RADIOSITE Fórum

• Informatika

#128309  Szerző: asimov

Ami HP masina megfordult a kezem alatt (nem volt túl sok), annál mindegyiknél az F12 volt a bootdrive választó gyorsgomb.
Honnan az F9 gomb ötlete?
szemilan írta:
altermanus írta:Valaki tudna nekem segíteni, hogy miért nem bootol a HP 250-es laptop az egyik ismerősömnél?
Hiába állítom be a boot menüben, hogy DVDről bootoljon és hiába nyomok F9-et semmi nem történik, csak a windows 8 indul el!
Lehet, hogy csak azt az operációs rendszer fogadja el?

A Win8-nál ujraindítani kell a gépet, különben marad minden memóriában, illetve az F12 szokott lenni a boot választó, de a biosban állítsd át, az a biztos. Ha így se bootol, akkor kampec az olvasónak.
 #128306  Szerző: szemilan

altermanus írta:Valaki tudna nekem segíteni, hogy miért nem bootol a HP 250-es laptop az egyik ismerősömnél?
Hiába állítom be a boot menüben, hogy DVDről bootoljon és hiába nyomok F9-et semmi nem történik, csak a windows 8 indul el!

A Win8-nál ujraindítani kell a gépet, különben marad minden memóriában, illetve az F12 szokott lenni a boot választó, de a biosban állítsd át, az a biztos. Ha így se bootol, akkor kampec az olvasónak.
 #128305  Szerző: altermanus

Valaki tudna nekem segíteni, hogy miért nem bootol a HP 250-es laptop az egyik ismerősömnél?
 #128130  Szerző: asimov

Update:
A net másnap estére megint idegesítően lomha lett, sőt. 48...49ms ping értékek jöttek és nagyon, de nagyon kínlódós volt a böngészés.
A google dns-ekkel (pár perce állítottam be) most egyértelműen jobb helyzet: a ping idő (WinMTR és NeoTrace is) most átlagban 30..35 ms és megy is minden, alig van észrevehető késlekedés. A router-t is visszatettem, semmi hatása nem volt.
A modemcsere még hátravan.
---------------------------------------------------------------
Közben finoman megreklamáltam a szolgáltatónál a tapasztaltakat, akik egyrészt közölték, hogy vonalam nagyon rossz (10MB-s netet ki sem tudnak adni, de ez kezdettől így volt) de utánanéznek.
Hazajöttem és mintha nem is ugyanaz a netem lenne: a pingidő továbbra is 45-47 ms körül van, a sebesség ugyanúgy jó, viszont jóval lendületesebb a böngészés, szinte azonnal lejönnek weboldalak, és a levelező is várakozás, illetve "gondolkodás nélkül" tölti a leveleket.
Valamit csak megpiszkálhattak, mert én nem nyúltam semmihez.
Egyelőre nem babrálom (tartós lesz-e), pár nap múlva próbálok rá a guglis dns-ekre.
 #128096  Szerző: kukac

Nem latom a loss-oszlopot (az mutatja a packet loss merteket), a kepen viszont latszik az az oszlop es ott vegig 0% a veszteseg merteke. Nekem inkabb nevfeloldasi problemanak tunik, probald mar ki a google dns-szerverekkel is.
 #128095  Szerző: asimov

Ma rosszabb, mint tegnap volt. (rákattanok oldalakra vagy itt pld. az "előnézet" gomra és várok.. várok.. várok... aztán meg pikk-pakk lejön a lehívott oldal.)

"Copy test to clipboard" >>>
(fix szélességű betűtipussal tényleg táblazatformája van)

|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| ob.datanet.hu - 0 | 74 | 74 | 46 | 57 | 125 | 47 |
| 194.149.20.126 - 0 | 73 | 73 | 46 | 57 | 125 | 62 |
| 195.56.20.146 - 0 | 73 | 73 | 46 | 57 | 172 | 47 |
| r1.iszt.hu - 0 | 73 | 73 | 46 | 54 | 94 | 47 |
| http://www.bix.hu - 0 | 73 | 73 | 46 | 56 | 94 | 63 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR - 0.8. Copyleft @2000-2002 Vasile Laurentiu Stanimir ( stanimir@cr.nivis.com )
 #128094  Szerző: kukac

Tegyel mar egy winmtr kimenetet ide text formaban mert a kepet csak kicsiben latom, nem nagyithato. A celallomas a bix.hu legyen.
 #128081  Szerző: asimov

Optika nincs eléhető közelben és google dns-ekkel is hajszálra ugyanez a helyzet.
WinMTR fotó, folyamatban levő vizsgálatról:
Kép
(Efféle célokra amúgy egy ősrégi programot, a NeoTracePro-t használom: ugyanennél a hostnál, kb. ugyanezt adja vissza az is.)

Az elérésem pár héttel ezelőttig (és azelőtt vagy 8 éven át) 20..23 ms időkkel ment, 25-nél már nézelődtem, hogy hol a gond.
Ahhoz képest ez most gyötrelmes...
 #128021  Szerző: joe

asimov írta:Adott a netem, ami 5/0,5MB ADSL (Datanet)

Akármilyen sebességmérő oldalon mérek, a sebesség jó, viszont a ping idő nagyon magas és ráadásul mindíg ugyanannyi: 45 ms (tehát nem 44 vagy 46, hanem kereken 45ms)

Böngészés közben is: jópár másodperc, mire elkezd betöltődni egy-egy oldal, viszont ezután már gyors a dolog.
Web-ről a letöltések sebessége kifogástalan, csak a mire elindulnak, az a sok idő.
A szolgáltató szerint ez valószínűleg modemhiba... Modemem kívűl és belül is "ránézésre" rendben van. Tápfeszültség -a modemnél- padlógázas üzem közben is megvan. (router fizikálisan kiiktatva a rendszerből)
Merre menjek tovább? (Próbamodem egyelőre nincsen)
A 45ms nem nevezném rossznak...a 300ms az már az. Modemet a legegyszerűbb cserélni - mi is azzal kezdjük, ha a hiba nem javul, lehet tovább vizsgálni. ADSL-nél a legjobb ping idő 15-30ms (távolság függő) az első ugrásig (szolgáltatód routeréig), a további ugrások csak növelik a ping időt. Javasolhatom: parancssorba "tracert 8.8.8.8"...

Javaslat, kérdezd meg a szomszédot, nála milyen...ill, ha lassan jönnek be az oldalak, annak még lehet csomagvesztés is az oka...ezt tesztelted? pl: WinMTR...továbbá előfordulhat DNS szerver probléma is... Joe
 #128018  Szerző: kukac

@asimov: 45ms egyaltalan nem rossz, ha a letoltesed egyebkent jo csak nehezkesen indulnak a weboldalak letoltesei, akkor elso korben dns-problemanak tunik, a szolgaltatoi dns szerverek helyett probakeppen allitsd be a google dns szervereit (8.8.8.8, 8.8.4.4), ha ezekkel is valtozatlan a helyzet, akkor ertelem szeruen mas a hiba, de nekem ez az elso gyanum.
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 330