én nem rádiókról, hanem preferált zenei stílusokról beszéltem az előző két hozzászólásomban. erről láttam 1-2 éve egy magyarországi kutatást, de az istennek se találom. lényegében a nem, korcsoportok, végzettség, illetve egyéb rétegek szerint volt feltérképezve a magyarok zenei ízlése.
--
rádió esetében én határozottan azt mondom, hogy nincs piaca ennek/ezeknek a stílusnak/stílusoknak, amiről beszélünk, legalábbis fm-en. mindig is ezt mondtam. a roxy ért el hallgatottsági sikert egyedül, de erősen fel volt hígítva és nagyon szigorúan betartotta a kerrádiózás írott és íratlan szabályait. egyébként meg felfogható az egész roxy egy kísérletnek is, ami kudarcba fulladt, szerintem éllovas volt a dance rádiók kicsi, nem túl hosszú történelmében (ezzel nem degradálom, csak próbálok a földön maradni), de magyarországon és egy-két kelet-európai piacon (általában telítettek) kívül nem sokan nyomták, vagy nyomják ugyanezt az üzleti modellt.
ott bukott el a 96.4, hogy a kutyának nem tudták értékesíteni, mert mindenki idegenkedett attól, hogy egy "ilyen" rádióba feccölje a millióit, hiába hozott és mozgatott meg szép közönséget. érdekességképpen: a kaposvári k1 is ugyanebbe a szarosgödörbe esett bele anno.
a deejay, rise, stereofm, meg mittudomén még mi pedig pont abba bukott bele, hogy nem volt hajlandó elfogadni, megérteni a roxy bukásának okait (a rise kicsit kivétel, mert arra törekedtek, hogy nonspot szinten legalább felpörgessék a bizniszt, ez lényegében ment, de szintén nem túl masszívan).