RADIOSITE Fórum

• Időjárás

#130930  Szerző: asimov

Jó messzire elhatárolódva a sok oldalnyi adok-kapok-tól.. csak helyzetjelentés (ha már belemélyedtünk annaidején)
A csupaszcsigák az élesztővel tuningolt csigacsapdát is magasról lesajnálták... egyetlen egy nem volt benne.
Kora reggel sok nyálkanyom ment a közelben is (írtás hiányában, láthatóan sokasodik az állomány) és csigát is elkaptam párat, a csapdák közelében is.
Hát, ez kör sem "nyert hangszórót".
 #130887  Szerző: noartist

akkor most következzék az a rész,amiben kitörlésre(és lezárásra) kerül a vita,és mindenki lenyugszik egy pohár tokaji társaságában. :P
 #130886  Szerző: markfelt

adminisztrator írta:
noartist írta:tény,hogy normális cigánnyal még nem találkoztam,sőt,itt divatos,hogy az utcánkban ha autóval megyünk,leköpik a kocsinkat.csak spontán,jóérzésből.
de emiatt még nem ítélem el a népcsoportot,mert tudom,hogy én úgyis okosabb vagyok náluk.és ez megnyugtat. :blush:
engem vert már meg roma kiskoromban, de nem utálom a fajtájukat ezért, mert egy büdös zsidó vagyok :D
még ebben a szép időben is, csak hogy a témánál maradjunk
 #130885  Szerző: markfelt

noartist írta:tény,hogy normális cigánnyal még nem találkoztam,sőt,itt divatos,hogy az utcánkban ha autóval megyünk,leköpik a kocsinkat.csak spontán,jóérzésből.
de emiatt még nem ítélem el a népcsoportot,mert tudom,hogy én úgyis okosabb vagyok náluk.és ez megnyugtat. :blush:
engem vert már meg roma kiskoromban, de nem utálom a fajtájukat ezért, mert egy büdös zsidó vagyok :D
 #130884  Szerző: noartist

tény,hogy normális cigánnyal még nem találkoztam,sőt,itt divatos,hogy az utcánkban ha autóval megyünk,leköpik a kocsinkat.csak spontán,jóérzésből.
 #130883  Szerző: markfelt

az ember sztereotipizál. ez emberi jellemző, megváltoztathatatlan. ha lát a kisgyerek egy zsiráfot a tévében, tudni fogja, hogy pöttyös és hosszú nyakú. ez is egy sztereotípia. az is, hogy afrikában rengeteg fekete ember él.

meg az is, hogy a cigányok egy része bűnöző a modern életfelfogás szerint. attól leszünk intelligensek, ha ezekkel a sztereotípiákkal törekszünk arra, hogy ne sértsük meg az adott csoport tagjait.

autosztereotipizál a cigány ismerősöd, aki utálja/szégyelli a tolvaj romákat, és heterosztereotípia amikor te, fehérként, megbélyegzed a cigányokat és előítéletes vagy velük szemben.

nyilván te nem vagy olyan, aki mondjuk képes lenne megfélemlíteni, vagy bántani valakit emiatt, de te is nyilván tudod, hogy van, aki igen. nem kéne ezeknek az embereknek (nevezzük neonáciknak) önbizalmat adni azzal, hogy nem fogalmazunk politikailag korrektül, ha a cigánykérdésről van szó. az meg, hogy ki mit gondol magában a másikról, magánügy, csak ne sértsen meg senkit. legalább törekedjen rá. nekem ez az elvem.

ha mondjuk nincs nálam öngyújtó és tüzet kérek, én simán odamegyek egy cigiző romához, hogy adjon, akkor is, ha van mellette 5 nem roma. a magyar emberek többsége nem így vélekedik és ez baj.

de tény, hogy a cigány származásúak egy része is nagyban felelős ezért. meg a politika. meg a belénk táplált idegenkedés a másiktól/másoktól.

továbbra is azt mondom, hogy egyéneket lehet utálni, csoportokat nem, egyéneket is nyilván csak akkor, ha okot adnak erre. és ez nem hiszem, hogy szélsőliberalizmus lenne, mert a tórában és a bibliában is benne van.
 #130882  Szerző: kukac

Pasa írta:
kukac írta: - nem gondolnám hogy a világ józanabbik fele úgy fogja fel a dolgot mint te és a haverod! ha zavar van a fejedben arról sem mi tehetünk, ha a saját bajod miatt másokat hibáztatsz arról sem mi, sem a cigányok, sem a zsidók tehetnek. ha neked ilyen tapasztalataid vannak, akkor nem lehet hogy éppen te csinálsz valamit rosszul?!
Látod, mennyire buta vagy? Megint csak annyit tudsz a témához szólni, hogy sértegetsz, személyeskedsz, beszólsz.
- mondtam már neked hogy ne magadból indulj ki, amikor másokról alkotsz véleményt - látod most is beleélted a saját személyiséged a véleményedbe! ;)

