RADIOSITE Fórum

• Class FM

#131395  Szerző: egon2

A Frekvencia.hu weboldal a Class FM adóhálózatainak teljesítményénél Budapest,Széchenyi hegynél 81, KW teljesítményt ír,viszont ha külön táblázatban a Széchenyi hegyről sugárzott rádió állomásokra vagyok kíváncsi ott a Class fmnél 49,1 KW teljesítményt ír.
http://www.fmdx.hu/transmitters-hng-szechenyihegy.htm

http://www.frekvencia.hu/classfm.htm
 #131307  Szerző: kukac

whoisthere írta:Lezárni annyival, hogy a Class FM kivije sem tartalmaz különösebben érdekes tartalmat. :)
- attól függ, mit vársz tőle. amit el lehet várni egy rádióműsortól, azt hozza.
 #131305  Szerző: whoisthere

Lezárni annyival, hogy a Class FM kivije sem tartalmaz különösebben érdekes tartalmat. :)
 #131304  Szerző: kukac

whoisthere írta:"...a kivimusi az egyik leghallgatottabb musor egy kereskedelmi radioban..."
Kiragadva ezt az egy mondatot, ez jut eszembe:

Milyen manapság egy kívánságműsor?

Amiket eddig tapasztaltam.

a., üzenhetek, de a számot az előre legyártott listából kell elfogadnom
- nagyon helyes, ez biztosítja hogy azok is hallgatók maradjanak akiket nem érdekel a kéregetés. De pl. szerinted az "Önök kérték" ezerkilencszázhetvenkettőben mennyire volt spontán szabadrablás?

b., nem adják le amit kérek, mert a műsorvezetőnek le van adva, miből adhat
- nem véletlenül, lásd fent. egy rádióműsor nem szólhat öncélú különcségek kielégítéséről, hiszen nem az egyén, hanem a hallgatói csoport igényeinek kielégítésére szolgál.
c., felveszik az üzenetem, amit megfaragnak és leadják a zenével, mintha én kértem volna.
- mert hogy adjál le? ahogy némelyik telefonáló odaböffenti? szerinted az jobb lenne?

Az, hogy egy rádió kivimüsit kínál... emiatt nem kapcsol el senki, tehát kicsit furcsa megállapításnak érzem, hogy az egyik leghallgatottabb műsorszámnak nevezzük. Szerintem.
- szerintem pedig a mérés mást mutat...
És mi van a vidéki, vagy kisebb rádiók kivijével, ahol lehet, hogy senki, vagy csak alig érkezik kérés? Én totál feleslegesnek érzem, de tény és való, hogy vannak helyek, ahol kifejezetten pörögnek az események lásd.: Music FM. Ami a Class FM műsorát illeti, egy profira vágott készítmény, nem hiszem, hogy a fentiektől annyira elütne szerkesztettségileg. :)
- utóbbi mondtaban nem értem hogy mit szeretnél kifejteni.
 #131302  Szerző: whoisthere

"...a kivimusi az egyik leghallgatottabb musor egy kereskedelmi radioban..."
Kiragadva ezt az egy mondatot, ez jut eszembe:

Milyen manapság egy kívánságműsor?

Amiket eddig tapasztaltam.

a., üzenhetek, de a számot az előre legyártott listából kell elfogadnom
b., nem adják le amit kérek, mert a műsorvezetőnek le van adva, miből adhat
c., felveszik az üzenetem, amit megfaragnak és leadják a zenével, mintha én kértem volna.

Az, hogy egy rádió kivimüsit kínál... emiatt nem kapcsol el senki, tehát kicsit furcsa megállapításnak érzem, hogy az egyik leghallgatottabb műsorszámnak nevezzük. Szerintem. És mi van a vidéki, vagy kisebb rádiók kivijével, ahol lehet, hogy senki, vagy csak alig érkezik kérés? Én totál feleslegesnek érzem, de tény és való, hogy vannak helyek, ahol kifejezetten pörögnek az események lásd.: Music FM. Ami a Class FM műsorát illeti, egy profira vágott készítmény, nem hiszem, hogy a fentiektől annyira elütne szerkesztettségileg. :)
 #131285  Szerző: kukac

@admin: "hát én ott tartok, hogy kívánságműsor eleve, de
mit várok ugye..." - a kivimusi az egyik leghallgatottabb musor egy kereskedelmi radioban. Ha ezt kivesszuk, akkor ugye mit rakunk a helyere, ami hozza ugyanazt a hallgatottsagot?! Nincs minden sarokban egy howard stern...
 #131284  Szerző: kukac

Egyebkent pedig a mediatanacs(talansag) a 35%-os magyar-bullshittel sokat tett annak erdekeben hogy a derheni-fele szirszarok meg joideig kisertsenek a hazai radiokban. Nyilvan tartani kell az aranyt valahogy, lanyi lalat nyilvan nem fogsz jatszani marcsak azert sem, ezert marad a derheni. A new-dalszurot is etetni kell, annyi uj magyar nem keszul, ami a teszteken is atmenne, ugyhogy marad ami eppen van.
 #131283  Szerző: markfelt

hát én ott tartok, hogy kívánságműsor eleve, de mit várok ugye...
 #131282  Szerző: kukac

Jajj, ne legyek mar kend olyan igenyes! A bekebeli r1 egy mas vilag volt, es nyilvan baromira relativ hogy egy adott dal mennyire hat ujszerunek egy adott celcsoport eseteben. Egy frissen bekerult, heavy rotiban jatszott dal eseteben 6-8 het (!) kell, míg az atlag hallgato fel tudja idezni az adott dalt, hallotta mar, tudja a cimet, igenyli, keri a kivansagmusorban, stb... Gyakorlatilag a chartrol mar reg kihullott, amikor az atlag, napi 2-3 orat hatterradiozo hallgato meg siman dudorassza es szeretne meghallgatni. Megboldogult diszkos koromban gyakorta jottek a pulthoz 1 eves dalokat kerni, uj slagerkent aposztrofalva azt. Nyilvan azota sokat valtozott a vilag, de azt vegyuk figyelembe, hogy atlag-micineni nem a world-chartrol tajekozodik amikor a zenerol alkot magaban kepet!
 #131281  Szerző: markfelt

kukac írta:Szerintem pedig akkor meg mariska neni ingerkoszobet meg meg se cirogatta. Neki majd csak ugy cirka fel evre ra fog leesni hogy milyen jo kis dal ez...
akkor a rádió1-es metodikát szíveskedjék felidézni, ott ez nem fordulhatott elő (nyilván nem a pécsi, csabai szarra gondolok, hanem a régi szép időkre). igaz, ott a mindenkori műsorvezető konferálta csak újként a 10 hónapos dalt, nem id.
  • 1
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 510