RADIOSITE Fórum

• Informatika

#134659  Szerző: Csongii

Én Red-t akarok majd venni a gépembe tárolásra, amúgy SSD-n fut az oprendszerem.
 #134656  Szerző: asimov

A WD (Western Digital) új termékvonala okán egy összesítő a különféle HDD-ik színjelöléseiről, ha véletlenűl kellene valakinek:

Green/Zöld: energiatakarékos kivitel. Hamar készenléti állapotba kerül és nagyon csendes, szinte zajtalan. Médialejátszókba és külső merevlemeznek való. Vagy inkább semmire, mert a nagyon gyors parkolás/leállási idő miatt hamar sokezer felpörgése lesz a HDD-nek, ami nem a hosszú élet titka.
Blue/Kék: általános felhasználási területre, amolyan "se ez - se az" középút. Régen ezt ajánlották asztali gépekbe, ma már inkább csak kis teljesítményű irodai gépekbe és belépőszintű NAS-okba felel meg. (Csak Blue-ból létezik P-ATA verzió is)
Red/Piros: kifejezetten NAS-ba valók: 5400 rpm mellett (kicsi rezgés és melegedés!) nagyon magas MTBF értékük van és mindenféle RAID-ba is jól illeszkednek.
Black/Fekete: nagy átlagos teljesítmény, gyakori adatlekérések mellett is, viszont állandóan fogyaszt és zajos. Szerverekbe és nagy teljesítményű (videoszerkesztés, gamer, stb) asztali gépekbe készült.

VelociRaptor: (elvileg sárga lenne a színe, de nem mindegyik modellnél él ezzel a gyártó) hagyományosan a leggyorsabb típuscsalád. Afféle "Forma 1" kategória a HDD-k között. Ahol minden másnál fontosabb az elérési idő leszorítása, oda ez kell.
A fix 10E-res rpm miatt ajánlott rezgésmentesíteni és hűteni is, főleg, ha több is dolgozik egy házban. Lassacskán kiszorítják a piacról a SSD-k, mert utóbbiak azért simán verik ezt is.

Az új termékvonal:
Purple/Lila: kifejezetten 7/24-ben üzemelő kamerarendszerek VCR-jeihez van kiélezve (állandó adatfolyamok stabil fogadása és kereséskor nagy adatmennyiség előtöltése) és a firmware-ja is ehhez illeszkedik! Próbát még nem láttam erről, de gyártói ajánlás szerint szerver/raid-ra nem is használhatók.
 #134521  Szerző: noartist

asimov írta:Míg a memóriáknál van etalongyártó, addig SSD-knél sajna nem jelenthető az ki, hogy XX gyártó összes terméke hibátlan, míg YY gyártó csak sz@rt ad ki... Mindegyik gyártónak volt már gyengébben teljesítő szériája (főleg az első időkben) és lesz is még.

SSD kérdésben az alábbi, 2010-es cikk(sorozat) minden fontos kérdésre, részletekbe menően -de emészthető formában- ad választ:
http://prohardver.hu/teszt/mindent_az_s ... lapok.html

SSD lassulás: (gyártótól, tipustól, géptől, OS-től függetlenűl), mert nincs új a nap alatt, 2013-as cikk):
http://pcworld.hu/hardver/miert-lassuln ... ssd-k.html

noartist írta:SSD-t akarok venni a laposba, mert a jelenlegi 5400-as HDD igen lassú a többi hardverelemhez mérten.
Intel- Kingston az esélyes, tapasztalatokra lennék kíváncsi, melyik mennyire megbízható, stb. :)
Samsungot hanyagoljuk. :smoke:
Köszönöm a cikkeket, átolvastam mindet! :)
Egyelőre az Intel felé hajlok, vagy Kingston (utóbbi van ismerősnek is).
 #134414  Szerző: asimov

Míg a memóriáknál van etalongyártó, addig SSD-knél sajna nem jelenthető az ki, hogy XX gyártó összes terméke hibátlan, míg YY gyártó csak sz@rt ad ki... Mindegyik gyártónak volt már gyengébben teljesítő szériája (főleg az első időkben) és lesz is még.

SSD kérdésben az alábbi, 2010-es cikk(sorozat) minden fontos kérdésre, részletekbe menően -de emészthető formában- ad választ:
http://prohardver.hu/teszt/mindent_az_s ... lapok.html

SSD lassulás: (gyártótól, tipustól, géptől, OS-től függetlenűl), mert nincs új a nap alatt, 2013-as cikk):
http://pcworld.hu/hardver/miert-lassuln ... ssd-k.html

noartist írta:SSD-t akarok venni a laposba, mert a jelenlegi 5400-as HDD igen lassú a többi hardverelemhez mérten.
Intel- Kingston az esélyes, tapasztalatokra lennék kíváncsi, melyik mennyire megbízható, stb. :)
 #134380  Szerző: noartist

SSD-t akarok venni a laposba, mert a jelenlegi 5400-as HDD igen lassú a többi hardverelemhez mérten.
 #134230  Szerző: Zorro90

Miután rámentek a fájlok, mindig formázom. (Bocs, ez tényleg kimaradt...)
 #134229  Szerző: Csongii

Simán üresre törlöd amúgy mindig, vagy formázni is szoktad!?
 #134226  Szerző: Zorro90

Most önmagamat idézném, mert egy kb. 5 hónappal ezelőtti kérdésemhez nyúlnék vissza:
Zorro90 írta:a mintegy 5 éves Kingston pendrive-omat csatlakoztattam az Alcor típusú set-top boxomra, de az utóbbi eszköz folyamatosan csak annyit írt ki, hogy "USB eszköz leválasztva". Ezután tényleg ki is húztam belőle, majd visszadugtam, de nem írta ki hogy csatlakoztattam az USB-t, csak amikor kihúztam, akkor azt, hogy leválasztva. Aztán a PC-re dugtam a pendrive-ot, ám a Windows szokatlan módon azt írta ki, hogy az eszközt használat előtt formázni kell. Leformáztam gyorsformázással, azóta úgy tűnik, minden oké.
Ez a probléma azóta néhány hete jelentkezett újra, majd tegnap este megint. Asimov javaslatára ilyenkor mindig telerakom adattal, üresre törlöm, majd néhányszor megismétlem ezeket. Semmilyen probléma nem szokott fellépni ilyenkor, tehát ezek szerint nem a pendrive a hibás. Asimov akkor kérdezte, hogy a set top box biztosan jó-e. Ezek után én is elkezdtem arra gyanakodni, hogy azzal lesz a gond.
Garancia már nincs rá, szervizeltetni meg gondolom nem nagyon éri meg, mert hasonló tudásút BluePanther márkából már 6 ezerért is láttam, Strong-ból (régen ilyen beltéri egységünk volt analóg parabolához) pedig 7-ért... Mit javasoltok? Csak az ingyenes MinDig TV-hez kellene, és fontos hogy tudja rögzíteni is az adást. Köszi a segítséget!
 #134152  Szerző: szemilan

#133914  Szerző: asimov

- lopott/neten vett telefonok függetlenítése... szerintem.
admin írta:bp-nyíregyháza ic-n:
....
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 330