Zavar láthatóan a te fejedben van, mert tudod, hogy igazam van (meg a "haveromnak" is, akit amúgy nem ismerek, ez is a te agymenésed).
- ez a gondolatmenet erősen sántít, nincs benne logikai kapcsolat. azért mert te azt állítod hogy igazad van még nem biztos ha ez helyénvaló, de ettől nem az én fejemben van zavar hanem maximum csak a tiédben! :D

Az idevonatkozó saját bajom miatt azt hibáztatom, aki okozta, a cigányok (mert róluk van itt szó, csakhogy értsd, nem a zsidókról). Ha egyszer úgy hozná a sors, hogy találkoznék veled, hidd el, negyed óráig sorolnám a bizonyítékokat, ami miatt a többség - sajnos - negatívan vélekedik eme népcsoportról. Hogy te ezekről miért nem hallottál, hát, csak nem egy lakatlan szigetről fórumozol...?
- nincs az a bizonyíték ami azt bizonyítaná hogy egy ember bűnéért egy komplett népcsoportot lehet elítélni. a nácik keresték, de nekik sem lett - maradt a kollektív bűnösség elve és a genocídium.
te akkor most azt akarod mondani hogy fasiszta vagy?

Mindenképp el kell mondjam (mivel mindjárt kezded újra a rasszistázást, mint egyetlen érvedet), hogy két roma kollégám is van, és szuper emberek. És bizony ők is ki vannak akadva a "nemzettestvéreikre", akik miatt őket is megbélyegzik időnként. Most akkor ők rasszista romák???
- igen, van ilyen is. azért mert valaki roma, még lehet rasszista! ...vadász, vadász...
 #130881  Szerző: Glenn

kukac írta: - nem gondolnám hogy a világ józanabbik fele úgy fogja fel a dolgot mint te és a haverod! ha zavar van a fejedben arról sem mi tehetünk, ha a saját bajod miatt másokat hibáztatsz arról sem mi, sem a cigányok, sem a zsidók tehetnek. ha neked ilyen tapasztalataid vannak, akkor nem lehet hogy éppen te csinálsz valamit rosszul?!
Látod, mennyire buta vagy? Megint csak annyit tudsz a témához szólni, hogy sértegetsz, személyeskedsz, beszólsz.
Zavar láthatóan a te fejedben van, mert tudod, hogy igazam van (meg a "haveromnak" is, akit amúgy nem ismerek, ez is a te agymenésed). Az idevonatkozó saját bajom miatt azt hibáztatom, aki okozta, a cigányok (mert róluk van itt szó, csakhogy értsd, nem a zsidókról). Ha egyszer úgy hozná a sors, hogy találkoznék veled, hidd el, negyed óráig sorolnám a bizonyítékokat, ami miatt a többség - sajnos - negatívan vélekedik eme népcsoportról. Hogy te ezekről miért nem hallottál, hát, csak nem egy lakatlan szigetről fórumozol...?
Mindenképp el kell mondjam (mivel mindjárt kezded újra a rasszistázást, mint egyetlen érvedet), hogy két roma kollégám is van, és szuper emberek. És bizony ők is ki vannak akadva a "nemzettestvéreikre", akik miatt őket is megbélyegzik időnként. Most akkor ők rasszista romák???
adminisztrator írta:akkor is van egy 20% (tapasztalataim szerint több), aki küzd és nem érdemli meg, hogy ugyanezekkel azonosítsák, azonos származása, jegyei miatt, illetve őt is bántsák emiatt. márpedig a csoportok elleni gyűlölet nem válogat a csoport tagjai között.
Elvileg igazad van. A gond az, hogy ha nem egy, hanem sok negatív élményed van egy bizonyos jól behatárolható csoporttal, akkor általánosítani fogsz, és ez érthető és természetes. Egy példa: ha a szomszédod megrongálja a kocsidat, ellopja a biciklidet, kitöri a lakásod ablakait, megveri a gyerekedet, akkor az ő rokonaitól ugyanúgy félni fogsz, ha vendégségbe jönnek hozzá, mint tőle, pedig személyesen nem is ismered őket. Így van?
És végezetül még annyit, hogy nem véletlen a romákkal szembeni ellenállás egész Európában. Mert bizony ez van nem csak keleten, hanem a fejlett, demokratikus és toleráns nyugaton is. Mi több, már száz évekkel ezelőtt ez volt ott a helyzet. Ennek csak van valami oka. Vagy mindenki rasszista?
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 209