RADIOSITE Fórum

• Informatika

#125491  Szerző: asimov

Ohh... Milyen vason fut ez?
noartist írta:1 hónapja nyúzom a Windows 8.1-et,és látványos a javulás a 8-hoz képest.
Az IE11 pedig nagyon gyors,nekem azért panaszkodik,mert egy bővítmény miatt 0,6 mp lett a betöltési idő.
 #125490  Szerző: noartist

1 hónapja nyúzom a Windows 8.1-et,és látványos a javulás a 8-hoz képest.
Az IE11 pedig nagyon gyors,nekem azért panaszkodik,mert egy bővítmény miatt 0,6 mp lett a betöltési idő.
 #125411  Szerző: Csongii

Most nézegettem, náluk "csak" 12 ezer forint kb az Fx, az Rx, ami többet tud, pedig "csak" 21 ezer magyar ropogós forint. Nem is rossz, webáruházakban drágábban láttam jóval. :o
 #125403  Szerző: asimov

Hajrá! :)

Az SB Audigy SE hangkártyáról ez link jobb lesz:
http://en.europe.creative.com/p/sound-b ... -audigy-se
Csongii írta:Audigy FX-t akarok majd venni, de gyűjtenem kell egy kis pííízt rá.... segíííjbül nem lehet. :D :D
 #125396  Szerző: Csongii

Audigy FX-t akarok majd venni, de gyűjtenem kell egy kis pííízt rá.... segíííjbül nem lehet. :D :D
 #125391  Szerző: asimov

Valami lehet a levegőben, mert úgyfest, hogy rájár a rúd a hangkártyákra :D
Nálam is "beadta a kulcsot" a hangkártya, ami kivételesen nem alaplapi: Sound Blaster Audigy SE (dobozos, cd-vel, manual-al, matricával, reg.-kártyával, stb)
A minőségre/stabilitásra érzékenyeknek ajánlom figyelmükbe ezt hangkártyát.

Itt egyértelműen soft-hiba lépett fel. Már régen, még a nyáron, csak nem foglalkoztam vele. :D
Annyi volt a tünet, hogy win-indulás után, az első hanglejátszáskor (audiocd, mp3, film, illetve Winamp, WMP, VLC) hang ugyan volt, de semmi hangszín. Teljesen szabályozatlanúl szólalt meg minden hang, bármely forrásból.
A "javuláshoz" elég volt anyi, hogy pld. Winamp-ban a tracklista következő elemére léptettem a lejátszást és onnantól már jó is volt hang, minden lejátszási verzióban, a következő rendszerindulásig.
A szükséges programok elindultak a rendszerrel együtt, így talán egy beállítás vagy .dll fájl nem volt meg induláskor.

Most, hogy rádióadások érdemi minőségű felvételére készülgetek (egy 2xRCA aljzat <> 3,5 jack dugó adapter kell még) kicsit rendbeszedem a masinát. A hangkártya saját "Smart Recorder"-e szimpatikus egyelőre. (Semmi túlbonyolítás, csak lényeg, de az viszont szem előtt)

A fentebb írt hibát egy teljes driver/szoftvercsomag reinstall "egymenetből" megoldotta.
 #125382  Szerző: Csongii

Nekem meg párnapja megkergült az alaplapi hangkártya. Véletlenszerűen eldobálja a mikrofon bemenetet. Aztán kihúzom a mikrofont, majd kis idő után visszadugom, aztán jó. Nem szeretem a VIA cuccokat. :hit:
 #125361  Szerző: asimov

A mimi által írtakat érdemes azért lejátszani (gerjedés, pld.), de gyanús az, hogy a hangkártya szintézere hallhatott meg. A tunerkártyától beérkező analóg "konyhakész" hangot csak továbbítja a kártya, az azért jó.
Emellett szól az is, hogy egy alapvetően másképpen működő OS-nél is ugyanez a hiba áll fenn.
 #125359  Szerző: mimi

egynek próbáld meg, hogy kihúzod az antennát a tv tunerből. másodiknak azt, hogy a hangkártya kimenetbe csak egy fülhallgatót csatlakoztatsz és meghallgatod azzal. harmadiknak azt, hogy a tv tuner hangját átvivő kábelt lehúzod az alaplapról. vajh' fennáll-e a probléma akkor is?
 #125352  Szerző: frekivadasz

Semmi kavaró nincs benne, a TV kártyáról a hang azon a külön kábelen megy át, nem pedig a hangkártyád 'gyártja le', ez csak még egyértelműbbé teszi a jelenséget.
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 330