RADIOSITE Fórum

• Társalgó

#123696  Szerző: frekivadasz

Füled érjen a... rádiódig!
 #123691  Szerző: djlacee

MÁS: hepibörzdéj asimov!
 #123686  Szerző: Zorro90

Az elnevezésről a felvetés teljesen jogos, a szakszerű magyarázatot pedig köszönöm! Mindkét helyen kevés az erős adó, különösen Kecskeméten, ahol kicsit korábban (amikor ott már nem volt Klubrádió) egy autoscan végén csak 3 állomást tárolt el a Samsung C3330-as zsebszámítógépem: Music, Kossuth na és persze Gong.
 #123682  Szerző: frekivadasz

A zsebszámítógépek (miért nevezzük ezeket éppen telefonnak?) hasonlatosan nagyobb testvéreikhez mindenféle elektromos zajt generálnak, ehhez hozzájön még a bennük található kvarcok frekvenciái, valamint azok felharmonikusai. Egyszerűen ezeket fogja meg az FM vevő sok esetben. Elzárt völgyekben, ahol kevés/gyenge adóval találkozik a vevő, valamint nincs más elektromos zajforrás, ott jön ez ki csak igazán. Ezen kívül lehet kocsiban bekapcsolva felejtett FM transmitter is, vagy egyéb a közelben levő digitális zajforrás.
 #123678  Szerző: Zorro90

egon2 írta:http://www.borsonline.hu/20131117_bochk ... labtorloje
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem sem Bochkorékra, sem Balázsékra nem (volt) vevő a humorérzékem. Gyakran inkább feldühít, ahogy akár számukra vadidegen embereket aláztak/aláznak porrá élő rádióadásban, miközben ők sem szentek. Remélem, Bochkor, és a Sebestyén-Rákóczi-Vadon trió is emberére talál minél hamarabb.
 #123675  Szerző: Zorro90

Nekem a 104.0-n szokott megállni a telóm (vezetékes fülessel használom). Érdekes, pedig elvileg a 104.1-en fog majd indulni Dunaföldváron a kaotikus. És egyszer nemrég Kecskeméten a szalagház (amiben a Gong stúdiója van) közelében is megállt ezen a frekin, ott is csend volt rajta.
 #123648  Szerző: mihalylovics

Snake írta:
egon2 írta:Noartist:Lehet valakik kalózkodhattak!?Nálam például a rádióm állomáskeresője mindig megáll a 98,3 Mhzen(Budapesti vagyok)és néma csönd van azon a frekin.Tehát lehet valami terjedés van,bár ki tudja.Lehet ismét beizzítják a Ex Sláger,ex Neos frekiket!
Egyrészt Pátria Rádió, másrészt vmi szennyet összeszed a tunered, van belőle BP-en dögivel.
Igen, nekem a telefonom áll meg mindig 96 MHz-en, már több, mint 1 éve... Sőt, volt egyszer olyan is, hogy 87.8 MHz-en állt meg, különböző mérőjeleket ("sípolás") sugároztak, volt RDS PS is: "EKA_TEST", tud erről valaki valamit? Május környékén volt és a Deák téren.
 #123633  Szerző: Snake

egon2 írta:Noartist:Lehet valakik kalózkodhattak!?Nálam például a rádióm állomáskeresője mindig megáll a 98,3 Mhzen(Budapesti vagyok)és néma csönd van azon a frekin.Tehát lehet valami terjedés van,bár ki tudja.Lehet ismét beizzítják a Ex Sláger,ex Neos frekiket!
Egyrészt Pátria Rádió, másrészt vmi szennyet összeszed a tunered, van belőle BP-en dögivel.
  • 1
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 541