RADIOSITE Fórum

• Informatika

#130083  Szerző: noartist

asimov írta:Úgyfest, ki kell egészíteni a számítógépemet egy aktív hangfallal (legegyszerűbb kihangosítási mód), mert a rádióadások felvétele ugyanarról a forrásról (autórádió), mint ami amúgy a sz-gép kihangosítása is, problémás, mert -monitorhangszóró hiányában- csak utólag tudom meghallgatni a felvételt, ami vagy sikerűl, vagy nem annyira.
Ötleteket kérnék akár konkrét hangfaltipusra is, de mellékelve a lehetőleg tapasztalati, "ezért jó" és "ezért nem jó" infókat is.
(Hangereje azért legyen és a mélyhangok ne 100 Hz-től kezdődjenek..)
Később számítógépes fórumokon is rákérdezek erre, csak ott ilyen kérdések feldobásakor kitörnek az "enyém a legjobb, a többi pedig sz@r" adok-kapok szócsaták, így ezt inkább kihagynám...

Elsőkörben ezt találtam alkalmasnak a feladatra:
http://www.logitech.com/hu-hu/product/s ... 13?crid=47
ajánlanám az orion ht585-öt,de már nem kapni sehol. :S
anno 17E-ért vettem,szédületesen jól szól.
 #130082  Szerző: asimov

Úgyfest, ki kell egészíteni a számítógépemet egy aktív hangfallal (legegyszerűbb kihangosítási mód), mert a rádióadások felvétele ugyanarról a forrásról (autórádió), mint ami amúgy a sz-gép kihangosítása is, problémás, mert -monitorhangszóró hiányában- csak utólag tudom meghallgatni a felvételt, ami vagy sikerűl, vagy nem annyira.
Ötleteket kérnék akár konkrét hangfaltipusra is, de mellékelve a lehetőleg tapasztalati, "ezért jó" és "ezért nem jó" infókat is.
(Hangereje azért legyen és a mélyhangok ne 100 Hz-től kezdődjenek..)
Később számítógépes fórumokon is rákérdezek erre, csak ott ilyen kérdések feldobásakor kitörnek az "enyém a legjobb, a többi pedig sz@r" adok-kapok szócsaták, így ezt inkább kihagynám...

Elsőkörben ezt találtam alkalmasnak a feladatra:
http://www.logitech.com/hu-hu/product/s ... 13?crid=47
 #130057  Szerző: asimov

Állítólag az utolsók voltak azok. (az xp-s céges gépekre is megérkeztek)
Ugyanekkor a feladatütemezőben rendszeresre időzített figyelmeztetések is be lettek állítva.
Ezekután nem mondhatja senki azt, hogy ők nem szóltak.

A hivatalos közlemény erről:
http://windows.microsoft.com/hu-hu/wind ... pport-help
frekivadasz írta:Érkezett tegnap három frissítés az XP-hez.
 #130036  Szerző: frekivadasz

Érkezett tegnap három frissítés az XP-hez.
 #130006  Szerző: asimov

Nyiltforráskódú AV termék: http://www.clamav.net/lang/en/ Gondolom, a "semmitől több" címszó volt a mottó. :)
Ma láttam előszőr... a felülete kultúrált, aztán majd kiderűl, hogy mit mutat. (ütemezve van rendszeres online scan, profi(bb) AV-kel.)

Ha már nyilt forráskód: régebben volt szó a LibreOffice-ról: a Writer és az sCalc egész használható (nekem utóbbi kell gyakran és eddig nem futottam bele hibájába)
A Base-val (adatbáziskezelő) olyan problémák vannak, mint:
- űrlapnyitásoknál újra kell nyomni a teljes méretet, mert nem jegyzi meg ezt
- néha "megkergülnek" a navigálóbillentyűk: időnként akkor is lehet lefelé/felfelé léptetni az adatbázisban, ha már nincs is hová >> ekkor egy klikk a "jó" irányba és lefagyás van.... de becsületére legyen mondva a Base-nak, adatvesztés nem történik ekkor sem, az éppen gépelt adatok is megmaradtak eddig.
- lekérdezéskor néha nagyon belassúl(t) -tehermentes LAN-ál/szervernél is kipróbáltuk- , bár a legutóbbi update óta ez a hiba nem jelentkezett.

Másik oldalról: valami 23 tábla, 11 űrlap, 17 kimutatás(?) (szűrt, formázott, tab-olt lista nyomtatáshoz) és mindez MySql "mögött" fut a jogosultságok miatt (5 szint, 18 felhasználó), úgyhogy van dolga a kliens-eknek és az szervernek/adatbázisnak is.
LuciFerko írta:Erről a ClamAV-ról tudnál mesélni?
 #130004  Szerző: LuciFerko

Erről a ClamAV-ról tudnál mesélni?
 #130002  Szerző: asimov

A néhány XP-s céges gépen is jönnek az üzenetek.
Az XP (nem) frissités egy dolog, de az XP-s MSE sem frissít már, ami sokkal nagyob baj. (Utóbbi tény veszi majd rá a cégeket a váltásra)
Nálunk "átmenetileg" ClamAV lett rakva az XP-s gépekre.
noartist írta:Lassacskán elbúcsúzhatunk a WinXP-től... :)
 #129988  Szerző: noartist

Lassacskán elbúcsúzhatunk a WinXP-től... :)
 #129853  Szerző: kukac

Megy a warez ezerrel :)
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 330