http://www.hamradioshop.net/index.php?c ... duct=00382
Ez a kis kütyü vajon tényleg ennyit tud? Ha igen HOGY??

Ez a kis kütyü vajon tényleg ennyit tud? Ha igen HOGY??
csabyke írta:Van olyan progi, amivel AM jelensegek szimulalhatoak???Van, de nem olyan amire te gondolsz. A kérdésedből arra következtetek, hogy te hallani szeretnéd a különböző adók saját többutas ill. egymás jeleinek interferenciáját "demodulálás" után. Ilyenről nem tudok, de a jelenség matematikai modellje a MATLAB-ban megtalálható, lehet valósághű viszonyokat modellezni...legalábbis a rádiófrekvenciás jelek szintjén. Több infóm nincs, mert a "dologgal" nem foglalkoztam, csak olvastam róla. Joe
asimov írta:Tizen éves koromban (úgy 30 éve) már amdx-eltem, csöves rádióval meg padláson kihúzott drótokkal és jól esett. Ahogy később távíróban, esetenként 10E(!) km-re levő állomásokkal riportokat váltani (143 országgal, összesen) is jól esett, aztán sávokat és üzemmódot váltottam (FMDX, 24 ország/324 adó), és az is jól esett, esik, szóval nem kell bemutatni a dolog szépségét és a sértődésed sem viszi előrébb a dolgot. Most épp szünetet tartok DX ügyileg, ilyen is van.
Szóval béke
Az első hsz. után is rákerestem ilyen programra, nem találtam. Vélhetően nincs is ilyen program, mert igény sincsen rá. Az idők kezdete óta, aki AMDX-elésre adta a fejét, az kihúzott valamennyi drótot, esetleg telepített egy földelést is és rádiót kapcsolt be.
A "miért" továbbra is érdekel, hátha egyéb megoldás is van arra a gondra, amibe belefutottál.csabyke írta:Wooow... Mindig ezek az okos valasszok, hogy miert kellene..
Nos, akkor kerek egy listat ahol az egy frekin ado radiok 1 5 10 25 50 100 Hz elcsuszassal adnak
Majd az egymashoz kepesti tererejuk is kulonbozik...
Minek DXelni a SAT es internet koraban??
Mert jol esik
csabyke írta:Wooow... Mindig ezek az okos valasszok, hogy miert kellene..
Nos, akkor kerek egy listat ahol az egy frekin ado radiok 1 5 10 25 50 100 Hz elcsuszassal adnak
Majd az egymashoz kepesti tererejuk is kulonbozik...
Minek DXelni a SAT es internet koraban??
Mert jol esik
csabyke írta:Van olyan progi, amivel AM jelensegek szimulalhatoak???
Pl 2 zenet lejatszani mintha egy frekin adnanak, feeding jelensegek, stb...