RADIOSITE Fórum

• RADIOSITE.HU

#125064  Szerző: noartist

kukac írta:Azt mondaná erre az egyszeri rendszergazda: -"ha nem akarsz kerülgetni egy romot, tegyél bele jó sok RAM-ot!"... :)
Bakker. :D
 #125063  Szerző: kukac

Azt mondaná erre az egyszeri rendszergazda: -"ha nem akarsz kerülgetni egy romot, tegyél bele jó sok RAM-ot!"... :)
 #125053  Szerző: markfelt

kukac írta:Jó, értem en hogy valamilyen ok miatt nem kivanjatok hogy keresni lehessen az elozmenyekben, csak ez a hiányosság jelentős akadálya annak, hogy maga a fórum esetleg egy szakmailag is komolyan vehető információforrás legyen a jövő szamara.
semmi összeesküvés-elmélet nincs, korábban sűrűn lehalasztotta a szervert, mert a keresőadatbázis piszok gyorsan hízik a phpbb-nél. minden egyes szóhoz hozzárendeli a helyét, fórum- és topic-kóddal, illetve linkkel, ez baromi nagy adatmennyiség.

átlagos szerveren olyan fórumokkal tökéletesen használható, ahova heti 1-2 hozzászólás jön, de ahova napi 50-100 ott nem.
 #125052  Szerző: Csongii

A probléma szerintem az, hogy a phpBB ritkán frissít mostanában, ami érthető hiszen kevesen használnak már csak fórummotort. Mondjuk ami még baromi jó, az a Simplemachine motor. De azt is most megnéztem, viszonylag ritkán frissítik. Ebből kifolyólag nem nagyon működik gondolom a keresőbaráttá sem csinálják az adatbázist annyira, talán.
Olyan megoldás lenne rá esetleg, hogy magát az egész oldalt kellene cserélni. Pl feltenni egy weblapmotort, amiben fórum is van. pl: Joomla, Php-Fusion, vagy valami hasonló. De nem biztos, hogy abban ennyire jól működik a fórum. Szóval valószínűleg mellőznünk kell a keresést és örülni, hogy van ez ami. :)
 #125043  Szerző: kukac

Érdekes, pedig úgy rémlett mintha már láttam volna php-fórummotort search engine-nel működni. De biztos rosszul láttam...
 #125042  Szerző: djlacee

Ez leginkább a fórummotor készítőinek hibája " Powered by phpBB © phpBB Group. "
 #125038  Szerző: kukac

Jó, értem en hogy valamilyen ok miatt nem kivanjatok hogy keresni lehessen az elozmenyekben, csak ez a hiányosság jelentős akadálya annak, hogy maga a fórum esetleg egy szakmailag is komolyan vehető információforrás legyen a jövő szamara.
 #125037  Szerző: kukac

Lehet hogy en nem vagyok tisztában pontosan a körülményekkel (ezen lehet segíteni konkrétumokkal), de ha van egy sql-adatbázismotor a fórum alatt, akkor a keresés ebben az adatbázisban nem jelent semmivel sem megterhelobb feladatot annak a hardvernek, aminek magát az sql-adatbázist futtatnia kell.
 #125036  Szerző: markfelt

kukac írta:Mármint melyik része?
a fórummotor jóval erősebb infrastruktúrát kíván, ha be van kapcsolva az amúgy sem kimondottan felhasználóbarát keresés funkció.

erre nincs jelenleg mód.
 #125035  Szerző: kukac

Mármint melyik része?
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 112