RADIOSITE Fórum

• Politika

#134675  Szerző: kukac

Luciferko: Azért az MTI-t ne tekintsük már hiteles forrásnak!...
 #134670  Szerző: LuciFerko

kukac írta:Azért a kuckucinfót ne tekintsük már hiteles forrásnak!...
MTI hír, de ott találtam meg.
 #134669  Szerző: kukac

Azért a kuckucinfót ne tekintsük már hiteles forrásnak!...
 #134664  Szerző: LuciFerko

https://kuruc.info/r/4/134396/

Az iraki kormánypárti milícia sem külnb az IS-nél.

Szóval ott nehéz jót meg rosszat találni.
 #134663  Szerző: asimov

A kurdok néhány kisebb szektort visszafoglaltak a IS-tól, Kobani-ban.

Amúgy a török kormány most már nagyon elmehet az anyjába, mert -igaz csak szóban- már régebben igen-t mondtak arra, hogy USA(+szövetséges) gépek egy viszonylag közeli török légibázisról ("Inclirik" vagy mi a város neve) támadhassák az IS-t, de most a török kormány szerint szerint "egyeztetni kell ezt még". Húzzák az időt a mocskok. (Bocs, de nincs szalonképesebb szavam ide)
Persze... nehogy még a végén a kurdok jól jöjjenek ki ebből, de akkor is. Ez már embertelenség kategória.
Azt hittem, hogy a Kelet-Timori eseményeket nem tudja alúlmúlni a "nyugati világ", de a Töröko.-nak ez "sikerült".

Közben pár órája -véletlenül- derült számomra az ki, hogy miért nem mennek szövetséges szárazföldi haderők Irakba és Szíriába megállítani IS-t: mindkét kormány kijelentette: nem akarnak idegen haderőt az országukban látni...
Szíria esetében (ahogy ezt sejtettem is) ez kormánybukást jelentene. Iraknak nem feltétlenűl, de nekik már mindegy, iraki kurdisztán előbb vagy utóbb, de le fog válni.
Az önálló kurd állam létrejöttének (ez jön le a nyilatkozatokból) elég nagy nemzetközi támogatottsága is van, mert hát A Nyugat nyilván olcsóbb olajat akar és Kurdisztán majdnem biztosan nem lenne OPEC tagország.
 #134657  Szerző: kukac

@asimov: jó, nyilván sarkítottam, az viszont tény hogy a kurd autonómia törekvéseket, területi vitákat a törökök nehezen viselik. Az IS rendesen belesz*rt a ventillátorba, olyan értelemben hogy az eddigi viszonylagos stabilitás felborult, és a megváltozott helyzet kivétel nélkül minden érintett résztvevőtől eddig szokatlan reakciókat kíván meg.
 #134650  Szerző: asimov

Azért ennyire nem általános a "kurdutálat": nagyon sok már a "közös" család Törökország keleti részén, mert a fiatalabb generációnak már tele van a töke a nemzetiségi alapú háboruskodással.
Ami ott a probléma, az Kurdisztán területe, ami amúgy a mai napig nem önálló ország, csak a kurdok szeretnék, ha az lenne, mert hogy nekik nincs országuk. Elvileg van egy iraki Kurdisztán Irak északi részén, de ez nemzetközileg el nem ismert, (szerintük) autonom terület. Állítólag idén lesz (vagy lett volna) valami népszavazás az Iraktól való teljes leszakadásról.
Törökországnak nyilván nem érdeke egy önálló -és nem mellesleg egyből gazdag- kurd állam létrejötte: a terület kőolajban igen gazdag, állítólag a teljes iraki olajkészlet kb. negyede ott van. Valószínűleg ezért sietett oda az IS is olyan nagy tempóval. (Az iraki kormány persze szeretné megtartani a területet, de régóta nincs már érdemi befolyásuk arrafelé)

Olvastam olyan elemzést is, amelyben konkrétan Irak három felé szakadását vetették fel.
Azt nem tudom, hogy volt-e végül népszavazás, de most valószínűleg nagyobb gondjuk az IS erősödése és előretörése.
kukac írta:@asimov: a törökök nem akarják kimenteni a kurdokat, ha tehetnék, ők maguk írtanák ki őket. Ezt nyilván nem tehetik nyíltan, de kivárhatnak amíg az IS megtöri őket.
 #134649  Szerző: asimov

Alig hiszem el, de 20 év után végre sikerült elzavarni a "20%-kos" polgármesterünket. Az okok az alábbiak is lehetnek:
- a helyi ingatlanadón, ami egyébként egyidős kb. Balázs Árpinkkal, 2010-ben úgy 30%-kot EMELT a testület. Ez nagyon-nagyon húsbavágó kérdés volt már akkor is, és végre vége a rövidtávú amnéziának a városban.
- a közbiztonság javulásáról szóló dicshimnuszok kamuk. Egyre gyakoribbak a besurranó lopások a város minden övezetében és vannak olyan utcák, ahová fehér ember csak nappal, zárt autóban mehet be és jobban teszi, ha nem áll meg. (a volt rendőrkapitányunk nyert!)
- az önkormányzati cég által üzemeltetett szemétszállítás díja a rezsicsökkentősdi közepette már kétszer emelkedett. Legutóbb tavaly, az államosítás után. Összességében kb. 20%-kal fizetünk már többet a szemétszállításért, mint 2010-ben.
- a normálisan gondolkodók szemét nyilván szúrhatták a Balázs Árpi haveri körét kétkézzel tömő "köz"beszerzések is. (itt is volt erről pár mondat, régebben)
- külön öröm számomra, hogy a Siófok kártyához "ingyen" adott okostelefonnal sem sikerült megvenni a szavazatokat.

Nemrég egy külön kiadványban magyarázkodott "Árpink" a közbeszerzések "tisztaságát" illetően, amit egyébként akkor is hibának tartottam.
 #134648  Szerző: LuciFerko

Csongii írta:Indexen volt egy ilyen szalagcím:
Tarlós: Mégse annyira liberális ez a város - Orbán: 2/3 fölötti győzelem
Elég vicces a térképet nézegetve ez a kijelentés.
De viszont sok "független" fideszes háttérrel indult, pl Viplak Tibor is, aki nyert Enyingen. Polgármesterként függetlenként indult, de a képviselőtestületbe már fidesz küldöttként.
  • 1
  • 366
  • 367
  • 368
  • 369
  • 370
  • 517