RADIOSITE Fórum

• Időjárás

#130880  Szerző: kukac

adminisztrator írta:de ha a magántulajdon-felfogásos példámat valaki kifordítja és egy amolyan kulturális etnocentrista gondolkodássá konvertálja át, az egyenes út a hitleri fajelmélethez, csak szólok.

úgy kell kordában tartani ezt, hogy meg kell tanítani ezeknek az embereknek, hogy az együttélés abból áll, hogy addig nyújtózkodhatsz, amíg a másik nyújtózását nem sérted vele. amint elkezdenek rabolgatni, azzal sértik. komolyan fel kell lépni ellene. de csak az ellen az individuum ellen, aki sérti.
igen, csak a nyújtózkodónak nem rassza hanem mentalitása van.
 #130877  Szerző: markfelt

de ha a magántulajdon-felfogásos példámat valaki kifordítja és egy amolyan kulturális etnocentrista gondolkodássá konvertálja át, az egyenes út a hitleri fajelmélethez, csak szólok.

úgy kell kordában tartani ezt, hogy meg kell tanítani ezeknek az embereknek, hogy az együttélés abból áll, hogy addig nyújtózkodhatsz, amíg a másik nyújtózását nem sérted vele. amint elkezdenek rabolgatni, azzal sértik. komolyan fel kell lépni ellene. de csak az ellen az individuum ellen, aki sérti.
 #130875  Szerző: markfelt

és lehet azt mondani (divat is), hogy önmagának hazudik az, aki nem ismeri el a cigánybűnözés jelenségét, de gondolkodjunk, hogy milyen szavakat használunk és kit sértünk meg ezzel alaptalanul. próbáljuk beleélni magunkat a kereszttűzben lévők helyzetébe, életébe, lehetőségeibe, küzdelmeibe.
 #130874  Szerző: kukac

adminisztrator írta:
Pasa írta:
kukac írta:lol, megy az óvodás szint rendesen...
Sajnos kénytelenek vagyunk lemenni a szintedre... :fuckyou:
asr27: te is lemész hozzá, látod? Aki ma cigányozik, az sajnos realista, aki meg lerasszistázza, az leginkább saját magának hazudik. Érdekes, akinek baja van a romákkal, nincs baja a négerrel, kínaival, románnal, pirézzel, hottentottával, tehát nem lehet rasszista. Itt a legtöbb tapasztalatom nekem van e téren, és bizony sajnos ez 80%-ban egyértelműen negatív.
akkor is van egy 20% (tapasztalataim szerint több), aki küzd és nem érdemli meg, hogy ugyanezekkel azonosítsák, azonos származása, jegyei miatt, illetve őt is bántsák emiatt. márpedig a csoportok elleni gyűlölet nem válogat a csoport tagjai között.

én nem mondom, hogy nincsenek bizonyos népcsoportoknak bizonyos jellemzői, pl. igen, a roma kultúrában más a magán- és köztulajdon-felfogás és igen, elsősorban a roma-nem roma együttélés érdekében nekik kéne ezen változtatni, de megosztottak. van, aki tudott alkalmazkodni, van, aki nem.

hogy a helyzet jobb legyen, azon nem segít a rasszizmus. inkább az lenne a jó, ha lenne egy olyan kormány, aki nem kihasználja őket a könnyű szavazatszerzés miatt, hanem próbálná feloldani az ellentéteket (és egy kicsit átalakítani a segélyezési rendszert). a gyűlölet eleve semmire nem megoldás. az előítélet pedig egyenesen borzalmas valaki iránt. a szélsőjobb pl. csak ezt tudja.

abban egyetértek, hogy a cigánykérdés speciális. semmilyen más népcsoporthoz nem hasonló, ezért "aranyos", amikor nyugatról lerasszistázzák magyarországot, aztán kitoloncolják az odatelepült romákat...

de ha 80 roma rabol ki egy évben, akkor sem szabad a 81.-hez gyűlölettel, utálattal hozzáállni, és az illető származását kiemelten fontosnak venni (elég a személyleírásnál).
ez kb. ugyanaz mint a halálbüntetés kérdése, aki bőszen támogatja az általában nem gondolja végig, mi van ha pont az ő rokona kerül olyan helyzetbe hogy ártatlanul vádolják meg és ítélik el. onnan aztán nincs visszaút, nincs bocsika. ha csak egy ember bűnhődik ártatlanul, az már több mint sok. ha csak egy embert vádolnak meg ártatlanul, az már bőven igazságtalan!
 #130873  Szerző: markfelt

