RADIOSITE Fórum

• Informatika

#122293  Szerző: szemilan

IstvánB írta:HTPC-t építenék, szerintetek melyik lenne a jobb választás?
alaplap: MSI FM2-A75IA-E53 - 23 ezer
proci: AMD A8-5600K - 23 ezer

vagy inkább egy ASUS E2KM1I-DELUXE alaplap amiben benne van a proci is, 50 ezerért.

A fogyasztás is döntő tényező lenne.
Utóbbi szimpatikusabb, de én AMD ügyben nem akarok állást foglalni. Egyszerűen nem szeretem. Intel párti vagyok.
 #122289  Szerző: IstvánB

HTPC-t építenék, szerintetek melyik lenne a jobb választás?
alaplap: MSI FM2-A75IA-E53 - 23 ezer
proci: AMD A8-5600K - 23 ezer

vagy inkább egy ASUS E2KM1I-DELUXE alaplap amiben benne van a proci is, 50 ezerért.

A fogyasztás is döntő tényező lenne.
 #122280  Szerző: mimi

noartist írta:Annyira nem vágom,de az messze nem olyan ,,nyitott",mint a Windows.
ha összetettebb játékokra meg profi multimédiás alkalmazásokra nincs szükséged, akkor tökéletesen megfelel. bár megszokás kérdése, valószínűleg a gimp és az audacity akár képes is lehetne pótolni a photoshopot és a soundforge-ot. a valve játékkiadó meg már az ubuntut tolja nagy erőkkel.
 #122271  Szerző: tomee87

noartist írta:A bankoknak igencsak váltani kell majd a befoltozatlan biztonsági rések miatt.Nincs mese...
Azért az ügyintézői számítógépek igen csak az alsó szinten vannak a gépek sorában, azokba nem fognak betörni :) Valószínűleg a szerverek, amik az egész hálózatot kezelik, üzemeltetik közük sincs az XP-hez, de remélhetőleg még a Windowshoz meg a Microsofthoz sem :)
 #122270  Szerző: noartist

A bankoknak igencsak váltani kell majd a befoltozatlan biztonsági rések miatt.Nincs mese...
 #122266  Szerző: tomee87

noartist írta:Ha már XP:tény,hogy amelyik gép megakad ennél a rendszernél,és nem frissíthető/bővíthető,az már csereérett.
Én is mindenkinek azt mondom,hogy kezdjen gyűjtögetni,és jövőre,a támogatás lejártával vegyenek egy új gépet.
Mondjuk én egy P4-es gépre (2,7 GHz,512MB RAM) rátuszkoltam a W7 32bit-et,és láss csodát,hibátlanul üzemelt,böngészni nagyon jó.(youtube is futott szépen.)
Ezt mondd a vállaltoknak is :)
Nálunk melóhelyen az összes gépen XP fut, az egyetemi gépek 70%-án XP fut, 20%-án LINUX, 10%-án Win7. Nem egy bankban fordultam meg mostanában, a K&H kivételével mindenhol XP futott az ügyintéző gépén. És nem feltétlenül a gépigény itt a probléma...
 #122261  Szerző: noartist

Annyira nem vágom,de az messze nem olyan ,,nyitott",mint a Windows.
Bár egy olyan régi gépen bőven elég a böngésző,az tény.
 #122255  Szerző: mimi

akkor már inkább xubuntu, ha nem megy fel a win7 egy gépre.
 #122254  Szerző: noartist

Ha már XP:tény,hogy amelyik gép megakad ennél a rendszernél,és nem frissíthető/bővíthető,az már csereérett.
Én is mindenkinek azt mondom,hogy kezdjen gyűjtögetni,és jövőre,a támogatás lejártával vegyenek egy új gépet.
Mondjuk én egy P4-es gépre (2,7 GHz,512MB RAM) rátuszkoltam a W7 32bit-et,és láss csodát,hibátlanul üzemelt,böngészni nagyon jó.(youtube is futott szépen.)
 #122253  Szerző: Csongii

bertokattila írta:Sziasztok! Sata1-es hdd jó sata2-es foglalatú alaplapba?
Igen , jó. SATA kompatibilis előre-hátra.
  • 1
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 330