RADIOSITE Fórum

• Politika

#135022  Szerző: Glenn

szemilan írta:Ismerünk, tudjuk, hogy mindenáron fidesz a részedről..... éppen ezért nem is részletezem, hogyan is lett meg az a kétharmad. (trükközésekkel stb... rajtad kívül biztosan értik mint akarok mondani ezzel)
Örülök, hogy ismersz. Na, hogyan is lett meg az a kétharmad?
És hogyan is lett meg az a két százalékkal több 2006-ban?
 #135021  Szerző: szemilan

Pasa írta:
Csongii írta:Mondom ezt úgy, hogy sosem tettem X-t se az egyikre, se a másikra.
Tudod, van egy mondás, ami ma már közhely, viszont abszolút igaz: aki nem szavaz, az ne nyilvánítson véleményt. Mielőtt rákérdeznél, bizony, véleményt ott a szavazófülkében kell nyilvánítani.
Csongii leírta alább, hogy elment szavazni, ebből következik hogy a "se az egyikre, se a másikra" kijelentése a Fideszre és az MSZP-re vonatkozik. (De majd Csongii kijavít, ha rosszul látom)
Pasa írta:
admin írta:a fidesz a 2/3-ados felhatalmazással súlyosan visszaélve egy patyomkin demokráciát / illiberális demokráciát / puha diktatúrát / autoriter államot alakított ki, eleinte csendben, de aztán már direktben (civilek, watchdog média ellehetetlenítése, net megtámadása, választási csalások stb.), mielőbb el kell őket takarítani a picsába. persze csak akkor, ha már van kormányképes ellenzék, megfelelő programmal és támogatottsággal.
Ez meg a nap legnagyobb butasága. :lol:
Ha ezt négy éve írtad volna, még elgondolkodtató is lehetne, na de a második totális Fidesz győzelem után, hááát... :shock:
Na most jöhet a birka nép, az agymosott hárommillió, meg az egyéb hasonló butaság.
:troll:
Ismerünk, tudjuk, hogy mindenáron fidesz a részedről..... éppen ezért nem is részletezem, hogyan is lett meg az a kétharmad. (trükközésekkel stb... rajtad kívül biztosan értik mint akarok mondani ezzel)
 #135019  Szerző: Glenn

