LuciFerko írta:Milyen antennával lenne érdemes? Valamint hogy lehet két antennát veszteség nélkül közösíteni? Ugye lenne akkor egy "szlovák" és egy "magyar" antenna.
Minek a magyarra antenna? - van Szfehérváron adó (5-7 kW)...Békéscsabán segítettem műszerrel beállítani egy antennát, 9.em adótorony irányába néző erkély...3,9km-re 7kW-os adótól...a tulaj erősítőt akart venni, mert nincs vétel (a Media marktban tanácsolták)...antennában balun 1,5m koax műszerre -> 102dBuV jelszintet mértem. Lementem a 2 utcával odébb lévő elektronikai kereskedés vettem két 20dB-es csillapító patront és betekertem az antenna kábelbe...a TV-n 100/100% lett és azóta nincs panaszuk.
A szlovák adásra valami nagy antenna kell, a sok DVB-T-re szánt csodaantenna helyett tapasztalatból a jól bevált 91 elemes antennát tudom ajánlani (ATX-91, Inglar 4591, stb). Ami még bevált ISKRA DTX - 92, ill. SPEKTRUM BTA-S--50 (Hirschmann FESA817 klón). Amit nem ajánlok az a DAT-75 HD, a méregdrága antenna a TV-DX klub tagjainak tesztje alapján nyereségben közel azonos (ill. elmarad) az előbb említett antennák mögött.
Két antenna egy kábelen -> átkapcsoló.
http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=1806 KábelTV ágba a helyi antenna, a DVB-T ágba a szovák...valami kis zajú erősítővel. Joe