RADIOSITE Fórum

• Magyar Katolikus Rádió

#126825  Szerző: frekivadasz

Egy régi fórumbejegyzés szerint B08F, de ez még a sima Corvinusos időkből, azóta változhatott. Nem ismersz valakit, aki ott lakik a vételkörzetben? ;)
 #126821  Szerző: djlacee

Valaki utána tud nézni, hogy mi a Corvinus PI kódja?
 #126740  Szerző: frekivadasz

Nálam már nem éppen rendesen, de még ide is elszól egyértelműen azonosíthatóan, pedig jelentősebb terjedés nem tapasztalható.
 #125836  Szerző: mihalylovics

asimov írta: igen jó szelektivitású rádió és tetőantenna is kell, ami abszolút nem jellemző a háztartásokban. Az általában rádióhallgatásra használt asztali hifik és botantennás "konyharádiók" vevői (amiket ki tudtam próbálni) kifejezetten vacakok és rendszerint egy darab drót van bedugva antennának.
Szerintem erősen felfelé kerekített a 150 km.
Valóban, ráadásul a célközönség (idős emberek) általában ilyen vackokkal hallgatná.
 #125834  Szerző: djlacee

84-es főúton kb Sümegig szól
 #125832  Szerző: asimov

Légvonalban kb. 140 km-re vagyok Soprontól, tetődipóllal.
Sopron már kb. beleesik a K-NY-i tájolású dipól "látóterébe", míg pld. a pécsi adók már gyakorlatilag a déli irányú "vakfoltban" vannak. (a dipól "látótere" kb. homokórát formáz)
Ehhez képest 104,6-on a pécsi Dankó (ex MR1) néha teljesen tisztán jön, pedig inkább Sopron lenne a jó irány a fixen álló antennának. Aztán ott van 104,7-en a nagykanizsai MR3 adó, ami szintén közel zajmentes vétellel van itt jelen. Ez az adó a balatoni felvidék egy részét is lefedi. Szóval a soproni MKR-nek itt nyoma sincs. (az ok valószínűleg a Bakonyi hegység, ami falként magasodik, végig a balaton északi partja mentén)

Tőlem nézve, a bakonyi hegyeken, de inkább azokon túl már el tudom képzelni a soproni MKR adó vételét, de ekkor már kb. 100 km-re van csak Sopron + igen jó szelektivitású rádió és tetőantenna is kell, ami abszolút nem jellemző a háztartásokban. Az általában rádióhallgatásra használt asztali hifik és botantennás "konyharádiók" vevői (amiket ki tudtam próbálni) kifejezetten vacakok és rendszerint egy darab drót van bedugva antennának.
Szerintem erősen felfelé kerekített a 150 km.
 #125825  Szerző: frekivadasz

Az nem a hivatalos vételkörzet nyilván, ők gyakorlatiasan közelítették meg, jó vevőt és antennát feltételezve.
 #125796  Szerző: FLaci81

djlacee írta:A vételkörzetre meg szerintem reális a 150km-es kör
Jaa, hogy nekik lehet értem világos.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 72