admin írta:hasonló, kurvanyázós véleményem van a közmédia 2010 előtti időszakáról is, mindig is az aktuális kormány szócsöve volt és tulajdonképpen semmi szükség rá. amit csinálnak minden, csak nem közszolgálatiság.
Mindig szócső volt, mindig az is marad. Így van ez szinte mindenütt (tisztelet a kevés kivételnek). Viszont nagyjából csak a közmédia csatornái adnak nézhető és élvezhető műsort előfizetés nélkül. Ez is a feladatuk, és ezt jól csinálják. Ergo, szükség van rájuk.
Csongii írta:rengetegen azt hiszik a fityisz jobb, mint a maszop, meg a többi. Sajnos itt a tévedés, hiszen semmivel sem jobbak, ugyan az a szint, csupán ügyesebben kommunikálnak és hallgatnak el dolgokat. Ugyanúgy lopnak, csalnak, stb., stb., mint a másik oldal, sőt szerintem még jóval nagyobb tétben is játszanak.
Tényleg? Hol vannak a tények?
Csongii írta:Mondom ezt úgy, hogy sosem tettem X-t se az egyikre, se a másikra.
Tudod, van egy mondás, ami ma már közhely, viszont abszolút igaz: aki nem szavaz, az ne nyilvánítson véleményt. Mielőtt rákérdeznél, bizony, véleményt ott a szavazófülkében kell nyilvánítani.
Csongii írta:Szóval az a véleményem, hogy marhára ki kellene takarítani a parlamentet az olyan emberektől akik 10 évnél régebb óta ülnek ott, de ha az 5 évnél régebbieket is, az se baj. Kellene a változás és a friss kommunizmustól mentes tudat. Nem azt mondom, hogy ami az amcsiknál van az mind jó, de hogy ez a visszalépünk lassan Észak-Korea szintjére nem jó, az tuti.
Miért? Ha valaki 10 évnél régebben csinál valamit, azt ki kell rúgni? Jaj istenem, hamar munkanélküli lennék, ha rajtad múlna. Ha valaki valamit jól csinál, az mindegy, hány éve teszi. Szerintem más a mérce.
A kommunizmust meg inkább hagyjuk, mert te maximum olvastál róla. Kommunizmustól mentes tudat nem lehet ott, ahol ex kommunisták törtetnek, és meggyőznék a fiatalokat, hogy az már a régmúlt.
Az amcsikat is hagyjuk inkább, mert ahol az elnök is a korrupciós lista első tízében benne van, onnan ne tanítsanak másokat.
Észak-Koreát meg nem nagyon értem. Nem lehet autód? Nem lehet okos telefonod? Nem mehetsz külföldre? Nem küldheted az anyjába a miniszterelnököt? Nincs mit enned? Demagógia...
asimov írta:Az eredetileg benyújtott törvénytervezetben (neten elérhető) nem volt felső korlát az internet adatforgalmi adóra.
Azt én sem láttam, de tény, hogy már pénteken kiszivárgott a 700 forint. Egy rakás híroldal lehozta (most hadd ne nyomozzak, megtalálod).
asimov írta:Egy kérdés: automatice "balos köpködő"-nek számít az, aki nem rajong elvakultan a Vezér politikájáért, sőt, uram bocsá'... kritizálja azt?
Remélem nem, mert -hiszem- van ám középút is.
Az nem számít - szerintem - annak, de itt sajnos ezt látom folyamatosan. A kritika kell, de ha valami jól megy, az miért nem jó? Ha az ellenzék balf@szkodik, az meg vagy szóra sem érdemes, vagy jó, csak a rossz indulatú kormánypárti média félremagyarázza. Aki meg kormánypárti, az itt le van oltva (van tapasztalatom erről).
admin írta:a fidesz a 2/3-ados felhatalmazással súlyosan visszaélve egy patyomkin demokráciát / illiberális demokráciát / puha diktatúrát / autoriter államot alakított ki, eleinte csendben, de aztán már direktben (civilek, watchdog média ellehetetlenítése, net megtámadása, választási csalások stb.), mielőbb el kell őket takarítani a picsába. persze csak akkor, ha már van kormányképes ellenzék, megfelelő programmal és támogatottsággal.
Ez meg a nap legnagyobb butasága. :lol:
Ha ezt négy éve írtad volna, még elgondolkodtató is lehetne, na de a második totális Fidesz győzelem után, hááát... :shock:
Na most jöhet a birka nép, az agymosott hárommillió, meg az egyéb hasonló butaság.
:troll:
 #135015  Szerző: markfelt

Csongii: igen, sajnos rossz, hogy gyenge az ellenoldal. a jobbik kortünet, talán elhal idővel. labdába nem nagyon tudnak rúgni, mert "szerencsére" a fidesz eljátszotta a kártyáikat helyettük is. idővel minden jobbikos (eredetű) programpontról bebizonyosodik, hogy nincs értelme. csak a cigányozás, zsidózás, buzizás marad nekik, ami meg hát tudjuk, mennyire entellektüel és célszerű.

a fidesz a 2/3-ados felhatalmazással súlyosan visszaélve egy patyomkin demokráciát / illiberális demokráciát / puha diktatúrát / autoriter államot alakított ki, eleinte csendben, de aztán már direktben (civilek, watchdog média ellehetetlenítése, net megtámadása, választási csalások stb.), mielőbb el kell őket takarítani a picsába. persze csak akkor, ha már van kormányképes ellenzék, megfelelő programmal és támogatottsággal.
 #135014  Szerző: asimov

Talán volt sok torrentező is, de ők is polgárok. Tőlük amúgy elhatárolódva (a pár napja összegyüjtött listából szándékosan hagytam ki a p2p-t!), itt az ágazat és az ország jövőjéről van szó.

