RADIOSITE Fórum

• Politika

#124426  Szerző: frekivadasz

Azzal a Media Marktos reklámcsíkkal a tetején igazán szürreális az összkép.
 #124418  Szerző: mimi

LuciFerko írta:http://lenin.uw.hu/

Pedig csak el kéne hozni valami raktárból, biztos van még pár elfekvő darab.
szólt már nekik valaki, hogy egyszer kipróbáltuk, nem jött be, köszi?
 #124414  Szerző: LuciFerko

http://lenin.uw.hu/

Pedig csak el kéne hozni valami raktárból, biztos van még pár elfekvő darab.
 #124321  Szerző: Attis

Admin!
Tegyük tisztába a dolgokat! Szerintem tök egyről beszélünk, csak elbeszélünk egymás mellett.
A stadionokról ugyanígy gondolkodok: ha van magántőke, épüljön akár Felcsútra, akár Vadépusztára.
Az utánpótlás fontosságát abban látom, hogy a fiatalok valóban tudjanak sportolni. (Hú de demagóg lettem. :lol: ) Szóval legyen meg az infrastruktúra ahhoz, hogy egy tizenéves fiatal komfortosan érezze magát az adott sportág edzőtermében, edzőpályáján!
Viszont itt kell gyorsan szétválasztani az élsportot (ami professzionális alapokon működik jobb helyeken) és a tömegsportot. Utóbbit feltétlenül támogatom.
 #124319  Szerző: markfelt

Attis írta:nagyon fontos az utánpótlás.
mennyire?

tök jó, ez egy népszerű sport, egy a sok népszerű sport közül, de az átlagemberhez csak szórakozásként jut el (átlagember, mint néző - tévében, vagy helyben). ettől ő nem választ egészségesebb életmódot, nem lesz hasznosabb a társadalom számára és nem lesz mérhető változás semmiben részéről, maximum a meccs utáni pár órában a hangulata eltér egy kicsit az átlagostól. bármi más társadalmi hasznát meg nem látom a focinak, de segítsetek, ha van. (ja bocs, közösségformáló ereje van! mint például a közösen szétbaszott vonatok.)

tehát akkor, 100 milliárdokat kúrunk ki közpénzből, hogy páran jól szórakozzanak? félreértés ne essék, magántőkéből részemről annyi stadiont húzhatnának fel, hogy ihaj, mehetne minden faluba egy.

vagy ez ilyen nemzeti identitásos cucc? merthogy akkor nagyon büszke magyarnak kéne lennem, ha újra összeállna mondjuk egy aranycsapat-kaliberű társaság?
ehhez én nem értek (se a nemzeti identitáshoz, se a focihoz), azon viszont nagyon röhögök, amikor idelátogatnak romkocsmázni a külföldi turisták és azzal vagiznak páran, hogy puskás így, meg puskás úgy, bazmeg, 60 éve volt, azóta tényleg nem lehet semmi mással előállni?
 #124318  Szerző: Attis

mihalylovics írta:
adminisztrator írta:egyébként van olyan fidesz/kdnp-t preferáló fórumozó itt, aki elmagyarázná, hogy ebben szerinte mi a jó? tök nyitott vagyok, komolyan.
Előre bocsátom, ez NEM az én véleményem, képtelen is vagyok azonosulni vele, de egy ismerősöm, aki egyébként csőlátású focista, "más sportágra rá se néz", azt vallja, hogy "ha a hazai fiatalokat építenénk a fociba, jobban fejlődne, mint a szutyok import játékosokkal, nézzünk meg egy U18 meccset, abban igen is van sikerünk"... Ja, és szerinte "az okoskodik csak, aki nincs benne"... No comment...
Persze, nagyon fontos az utánpótlás. Csak épp, ha ilyet olvas az ember:
http://www.nemzetisport.hu/magyar_valog ... -n-2295013
Meg ilyet:
http://www.csakfoci.hu/live/u21_ausztri ... g_20131118
akkor sajnos úgy vagyok az egésszel, hogy nem csak ez a generáció sz*r, hanem a következőhöz se fűzök nagy reményeket. Felesleges is.
Lehet, hogy már írtam (öregszem, felejtek :sleep: ), nagyon jó esélyünk van kijutni a következő EB-re. Na, nem önerőből. A 16 csapatos EB létszámát 24-esre emelik. Így a selejtezők 1., 2. helyezettjei automatikusan továbbjutnak, és még a csoport harmadikok se esnek ki egyből (kiindulva az eddigi lebonyolítási rendszerből.)
No, de a lényeg: ha a profi futballról van szó, ahhoz az államnak semmi köze. (Abszurd lenne, ha egy Barcelonát, Real Madridot esetleg Manchestert adópénzekből kellene finanszírozni...) Ha az NB1-es csapatoknak új stadionokra lenne szüksége (egyáltalán nincs), akkor tessenek a tulajdonosaik ennek feltételeit előteremteni! Mivel erre esély sincs - nincs olyan csapat a magyar NB1-ben, ami gazdaságos - így felmerül bennem egy kérdés. Beszélhetünk profi sportágról?
 #124316  Szerző: mihalylovics

adminisztrator írta:egyébként van olyan fidesz/kdnp-t preferáló fórumozó itt, aki elmagyarázná, hogy ebben szerinte mi a jó? tök nyitott vagyok, komolyan.
Előre bocsátom, ez NEM az én véleményem, képtelen is vagyok azonosulni vele, de egy ismerősöm, aki egyébként csőlátású focista, "más sportágra rá se néz", azt vallja, hogy "ha a hazai fiatalokat építenénk a fociba, jobban fejlődne, mint a szutyok import játékosokkal, nézzünk meg egy U18 meccset, abban igen is van sikerünk"... Ja, és szerinte "az okoskodik csak, aki nincs benne"... No comment...
 #124313  Szerző: asimov

Már maga a stadionépítés is problematikus, de az mindennek a teteje, hogy -a szivárgó hírek alapján- KIZÁRÓLAG focimérkőzések lebonyolítására lesznek alkalmasak, tehát se futópálya, se ugrópálya (egyes- és hármasugrás), se dobópálya (Pars Krisztián!) nem fog épülni.
szemilan írta:Merem remélni, hogy ha már felépültek ezek a stadionok, a jövőben hasznos célt is szolgálnak majd.
Gondolok itt arra, ha már a magyar foci nem megy, akkor legalább adjuk bérbe a stadionokat....és ne az legyen, hogy sok pénzből botlábúak rúgják a bőrt és vígan elszidják egymást, vagy éppen a gaz lesz úrrá és a szöcskék fociznak majd éjjelente...
 #124311  Szerző: markfelt

egyébként van olyan fidesz/kdnp-t preferáló fórumozó itt, aki elmagyarázná, hogy ebben szerinte mi a jó? tök nyitott vagyok, komolyan.
  • 1
  • 448
  • 449
  • 450
  • 451
  • 452
  • 517