RADIOSITE Fórum

• Időjárás

#133310  Szerző: Csongii

Itt Dél-Budán csak éjszaka esik hétközben.... tegnap is mindenhol esett csak itt nem. :gülü2:
 #133308  Szerző: asimov

Éppen "befértem" két eső közé a fűnyírással... eszementen csapadékos ez a nyár. (ami jó is, rossz is)
 #133306  Szerző: Csongii

Az a durva, hogy itt Bp-en mennyire különböző az időjárás. Az egyik részen leszakad az ég meg minden, a másik felén meg semmi. Még csak egy szem eső se. :unott:
 #133305  Szerző: Attis

Pasa írta:Egy órája itt is volt egy kis világvége. Szélvihar, özönvíz és kétszer öt perces jégeső. Van pár kitekert fa és "kisbalaton". A tűzoltók melóznak keményen. :(
Hát nem semmi. Időképen nézegetem a képeket és a vidiket. Betyáros idő. :o
Egyik ismerősömnél voltam segíteni, délután itt is elég goromba felhők voltak. Dörgött is jópárszor, de nem ért ide szerencsére (elég volt a tegnapi). Légvonalban kb. 20 km-re lakó barátom írta, hogy egy laza félóra alatt közel egy 30-as leesett.
 #133302  Szerző: Glenn

Egy órája itt is volt egy kis világvége. Szélvihar, özönvíz és kétszer öt perces jégeső. Van pár kitekert fa és "kisbalaton". A tűzoltók melóznak keményen. :(
 #133299  Szerző: asimov

A saját, "villámközeli" élményem (több is volt, de köztük ez az abszolút nyerő :) ):

Olyan 15 éve, kocsival álltunk egy helyi vasúti átjáró előtt (piros volt) aztán esett is, szakadt is.. és egyszer csak egy fülsiketítő csattanás közvetlen közelben.. pár másodperc múlva milliónyi apró fadarabka kopogott a kacnin meg mindenfelé a betonon is. Csengett a fülünk és a mellkasunk is belesajgott a lökéshullámba. A kb. 50 métere levő panziónak több ablaka berepedt.
Egy tőlünk, talán 5-6 méterre álló, kb. 20 méter magas nyárfát, szó szerint kettévágott majdnem a tövéig a villámcsapás. Innen volt a sok szétrepülő faaprólék: a fa belseje valósággal kirobbant a helyéről, ahogy a villámáram utat csinált magának a fa belsejében.
Szerencsénkre(!) nem felénk dőlt a "lehasított" törzsfél, hanem a vasúti felsővezetékre dőlt rá, ami csodamód nem szakadt le, hanem megfogta a fél fatörzset. Jöttek is tűzoltók, rendőrök meg vasutasok is. Akkora felvonulás volt, mint UFO-k szálltak volna le a közelben. :)
Ma már nevetve írom le ezt, de akkor, amikor jött az erős csattanás, mellkasi fájdalom, fülcsengés és aztán, amikor észrevettük a tőlünk pár méterre, félig eldőlt huszonméteres fatörzset.... pár percig -szégyen, nem szégyen- az a bizonyos zabszem nem fért volna be a megfelelő testnyílásunkba...
 #133291  Szerző: noartist

LuciFerko írta:
noartist írta:Életem eddigi legközelebbi villámcsapása: 15-20 méter, nyitott ablakból. Pont szemben velem.
Na mesélj róla.
A médiás kibeszéldében kint van.
Amúgy a pontos helyet nem sikerült kideríteni, valószínűleg a szemben lévő házak mögött lévő fóliák vázát érte találat, még "nyomozok".
Jött a vihar, aludtam. Felébredtem, hatalmas szél, majd elképesztően szakadni kezdett. Kihúztam mindent, kinéztem a nyitott ablakon, és abban a pillanatban egy brutális villanás, azonnali robbanással.
Konkrétan érezni lehetett nem sokkal utána az "amperszagot"...
Volt még pár közeli, az egész 3 perc volt. Utána az eső sem szakadt olyan erősen, és a villámok sem közel csapkodtak.
Pont felettünk lehetett ezekben a percekben, félelmetes volt.
 #133287  Szerző: Zorro90

3 éve becsapott hozzánk a villám. Hatalmas villanásra és egyidejűleg óriási dörrenésre ébredtünk. Egy, sajnos már elhunyt családtagom görcsöt érzett a lábában abban a pillanatban. Két tévé bánta a dolgot, bár a biztosító szakértője szerint az egyiknek nem ez lett a veszte (alaplapi kontakthiba). Apróbb károk: egy hosszabbító, aminek a műanyag borításán érményi nagyságú lyukat égetett a villám, valamint egy kiégett villanykörte.
 #133285  Szerző: markfelt

zoo írta:
noartist írta:Életem eddigi legközelebbi villámcsapása: 15-20 méter, nyitott ablakból. Pont szemben velem.
Nekem eddig ez volt a legközelebbi:
https://www.youtube.com/watch?v=7xfNXb4bjAM
a ribancos kurva életben! :o
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 209