Az eredetileg benyújtott törvénytervezetben (neten elérhető) nem volt felső korlát az internet adatforgalmi adóra. Amint körvonalazódni kezdett ez a megmozdulás, úgy jöttek (eleinte csak szóban) nyilatkozatok Fidesz részről. A felső korlátról szóló, első, hivatalosnak tekinthető kormánypárti közlemény állítólag a Fidesz.hu-n jelent meg (én az origo-n láttam) már bőven a demonstráció ideje alatt, sőt inkább a vége felé.
Az a 700 Ft valójában 889 Ft, üzleti előfizetőknél meg 6350 Ft lesz. (27% ÁFA) Ehhez képest, a legtöbb -adatforgalmi korláttól mentes- üzleti díjcsomag havi előfizetési dija 4500 és 6000 Ft közé esik. Magán előfizetőknél a 3000...4500 Ft közötti előfizetési összeg a leggyakoribb. Nagyon nem gondolták ezt át.

Abban kifejezetten egyetértek, hogy tegnap tulajdonképpen kettő tüntetés volt: egy az internetadó ellen, egy meg csak úgy, balhéból. Sajnos, teszem hozzá, mert ezzel -ahogy ez előre borítékolható volt- adtak egy ászt a kormány kezébe, amit az használ(t) is.

Egy kérdés: automatice "balos köpködő"-nek számít az, aki nem rajong elvakultan a Vezér politikájáért, sőt, uram bocsá'... kritizálja azt?
Remélem nem, mert -hiszem- van ám középút is.
Pasa írta:Uraim!
...
 #135012  Szerző: Csongii

Pasa írta:Tehát, tegnap volt egy viszonylag jelentős tüntetés a Fidesz ellen, ami alapból óriási dolog, mivel valamirevaló tüntetés eddig csak a ma ellenzékben lévő bűnözők miatt volt. A tegnapi is csak "viszonylag" volt jelentős, akár a létszámot, akár az okot vesszük. Optimista szocionista sajtóhírek szerint lehettek akár 15000-en is, ami önmagában is maximum jelentősnek nevezhető, de semmiképp sem nagyszámúnak. Az ok meg hát állítólag (szocionista sajtóhírek szerint) a Fidesz politikája, korrupciója, bűnözése lenne, pedig hát nem...
Ezt emelném csupán ki. Ebből a pár sorból, ha nem mondod, hogy hova tetted az X-t, akkor is lejött volna. A probléma szerintem ott van a mai világban, hogy rengetegen azt hiszik a fityisz jobb, mint a maszop, meg a többi. Sajnos itt a tévedés, hiszen semmivel sem jobbak, ugyan az a szint, csupán ügyesebben kommunikálnak és hallgatnak el dolgokat. Ugyanúgy lopnak, csalnak, stb., stb., mint a másik oldal, sőt szerintem még jóval nagyobb tétben is játszanak. Mondom ezt úgy, hogy sosem tettem X-t se az egyikre, se a másikra. A probléma még az is, hogy aki 15-20 éve még pl. a baloldalon ült, az ma már a jobb oldalon ül, mert ott több a pénz, aztán ezt a nép nem veszi észre és kommunistázza a baloldalon lévőket, miközben sokkal több van már a jobb oldalon. Aztán ráadásul mindenki a mi bőrünket akarja, de egyik se hajlandó tenni azért, hogy nekünk ténylegesen hosszútávon jó legyen. Emiatt is értek kicsit egyet adminnal, hogy nincs kire szavazni igazán. De vele ellentétben én pl. elmentem szavazni.
Szóval az a véleményem, hogy marhára ki kellene takarítani a parlamentet az olyan emberektől akik 10 évnél régebb óta ülnek ott, de ha az 5 évnél régebbieket is, az se baj. Kellene a változás és a friss kommunizmustól mentes tudat. Nem azt mondom, hogy ami az amcsiknál van az mind jó, de hogy ez a visszalépünk lassan Észak-Korea szintjére nem jó, az tuti.
Ennyit szerettem volna leírni.
 #135010  Szerző: markfelt

