RADIOSITE Fórum

• Társalgó

#125486  Szerző: Csongii

Az előbb olvastam én is, elég durva. :ninja:
 #125414  Szerző: szemilan

asimov írta:A régi Huawei adsl modem csinált nálam ilyet, aztán néhány órán belűl végleg elhalálozott.
Egy tápban legalább akad olyan alkatrész, amelyről jozán paraszti ésszel el tudom képzelni, hogy hangot adjon, de egy modemben mi adhatott ki füllel hallható hangot? (analóg dugasztápja volt)
szemilan írta:Annyit tudok még leírni róla, hogy cicereg, csiripel.... vagyis most még hidegen nem csinálta. De mikor tönkrement, akkor is csak kihúztam és kész. Nem működött, miután újra bedugtam.
Na megint "énekel"...de csak stand by üzemmódban. Ha lenyomom a főkapcsolót (tv-n) akkor elhallgat, illetve, ha bekapcsolom, akkor is elhallgat. Tehát csak alacsony áramfelvétel mellett "énekelnek benne a madarak".
 #125376  Szerző: asimov

A zavarszűrő soros fojtókat én is hiányoltam, legalább a betáp ágból... zavarta is az RH adóvevőmet rendesen, utáltam.
Azóta D-link "DSL 321B" van, azzal nincsenek ilyen gondok. Ha majd eldöglik, megnézem azt is belülről. (Addig nem! :) )
frekivadasz írta:Már az új sem a régi.
 #125375  Szerző: frekivadasz

Már az új sem a régi.
 #125374  Szerző: asimov

Hát ezaz, semmilyen tekercs nem volt a modemben. :)
IC-k, diódák és pár elkó, azt ennyi.
frekivadasz írta:
asimov írta:Egy tápban legalább akad olyan alkatrész, amelyről jozán paraszti ésszel el tudom képzelni, hogy hangot adjon, de egy modemben mi adhatott ki füllel hallható hangot? (analóg dugasztápja volt)
Valószínűleg nem stabkockás megoldással készül a modem dobozán belül a stabil 5V, 3,3V, stb, hanem kapcsolóüzemű táppal, és annak a tekercsei zizeghetnek.
 #125373  Szerző: frekivadasz

asimov írta:Egy tápban legalább akad olyan alkatrész, amelyről jozán paraszti ésszel el tudom képzelni, hogy hangot adjon, de egy modemben mi adhatott ki füllel hallható hangot? (analóg dugasztápja volt)
Valószínűleg nem stabkockás megoldással készül a modem dobozán belül a stabil 5V, 3,3V, stb, hanem kapcsolóüzemű táppal, és annak a tekercsei zizeghetnek.
 #125368  Szerző: asimov

Közhasznú info (úgygondolom):
Időnként győz a józanész döntéshozói berkekben.. Apránként/időnként félretevődik a multiellenes "MindenkiHülyeCsakÉnVagyokAzOkos" hozzáállás, mert az elmúlt pár hétben/hónapban Erzsébet Étkezési Utalvány elfogadóhellyé lépett elő a
- Lidl
- Penny
- Mcdonalds

... hiába nem (nagyon) szerepelnek ezek az üzletek az utalványelfogadóhelyek hivatalos listáján.

Állítólag az Aldi is belkerül(t), de ezt nem tudtam személyesen ellenőrizni. A másik hármat lepróbáltam.

Ha most összeesküvés elméleteket akarnék gyártani, akkor azt mondanám: ezt kapják a multik kompenzálásképpen, a "multiadó"-ért cserébe és szándékosan kerülnek fel késve/lassan az új (multi)elfogadóhelyek az államilag üzemeltetett listába...
 #125366  Szerző: asimov

A régi Huawei adsl modem csinált nálam ilyet, aztán néhány órán belűl végleg elhalálozott.
Egy tápban legalább akad olyan alkatrész, amelyről jozán paraszti ésszel el tudom képzelni, hogy hangot adjon, de egy modemben mi adhatott ki füllel hallható hangot? (analóg dugasztápja volt)
szemilan írta:Annyit tudok még leírni róla, hogy cicereg, csiripel.... vagyis most még hidegen nem csinálta. De mikor tönkrement, akkor is csak kihúztam és kész. Nem működött, miután újra bedugtam.
 #125363  Szerző: szemilan

Annyit tudok még leírni róla, hogy cicereg, csiripel.... vagyis most még hidegen nem csinálta. De mikor tönkrement, akkor is csak kihúztam és kész. Nem működött, miután újra bedugtam.
asimov írta:Pld elko zárlatos, aztán időközben "szárad" és a zárlat is megszűnik, vagy kontakthiba, vagy... :)
szemilan írta:Emberek! Ugye emlékeztek még a LCD TFT TV-re aminek a tápját kihúztam és másnap bedugtam, majd nem működött. Jó egy hónap pihenőt követően a táp ismét működik, bár még kétségeim vannak a megfelelő működését illetően.

A tapasztalt hibajelenség az volt, hogy a visszajelző led nem világított a tápon. Ma bedugtam és meglepetésemre világít, gyorsan be a TV-be a másik végét, a TV működik. Bár volt két alkalom, hogy random elsötétült a kijelzőpanel, de lehet a scart miatt volt, még nem tudom, majd tesztelem még.

Magyarázza már meg nekem valaki, hogy a tápegység mi a jó büdös franctól kelt életre? Ilyet még nem láttam. :D
  • 1
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 541