RADIOSITE Fórum

• Dankó Rádió

#125704  Szerző: kukac

@DRoland: "...Viszont lehetne rentábilisabbá tenni, ahogy
írtátok is (mulatóssal)..."
- sot, az unalmas szinhazi eloadasokat fel lehetne dobni egy kis cirkuszi mufajjal, bohocok, fokaso, miegymas - rogton tobben latogatnak. A konyvtarakba is kellene valami hogy ne csak az olvasni vagyo 1% latogassa: pl. Topless konyvtaros kisasszonyok, ugye mennyire porogne?
 #125703  Szerző: mlaszlo

kukac írta: - akkor szerinted csak az a kultura, amit szeles korben ismernek, szeretnek, elfogadnak, az nem szamit annak amit mar nem divat szeretni, ami az elmult korok mufaja volt, amit meg csak most fognak felfedezni, amirol ezer eve nincs tudomasunk csak most tartak fel a regeszek - es meg sorolhatnam - es eppen ezert erre nincs is szukseg mert nyilvan keveseket erdekel. Erdekes szemleletu ember vagy...
Mert szerinted az rendben van, hogy olyan tematikájú zenéket adunk 24 órában, országos hálózaton nem kevés pénzért, amire napi 2-3 óránál nagyobb igény nincs, csak azért mert kultúra.
Az nem megoldás a kultúra ápolására, hagyományok átadására, hogy rákényszerítem azt az emberekre, mert akkor pont az ellenkezőjét fogom elérni vele. Legyen egy kulturális rádió, de annak nem egy tematikát kell kizárólag követnie, hanem legyen akkor többféle blokk. Napszakhoz igazodóan lehetne illeszteni a műsort.
 #125702  Szerző: kukac

Persze, sot csinalhatna mindjart egy slagerradiot, igaz?
 #125701  Szerző: DRoland

5 oldalt olvastam vissza, nagyon belendültetek :D
Abban egyetértek, hogy a közrádiók csak a pénzt viszik el, de az is igaz, hogy kellenek. Viszont lehetne rentábilisabbá tenni, ahogy írtátok is (mulatóssal). Kultúra kell, de milyen áron kapjuk, inkább nem gondolnék bele... Bartók, Dankó hallgatottsága mérhetetlen, Kossuthon lehetnének objektív hírek. Tehát megkérdőjelezném, hogy szükség van-e rájuk? Volt olyan rádió, ami 3.5 milliós hallgatótáborral rendelkezett, nem inkább azt a formátumot kellene megpróbálniuk? Szerintem hiánycikk az éterből...
Petőfit meg inkább a kereskedelmi szintre sorolnám be, fizessen csak frekvenciahasználati díjat!
A többi "támogatott/tolt" rádiót most inkább nem említeném meg.
 #125700  Szerző: egon2

Kedves Admin: Szerintem a közszolgálati rádiókra és tévékre szükség van!Én a régi Petőfit is szivesen hallgattam,de a zenei Petőfi is tetszik,olyan zenék vannak amiket kereskedelmi rádiók nem játszanak.A Caffé csak Budapesten és 60Km-es körzetében volt fogható.Vidéken csak a Petőfi adó játszotta azt a zenét.A Caffé 50%os beszéd/szöveg arányt vállalt a pályázatában !Talk rádióként indult még 2000-ben Est FM néven.
 #125699  Szerző: egon2

mlaszló:Való igaz 24 órás nóta rádió országos frekvencián sok.Ahogy a Bartók Rádió is bevállalja a jazz zenét,igy a Dankó is előbb-utóbb bevállalhatná a mulatos zenét vagy a 60-as,70es évek zenéit.
 #125698  Szerző: kukac

Admin most nagyon nem ertek veled egyet.
 #125697  Szerző: kukac

@mlaszlo: "A közszolgálat feladata az oktatás,
értékteremtés, kultúra és a szórakoztatás.
Az nincs benne sehol sem, hogy ennek úgy
kell kinéznie, hogy azokat adjuk, ami senkit
nem érdekel, de kultúra ezért közvetítjük.
De feladom, jó ez így ahogy van, lesz két
országos rádiónk már, ami kultúrát ad, de
mérhetetlen a hallgatottságuk, vagyis
kultúra címén nem kevés pénzt szórunk ki
az ablakon adófizetők pénzéből. De kell,
mert kultúra!"
- akkor szerinted csak az a kultura, amit szeles korben ismernek, szeretnek, elfogadnak, az nem szamit annak amit mar nem divat szeretni, ami az elmult korok mufaja volt, amit meg csak most fognak felfedezni, amirol ezer eve nincs tudomasunk csak most tartak fel a regeszek - es meg sorolhatnam - es eppen ezert erre nincs is szukseg mert nyilvan keveseket erdekel. Erdekes szemleletu ember vagy...
 #125695  Szerző: kukac

Korlatozott reklamido: felejtsuk mar el hogy a dupla annyi reklamidot helyzeti elonykent lehet felhozni a kereskedelmi media javara! A reklam onmagaban elkapcsolasi faktor, elemi erdeke minden medianak hogy minimalizalja a reklamido meretet ha nem akar hallgatokat veszteni! A radio1-en pl. Egy idoben koncepcio volt hogy orankent 3 perc korul tartottak a blokkok meretet, nem hasznaltak ki a keretet, nagyon okosan egyebkent! Tehat ezzel nem lesz jobb helyzetben egy kereskedelmi, azzal viszont igen a kozszolgalati, hogy ha akarjuk ha nem, te meg en meg mi fizetjuk, a mi penzunkbol uzemel, a reklambeveteleit pedig ki tudja mire forditja.
 #125694  Szerző: markfelt

ennyiből... felvetés: az összes közszolgálati médium azonnali, teljes megszüntetése, helyének sóval behintése (kereskedemi jogosultságok kiosztása racionalizált feltételekkel)

az egyesek által oly fontosnak tartott kulturális rétegigényekre szerintem nem kell csillagászati összegekbe kerülő, könnyen a politika játékszerévé váló lineáris csatornákat fenntartani.

(ha valaki rámkeni most, hogy gyurcsányista vagyok, megpofozom)

ráadásul a nóta tradicionálisan délidei szórakoztató népi zenei sávba való, nem 0-24-be... ez így úgy fasság, ahogy van. a célcsoport szokásait nem lehet megváltoztatni, ez a korosztály ilyen jellemzőkkel bír sajnos.

és a petőfi, katy perryvel állami, közszolgálati feladat?
és az ö3 haddaway-jel?

a közszolgálati szerepek sehol sem teljesen egyértelműek a világon. ennyiből akár a mulatós is beleférhet a dankóba.

de továbbra is fenntartom a verziómat, amit fent írtam, ezpedig a bezárás. megspórolna az állam évi 80 mtd forintot. ebből fel lehetne újítani a hármas metrót.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 81