Pasa írta:Te is tudod, hogy ez nem igaz.
én most nem mennék bele egy ilyen "nekem van igazam", "nem, mert nekem!" típusú eszmecserébe, mert értelmetlen. nem akarlak meggyőzni, idővel kiderül minden. én rendkívül pesszimista vagyok, nem azért, mert mondták, hanem mert a hivatalos számokból informálódom, nem a médiában (ilyen, vagy olyan) tálalt kész elemzésekből, gazdasági ismereteim felhasználásával. az egyedüli helyes út az imf-hitelből való helyreállítás, építkezés, a feltételek betartása lett volna. ezt nem tehették meg, mert más elvárásai voltak a választóiknak, abból fakadóan, hogy "mindennel telebeszélték a fejüket" a szoci kormány alatt, de szerintem ezt varga mihály is megbánta. egyébként az volt a dolga, hogy a legnagyobb bakikat kijavítsa az elmúlt 2 évben, matolcsy unortodoxiáját kis mértékben helyreállítva. de még mindig nem tökéletes az út.
mezőgazdaság és iparfejlesztés? szolgáltató-szektor és k+f helyett? na ne... magyarországon kizárólag a szolgáltatásokba és a kutatás-fejlesztésbe lenne értelme pénzt ölni, iparunk nincs, nem is lesz, a mezőgazdaság pedig csak akkor lendülhetne fel, ha bezárnánk a kapukat keletre és nyugatra is teljesen, ahogy azt a jobbik is akarta. akkor viszont nem albán, vagy kazah szintre kerülnék, ami a jelenlegi irány, hanem mongolra. bele is vágnék gyorsan a jurta-bizniszbe...
a kukacnak írt válaszodban olvasható "agymosott" kifejezés sem állja meg a helyét. a tényeknek kell utánanézni, nem a sajtó által tálalt pártszócsövekre kell figyelni. ha ez nem megy, opció lehet a több forrásból tájékozódás, vagy a külföldi sajtó (ott is több forrás, mondjuk ruszki és amerikai).