LuciFerko írta:Kenyában elég erős az európai befolyás, így ők is csatlakoztak a digitális átálláshoz. Ezen kívül talán 4db adó üzemel még az E2-n az afrikai kontinensen, de ezek mind kisebb teljesítményűek.joe írta:Na ne.LuciFerko írta:Érdekes, hogy ott ennyire használják a VHF1 sávot. Remélem maradnak is még egy ideigA kenyai ASO egyszer már el lett halasztva, 2013 év végére...vagyis már számolják a napokatOtt Afrikában most tényleg ez a legfontosabb? Lassan már nem lesz mit DX-elni, marad az 50 megás amatőrsáv. Az meg nekem annyira nem érdekes
joe írta:Na ne.LuciFerko írta:Érdekes, hogy ott ennyire használják a VHF1 sávot. Remélem maradnak is még egy ideigA kenyai ASO egyszer már el lett halasztva, 2013 év végére...vagyis már számolják a napokat
joe írta:Ami nekem nem sikerült az elmúlt hétvégén, az tegnap összejött Portugáliában, vagyis kép a KBC1-ről. Tegnap csak egy rádióamatőr adását hallottam a 50,107 MHz Namíbiából. 0:30-nál látható a csatorna inzertje. Joe
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... k7RGtby2iU
joe írta:Hello "zvartoshu"! These are very week signal...here are The Leonids...may be meteor scatter. On last Sunday afternoon I received a week signal on 48,25 MHz via F2 or TEP from Africa, but I had not picture on my TV, I saw only the carrier. Joeexact, is peak leonids, and your weak signal is sure tep. on this day is start official sporadic-e on southern emisphere. 23 octomber is equivalent of the 21 may in northen emisphere.
joe írta:Hello "zvartoshu"! These are very week signal...here are The Leonids...may be meteor scatter. On last Sunday afternoon I received a week signal on 48,25 MHz via F2 or TEP from Africa, but I had not picture on my TV, I saw only the carrier. Joe