RADIOSITE Fórum

• Troposzférikus terjedések

#135067  Szerző: Glenn

Nagyon komoly tropó lett estére. A 98,6-on sztereóban RDS-sel jön a Jemné Kassáról, ilyen még nem volt. A 91,3-on meg jön a PRO FM. :)
 #135018  Szerző: frekivadasz

Továbbra is igen jó tropó tapasztalható, tegnap a HRT-HR1, ma pedig a cseh Kiss Hády nyomja ki izomból a közeli városból (Komárom) sugárzó Mária Rádiót (88.3), vízszintes antennával nézve.
 #134964  Szerző: joe

LuciFerko írta:OIRT-on jön valami?
Nem néztem, nem volt nálam OIRT-os vevő - feltételezem a 71,9 MHz jött volna, ha nézem. Jelenleg itt Békésen RT7300 automata keresője megáll rajta :) Joe
 #134925  Szerző: frekivadasz

joe írta:Itt az észak-nyugati országrészben kiváló tropó van. Cseh, lengyel, horvát, szerb és román adókon kívül - Győrtől alig 20km-re - az ukrán 101,9 MHz Radio Zakarpattya FM-et is veszem egy Grundig táskarádióval (beépített botantennával). Joe
Valóban, jónéhány új vétel eddig, amik még nem szerepeltek a házi bandscan-ben. Félelmetes, hogyan tudnak jönni ilyenkor a 2-300km-re lévő, kis teljesítményű, városokban épületre telepített adók, főleg V polárban érdemes vadászni.
 #134917  Szerző: LuciFerko

joe írta:Itt az észak-nyugati országrészben kiváló tropó van. Cseh, lengyel, horvát, szerb és román adókon kívül - Győrtől alig 20km-re - az ukrán 101,9 MHz Radio Zakarpattya FM-et is veszem egy Grundig táskarádióval (beépített botantennával). Joe
OIRT-on jön valami?
 #134916  Szerző: joe

Itt az észak-nyugati országrészben kiváló tropó van. Cseh, lengyel, horvát, szerb és román adókon kívül - Győrtől alig 20km-re - az ukrán 101,9 MHz Radio Zakarpattya FM-et is veszem egy Grundig táskarádióval (beépített botantennával). Joe
 #134742  Szerző: asimov

"Érzésem szerint" holnap délután, estefelé terjedés lehetséges... :)
 #134612  Szerző: joe

Fennec írta:Jó topicba írtam? Nem vagyok szakavatott a témában. :)
Helyén van a hozzászólás :) - látom a Gozna-kői adó most szépen elszól a fővárosig...nálam mindig így jön itt Békésben, igaz "csak" 190km-re vagyok tőle. Én most (az elmúlt napokban) "átrádiózom" a Kárpátok déli vonulatát, bolgár adók jönnek...RDS-ből is össze tudok szedni részeket...pl: 88,2 Radio Hristo Botev:
Kép
Joe
 #134611  Szerző: asimov

A budapesti viszonyokat nem ismerem, de nekem csak terjedéssel és irányba fordított dipóllal vannak román vételeim... :)
Fennec írta:[Kép] Ezt Budapesten sikerült produkálni a szoba egyik pontján mobillal, mindenféle külső antenna nélkül (csak a fülhallgató zsinórjával). Már vagy 10 perce stabil. Hasonló a szentesi Petőfi 98,8-on és a Bartók 107,3-on. Jó topicba írtam? Nem vagyok szakavatott a témában. :)
 #134587  Szerző: Fennec

[Kép] Ezt Budapesten sikerült produkálni a szoba egyik pontján mobillal, mindenféle külső antenna nélkül (csak a fülhallgató zsinórjával). Már vagy 10 perce stabil. Hasonló a szentesi Petőfi 98,8-on és a Bartók 107,3-on. Jó topicba írtam? Nem vagyok szakavatott a témában. :)
  • 1
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 331