RADIOSITE Fórum

• Informatika

#122228  Szerző: asr27

Igen, azzal tisztában vagyok, hogy jóval gyorsabb az SSD, de szerintem egy Core2Duo processzor nem nagyon tudná kihasználni.. Illetve tárhelynek mindenképp vennem kellene egy merevlemezt is, mint már írtam a mostani meg fog hibásodni. :(
Egyébként, amit linkeltem merevlemezt, abban van 8GB memória, ahogy a neve is írja SSHD :)
 #122227  Szerző: frekivadasz

Hát, konkrétumok nélkül nehéz segíteni, de támpontként néhány hónapja egy közel 8 éves notiba tettem SSD-t, és nem gyengén táltosodott meg tőle. Igaz, hogy nem tud SATA3-at, de így is összehasonlíthatatlan akármilyen HDD-vel: nem is a csatolófelület sebessége számít igazán, hanem hogy megszűnik a seek-elés. Ha nem fogsz telepíteni hatalmas játékokat, valamint 32 bites oprendszert választasz, biztosan elég a 64GB rendszernek, de max 128GB bőséggel a 64 bitesnek is, ezek meg már nem olyan drágák.
Néhány hét zsíroskenyéren, és simán megvan :) (Nem személyeskedem, régebben így csináltam) Ha nincs is meg most rá a pénz, érdemes inkább várni kicsit, és gyűjteni hozzá. Asimov leírta, hogy miért.
 #122226  Szerző: asr27

Azért nem opció, mert elég régi már a pc amibe kell a HDD.
Nem tudná kihasználni az SSD sebességét...
Másrészt drága is lenne, mivel most egy 500gb-os WD merevlemez van benne, ami már eléggé a végét járja, cserére érett.
Most vennék egy SSD-t az már 25-30e Ft, Plusz még akkor is kellene legalább egy 500-as merevlemez, ami kb 15ezer. ez így már sok.
Azért írtam, hogy valami gyorsabb merevlemezbe gondolkodom.
 #122225  Szerző: frekivadasz

Igen, ezért is vagyok kíváncsi rá, hogy miért nem opció ebben az esetben az SSD.
 #122224  Szerző: asimov

Aki nem tesztekből informálódik, hanem látott már SSD-ről induló rendszert, az mind így van ezzel... :)
frekivadasz írta:Miért nem opció az SSD? Rendszernek soha a büdös életben nem fogok többé HDD-t használni (remélem).
 #122223  Szerző: asimov

Szerintem, manapság a "hibrid" megoldás az ideális: rendszer és a telepített programok a SSD-re, a munkaállományok HDD-re.
 #122222  Szerző: frekivadasz

Miért nem opció az SSD? Rendszernek soha a büdös életben nem fogok többé HDD-t használni (remélem).
 #122221  Szerző: asr27

Üdv.
Szerintetek érdemes megvenni ezt a merevlemezt rendszer lemeznek? http://ipon.hu/webshop/product/seagate_ ... 001/508492
Ha nem ajánlott, akkor tudnátok ajánlani valami gyors winyót, 1 terra körül? SSD abba a gépbe nem opció.
 #122220  Szerző: asimov

Ekkora "overclock" az összteljesítményben nem sokat fog számítani, ellenben sokkal több hőt kell elvezetni a prociról... Így aztán, ha valami nem OK azzal az automatikus leállással (nem tudhatod azt, hogy valóban működik-e!), akkor kampec lesz a cpu-nak.
(Régebben, még a P3/P4-es időkben OC-ztam asztali procikat, de inkább csak jó játék volt, semmint plusz teljesítmény és a hosszútávú stabilitás sem volt meg. Hő meg termelődőtt annyi, hogy győztem elvezetni.)
noartist írta:Röpke kérdés:a proci húzása mennyire kockázatos?Pl. 1GHz-eset 1,2-re.
Úgy hallottam,ha valami nem tetszik a telefonnak,még időben leállítja magát.
az a 200MHz meg nem olyan sok. :)
(Huawei Ascend G300,Android 4.2.2,Cyanogenmod,Antutu CPU masterrel húzom)
 #122199  Szerző: szemilan

noartist írta:Röpke kérdés:a proci húzása mennyire kockázatos?Pl. 1GHz-eset 1,2-re.
Úgy hallottam,ha valami nem tetszik a telefonnak,még időben leállítja magát.
az a 200MHz meg nem olyan sok. :)
(Huawei Ascend G300,Android 4.2.2,Cyanogenmod,Antutu CPU masterrel húzom)
Lehet húzni, az élettartama rövidül valamennyivel, illetve jobban melegszik.
De amúgy szerintem nem érsz el sokkal jobb eredményt.
  • 1
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 330