RADIOSITE Fórum

• N-Joy Média (Gold FM, Plusz, Sztár FM)

#13230  Szerző: Attis

molnarb írta:
Sokol404 írta:Nem akarok ünneprontó lenni, de...véleményem szerint a 100.2 adása "túlkompresszált" már évek óta. Azért ennek részben örülök, mert hangosabb, és látszólag elnyomja a Slágert, de amikor éjszaka 'vájtfüllel' hallgatom, akkor már nem olyan szórakoztató.

(Mivel elolvastam az összes hozzászólást, és nem láttam, hogy ezt a Szeged közeliek mellékesen megjegyezték volna, ezért elnézést kérek Tőletek és Balázstól ilyenjellegű egyéni igényeim miatt, lehet, hogy csak engem zavar, és túl magas mércét állítottam fel. :blush: )
1 hete kb. cseréltünk presetet a procin... füleld egy picit, hátha jobb :) Sajna a 100.4 szentesi Sláger elég kemény kihívás... rendszeresen elnyom minket városon belül is foltokban.
És frekvenciaváltáson még nem gondolkodtatok? Mint pl. a 100,3 Rádió1 -> 103,9 Rádió1 vagy 98,6 Kanizsa Rádió -> 95,6 Kanizsa Rádió. Már amennyiben még van nálatok szabad freki...
 #13140  Szerző: molnarb

Sokol404 írta:Nem akarok ünneprontó lenni, de...véleményem szerint a 100.2 adása "túlkompresszált" már évek óta. Azért ennek részben örülök, mert hangosabb, és látszólag elnyomja a Slágert, de amikor éjszaka 'vájtfüllel' hallgatom, akkor már nem olyan szórakoztató.

(Mivel elolvastam az összes hozzászólást, és nem láttam, hogy ezt a Szeged közeliek mellékesen megjegyezték volna, ezért elnézést kérek Tőletek és Balázstól ilyenjellegű egyéni igényeim miatt, lehet, hogy csak engem zavar, és túl magas mércét állítottam fel. :blush: )
1 hete kb. cseréltünk presetet a procin... füleld egy picit, hátha jobb :) Sajna a 100.4 szentesi Sláger elég kemény kihívás... rendszeresen elnyom minket városon belül is foltokban.
 #12827  Szerző: Sokol404

Nem akarok ünneprontó lenni, de...véleményem szerint a 100.2 adása "túlkompresszált" már évek óta. Azért ennek részben örülök, mert hangosabb, és látszólag elnyomja a Slágert, de amikor éjszaka 'vájtfüllel' hallgatom, akkor már nem olyan szórakoztató.

#12826  Szerző: Sokol404

petrocselli írta:köszi a tippeket :) de ha jol látom ezek kültéri antennák, amúgy panelban lakom és nehéz feljutni a tetőre a közös képviselőnk miatt :D ez van

http://www.ostelsat.hu/urh_antenna_dipo ... _A0210.htm

Én ezt a szekrény tetején, valamint a legfelső központi fűtéscsőhöz -szigetelten- hozzáillesztve használtam a Hi-Fi-vel, és -habár azóta elraktam- meg kell mondjam, kellemes élményekkel gazdagodtam. :boldog:
 #12530  Szerző: djlacee

Én hagytam volna :lol:
 #12524  Szerző: molnarb

Elvileg már nem... vszínű rosszul indult újra a playout szerver.
 #12522  Szerző: LuciFerko

petrocselli írta:a Derecskei 94.7-en a Kaposvári 97.5 K1 adása megy :o :)
lol :D Összekeveredtek a sztrímek... 8-)
 #12490  Szerző: petrocselli

a Derecskei 94.7-en a Kaposvári 97.5 K1 adása megy :o :)
 #11776  Szerző: molnarb

Szabi írta:
molnarb írta:Nyilván az elsődleges feladat, hogy a konkurens csatornák streamjeit (Danu, Sláger, R88, Rádió Szentes) verje minőségben. Most még egy picit finomítottam rajta... talán....
A Danubius és a Sláger streamjét nem nehéz überelni. :)
Amúgy talán 3 éve nektek volt a legjobb minőségű streametek az FM rádiók közül az egész országban, volt vagy 4 fajta mp3-as (256-os is), mindegyik gyönyörűen szólt, talán SS volt rajta. Az miért nem volt jó?

32, 96, 128, 256 volt.... SS volt rajta a stúdiójellel. Külön igényelt egy gépet, így meg az adásproci outja megy az optikába és az a TvNetwork szerverébe, tehát spóroltunk egy gépet :) A 32es olyan gatya volt, hogy senki se hallgatta, a 256 nem hozott akkora különbséget minőségben, hogy sok embert vonzott volna. Maradt a 128 és a 96. Bár a 96ot valószínű kicserélem egy 48as AAC-re. Szerintem most ez is azért versenyképes a többi rádió streamjeivel, úgy nagy átlagban.
 #11771  Szerző: mg

igaz... (amúgy jobb lett határozottan)

ebben a témakörben nálunk annyit kellett harcolnom... a streamünkön kevés kompresszor meg limiter van, aztán rágják az ember fülét, hogy mi miért nem szólunk úgy, mint ez meg az meg amaz... és ilyenkor elő kell adni mindig, hogy
1.) a CD-idhez hasonlíts, ne a többi rádióhoz;
2.) a volume gomb csodákra képes, ha szerinted halk;
3.) ha a hangszínt is mindenképp szét akarod cseszni, megteheted akár a winamp equalizerrel is magadnak

aztán végülis már hozzászoktak. de most ahogy hallom, valamelyik madárka megint tökig tolta keverőn az adásgépet, vág a limiter mint állat. ez a másik harcom. kiírtam, hogy a három vonalig. rámatricáztam a keverőre, hogy "IDÁIG". odamatricáztam a gain-hez is, hogy "kezedeltöröm". ennyit ér... :D
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 52