Pasa írta:
asr27: te is lemész hozzá, látod? Aki ma cigányozik, az sajnos realista, aki meg lerasszistázza, az leginkább saját magának hazudik. Érdekes, akinek baja van a romákkal, nincs baja a négerrel, kínaival, románnal, pirézzel, hottentottával, tehát nem lehet rasszista. Itt a legtöbb tapasztalatom nekem van e téren, és bizony sajnos ez 80%-ban egyértelműen negatív.
akkor is van egy 20% (tapasztalataim szerint több), aki küzd és nem érdemli meg, hogy ugyanezekkel azonosítsák, azonos származása, jegyei miatt, illetve őt is bántsák emiatt. márpedig a csoportok elleni gyűlölet nem válogat a csoport tagjai között.

én nem mondom, hogy nincsenek bizonyos népcsoportoknak bizonyos jellemzői, pl. igen, a roma kultúrában más a magán- és köztulajdon-felfogás és igen, elsősorban a roma-nem roma együttélés érdekében nekik kéne ezen változtatni, de megosztottak. van, aki tudott alkalmazkodni, van, aki nem.

hogy a helyzet jobb legyen, azon nem segít a rasszizmus. inkább az lenne a jó, ha lenne egy olyan kormány, aki nem kihasználja őket a könnyű szavazatszerzés miatt, hanem próbálná feloldani az ellentéteket (és egy kicsit átalakítani a segélyezési rendszert). a gyűlölet eleve semmire nem megoldás. az előítélet pedig egyenesen borzalmas valaki iránt. a szélsőjobb pl. csak ezt tudja.

abban egyetértek, hogy a cigánykérdés speciális. semmilyen más népcsoporthoz nem hasonló, ezért "aranyos", amikor nyugatról lerasszistázzák magyarországot, aztán kitoloncolják az odatelepült romákat...

de ha 80 roma rabol ki egy évben, akkor sem szabad a 81.-hez gyűlölettel, utálattal hozzáállni, és az illető származását kiemelten fontosnak venni (elég a személyleírásnál).
 #130872  Szerző: kukac

Pasa írta:
- akkor nem velem van baj, hiszen én csak egy troll vagyok :troll:

- nem gondolnám hogy a világ józanabbik fele úgy fogja fel a dolgot mint te és a haverod! ha zavar van a fejedben arról sem mi tehetünk, ha a saját bajod miatt másokat hibáztatsz arról sem mi, sem a cigányok, sem a zsidók tehetnek. ha neked ilyen tapasztalataid vannak, akkor nem lehet hogy éppen te csinálsz valamit rosszul?!
 #130871  Szerző: Glenn

#130868  Szerző: markfelt

nem moderálok, adja csak ki magából a feszkót asr, mert látom más nem segít, aztán talán idővel megérti, hogy miért nem szabad általánosítani. egyszer majd. továbbra is sajnálom, ami történt, de nem mondom azt, hogy emiatt cigányozni kéne. mert lényegtelen, hogy milyen származású ember rabolta ki. egy rohadék volt.

higgadjatok le. köszönöm.
 #130867  Szerző: kukac

djlacee írta:De ezeknek a témáknak az Időjárás topikban a helyük??
van összefüggés, ha jön a front, asr27 mindig megbolondul :)
 #130866  Szerző: kukac

asr27 írta:
kukac írta:
asr27 írta:Elárulok néhány (számodra ismeretlen) jellemzőt a környékemen élő cigányokról:

-Férfiak heti szinten rabolnak
-nők szülnek 6-8(!!!) gyereket és már őket is lopásra tanítják
Magyarul egész életükben nem dolgoznak, lopásokból és segélyekből élnek, a kocsmákban és az utcán törnek, zúznak, rongálnak!
A lakóhelyük környéke úgy néz ki, hogy egy szemétlerakó telep, ahhoz képest gyönyörű.
De neked lehet beszélni, úgysem érted meg!
- értjük mi, rasszista vagy! szégyelld el magad!
Leszarom minek nevezel te idióta!
Szégyelld el te! Neked több okod van rá!
- nekem? tán én beszélek csúnyán? én cigányozom? én nevezem idiótának a számomra ismeretlen embert? azért kellene szégyellnem magam mert feltárom a hiányosságaidat? talán inkább köszönd meg hogy nem kell orvoshoz fordulnod hogy ez kiderüljön! :D
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 209