köszönöm. akkor itt félreértés történt, mert úgy értettem, egymással kulturáltan és asszertíven. ezt régóta tartom, de ha valamelyikőtök szerint nem, akkor nyitott vagyok a kritikára és igyekszem ezen változtatni.

a köztévé kapcsán valóban indulatos voltam, és úgy érzem, még leszek is, mégpedig sűrűn, csakúgy, mint egyes közszereplőkkel szemben. megjegyzem, hasonló, kurvanyázós véleményem van a közmédia 2010 előtti időszakáról is, mindig is az aktuális kormány szócsöve volt és tulajdonképpen semmi szükség rá. amit csinálnak minden, csak nem közszolgálatiság. pláne évi 80 milliárd forintot nem kéne kibaszni az ablakon miattuk, az adófizetők pénzéből. mint azt ebben a topikban írtam korábban, a hírtv-vel természetesen semmi bajom, tehát nem kenhető rám a politikai elfogultság vádja sem az idézett a hozzászólásban, részemről ezek szakmai nézőpontok*.

egyébként pedig bayer zsolt tematizálta a nyelvezetemet: http://valasz.hu/itthon/bayer-zsolt-val ... jat-105685 :)

hangsúlyoznám a fentieken túl azt, hogy lehetetlen kérés, hogy aktív hozzászólóként objektív legyek, hiszen nekem is van véleményem és nemcsak moderálni, vagy adminkodni vagyok itt. pár éve - nyíltan vállalva - két regisztrációm volt, egy csak adminisztrálós, és egy mezei felhasználós, de a gyakorlat megmutatta, hogy nincs annak semmi értelme. ettől függetlenül a moderáció politikától független kell legyen.

*: természetesen elfogult vagyok. kiderülhetett, hogy sem jobb, sem bal irányba, pont középben vagyok, ugyanakkor abszolút liberálisnak vallom magam, ami meg tudjuk, csak itthon "húz" balra és csak az elmúlt 1-2 évben lett ez így. csakhogy én globálisan véve vagyok liberális, demokrata és européer, nem a hazai viszonyok tekintetében. mindazonáltal hiszem, vannak helyes gondolatok a szocdem, a konzervatív, a kereszténydemokrata és a radikális oldalon, sőt, számomra helytelennek tűnők a liberálison is.
 #135008  Szerző: Glenn

admin írta:példát kérek szépen az ellentétére, idézőjelben.

Re: MTVA (M1, M2, M3, Duna TV, Duna World)

HozzászólásSzerző: admin » Ma, 10:39
http://rtl.hu/rtlklub/hirek/80-milliard ... tamogatasa

entellektüel, kimért, kulturált, objektív, szakmai hozzászólásom következik: kurva anyátok most már!
(idézőjel nélkül, kiemelve...)
 #135007  Szerző: markfelt

Pasa írta:
admin írta:én csak bátorítani tudok minden jobboldalit (pontosítok: fidesz-pártit), hogy képviseltesse magát, ne tartsák vissza a kommentek, vagy a moderáció feltételezett elfogultsága.
:D
admin írta:de csak kulturáltságra és asszertivitásra törekvően, mindenki. köszi.
Mondod pont te? :lol:
példát kérek szépen az ellentétére, idézőjelben.
 #135006  Szerző: djlacee

Pasa írta:
admin írta:de csak kulturáltságra és asszertivitásra törekvően, mindenki. köszi.
Mondod pont te? :lol:
Ő nem kukac
  • 1
  • 353
  • 354
  • 355
  • 356
  • 357
  • 517