RADIOSITE Fórum

• Időjárás

#132570  Szerző: kukac

noartist írta:
kukac írta:Szerintem is veguk van, csak az a furcsa hogy meg mindig tiszta feher a novenyek torzse es levele tole, pedig mar joparszor megazott azota, nem mosta le oket. Ezek akkor mostmar itt maradnak orokre?
Élősködő vs. kukac.
Bocsi. :P
OFF vége.
a sztori vége mindig ugyanaz: kukac wins! :)
 #132569  Szerző: kukac

asimov írta:Tiszta fehér?? A tisztelt hobbikertész "kolléga" hová tette a szemét? :) (Már akkor lépni kellett volna, amikor az első fehér pöttyök/foltok megjelentek a növényen)
Idővel maguktól eltűnnek a fehér foltok. Ez időjárás függvénye.
Ha ez sok idő, akkor a lombozatot és a törzset illetően is -mivel a japán kecskerágó elég masszív levélzetű növény- ezért én közelről, egy vékonyra (értsd: "borotválóra") állított öntözősugárral próbálkoznék, első körben egy kevéssé szembetűnő helyen levő bokron. A törzsnek legkésőbb, a téli fagyok alatt megtisztul a külseje... addig, esetleg egy sárkefével vagy erősebb szőrű ecsettel nekiállhatsz a tisztogatásnak.
Lehet, hogy létezik valami "lemosó" jellegű vegyszer pont ilyen feladatra, de ennek utána kell járnod a megfelelő üzletekben, a hónod alá csapva egy fertőzött ágat.
kukac írta:Szerintem is veguk van, csak az a furcsa hogy meg mindig tiszta feher a novenyek torzse es levele tole, pedig mar joparszor megazott azota, nem mosta le oket. Ezek akkor mostmar itt maradnak orokre?
- hobbikertésznek nem nevezném magam, inkább olyan kényszerpermetezőnek, akinek ha kiadják hogy permetezni köll akkor permetez! valamit majd próbálok vele tenni, gondoltam már a teljes megsemmisítésre is :)
 #132563  Szerző: asimov

Tiszta fehér?? A tisztelt hobbikertész "kolléga" hová tette a szemét? :) (Már akkor lépni kellett volna, amikor az első fehér pöttyök/foltok megjelentek a növényen)
Idővel maguktól eltűnnek a fehér foltok. Ez időjárás függvénye.
Ha ez sok idő, akkor a lombozatot és a törzset illetően is -mivel a japán kecskerágó elég masszív levélzetű növény- ezért én közelről, egy vékonyra (értsd: "borotválóra") állított öntözősugárral próbálkoznék, első körben egy kevéssé szembetűnő helyen levő bokron. A törzsnek legkésőbb, a téli fagyok alatt megtisztul a külseje... addig, esetleg egy sárkefével vagy erősebb szőrű ecsettel nekiállhatsz a tisztogatásnak.
Lehet, hogy létezik valami "lemosó" jellegű vegyszer pont ilyen feladatra, de ennek utána kell járnod a megfelelő üzletekben, a hónod alá csapva egy fertőzött ágat.
 #132561  Szerző: noartist

Élősködő vs. kukac.
Bocsi. :P
OFF vége.
 #132555  Szerző: kukac

Szerintem is veguk van, csak az a furcsa hogy meg mindig tiszta feher a novenyek torzse es levele tole, pedig mar joparszor megazott azota, nem mosta le oket. Ezek akkor mostmar itt maradnak orokre?
 #132549  Szerző: asimov

Az talán valamilyen liszteske lehet.
Nagyítóval nézd meg és nézd össze a gugliból, a "liszteske" szóval kicsalható képtalálatokkal.
8 óra talán nem gond, mert a legtöbb permetszer gyakorlatilag azonnal hatni kezd.
kukac írta:Kecskerago bokrok: a teljes noveny minden egyes cm2-en apro, feher, palcikaszeru valamik vannak, jelenleg latszolag nem mozdulnak, igaz a minap permeteztem, de kb 8 ora mulva esett az eso. Mi lehet ez es lehet-e csinalni vele valamit?
 #132431  Szerző: kukac

Kecskerago bokrok: a teljes noveny minden egyes cm2-en apro, feher, palcikaszeru valamik vannak, jelenleg latszolag nem mozdulnak, igaz a minap permeteztem, de kb 8 ora mulva esett az eso. Mi lehet ez es lehet-e csinalni vele valamit?
 #132409  Szerző: asimov

A "medvetalp" kaktuszom (Opuntia Humifusa) szinte titokban hozott egy virágot, a "tüskés gömbőc"-ön (Echinopsis Eyriesii) 7 virágkezdeményt számoltam (a méretükből úgy saccolom, hogy kb. 3 váltásban fognak nyílni) és a meggy elég jól termett végül.
Na.. :)
 #132376  Szerző: asimov

Ez a radarkép nekem kicsit szupercella gyanús:
Kép
 #132375  Szerző: asimov

Lassan ideér a beigért csitt-csat-dirr-durr..
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 209