsz.

Egy kérdés... csak úgy :)
Melyik videólejátszónál van ez?
bertokattila írta: Ezek közül is már mindent megpróbáltam. A fájl helye megvan, de kitörölni nem engedi, még rendszergazdában sem.
Amúgy a gépen win7 van. És telenor net pajzs az egyetlen vírusirtó, a tűzfalon kívül. Már nod32-vel is megpróbáltam, de hiába...
Csökkentett módban is beindul, de akkor nem kezdi el zabálni a ramot(de videót sem enged indítani csökkentett módban, márpedig akkor szokta aktivizálni magát.
Egyébként az 1. lépést amit írtál meg tudtam csinálni, ott nem volt semmi gyanús.
De a 2. (az UIHost) azónoító nem szerepelt ezen a helyen.
Lehet, hogy ez operációs rendszer függő?[/quote][/quote]
Az összesnél ami van(win media player, vlc), de elvileg valami összefüggésben van a codec-el.
 #121733  Szerző: asimov

Google ötletes játékot dobott össze a saját születésnapjára :)
http://www.google.hu
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 330