RADIOSITE Fórum

• Politika

#135373  Szerző: kukac

admin írta:nehéz asszertívnek lenni, de megpróbálom, remélem, senkit nem zaklat fel a hír:
http://444.hu/2014/11/09/nepneveles-a-k ... hiradoban/

leszögezném, hogy jónak tartom, hogy van olyan, aki a jó híreket is elmondja, hiszen ezek is tények, függetlenül attól, hogy mennyire kozmetikázott hírek, mennyire releváns, vagy irreleváns adatok, mennyire vannak hatással a mindennapjainkra, vagy ingerküszöbünkre (ebbe most nem megyek bele, Pasával múltkor végigmentünk rajta. egyébként örülök a kormány és az ország sikereinek). szerintem jó, hogy van hírtv és echo tv, de az se lenne baj, ha a közmédia is indítana egy külön, 24 órás, ingyenes hírcsatornát, a többi adóról meg kipucolná a politikát és mindenféle ideológiát. hajrá kultúra, hajrá szórakoztatás. az sem baj, hogy vannak ellenzéki médiumok, ahol a kormányra nézve kedvezőtlen hírek nagy hangsúlyt kapnak.

ettől függetlenül sosem voltak ennyire kiegyenlítettek a viszonyok a jobb- és baloldali médiumok közt. nekem csak az nem tetszik, hogy egyik médium sem objektív, és főleg az, hogy a nemzeti főadó fennállása (m1) óta sosem volt az. ez nem a fidesz hibája, ez tradíció már-már.

ugyanakkor a das erstén és a zdf-en nem látok ilyet. ott ha valamit elkúr merkel asszony, ugyanolyan súllyal bekerül, mintha valamit jól csinál és erre nagyon figyelnek. merkel asszony tömény propagandája pedig kizárólag a pártja honlapján, webcastokban és videoriportokban érhető el.

az olasz közmédia is lehetne minta. a rai 1 kormánypárti híradót készít, a rai 2 a legnagyobb ellenzéki pártnak kedves, a rai 3 pedig a 3.-nak. mindig, mindenkor, egyezményesen (egy ottani 2/3-ad lehet, ezt is borítaná, nem tudom).

de az orf és a bbc modellt is tanítani lehetne. és a többi európai országét, mondjuk a cseh közmédiáét is.

----

ajánlom a google híreket. van app, vagy weben. oda minden, mindenhonnan bekerül talán a kurucon kívül, olvasottságnak megfelelően, duplikációmentesen, kiegyensúlyozottan. tévének meg hírtv-rtl2 kombó. már ha valaki objektíven tájékozott akar lenni.
ohhohóóó, újságíró-szakmunkásképző első óra: a hírszerkesztésben NINCS helye magánvéleménynek! Apuka vajon mit szól hozzá hogy a fiacskája szakmailag nem áll a helyzet magaslatán?! ide jutott az mtva hogy kiebrudaltak minden szakembert...
 #135372  Szerző: markfelt

megmondom őszinén, a nap-keltétől ugyanannyira okádtam, mint a mostani m1 híradótól.
 #135369  Szerző: markfelt

nehéz asszertívnek lenni, de megpróbálom, remélem, senkit nem zaklat fel a hír:
http://444.hu/2014/11/09/nepneveles-a-k ... hiradoban/

leszögezném, hogy jónak tartom, hogy van olyan, aki a jó híreket is elmondja, hiszen ezek is tények, függetlenül attól, hogy mennyire kozmetikázott hírek, mennyire releváns, vagy irreleváns adatok, mennyire vannak hatással a mindennapjainkra, vagy ingerküszöbünkre (ebbe most nem megyek bele, Pasával múltkor végigmentünk rajta. egyébként örülök a kormány és az ország sikereinek). szerintem jó, hogy van hírtv és echo tv, de az se lenne baj, ha a közmédia is indítana egy külön, 24 órás, ingyenes hírcsatornát, a többi adóról meg kipucolná a politikát és mindenféle ideológiát. hajrá kultúra, hajrá szórakoztatás. az sem baj, hogy vannak ellenzéki médiumok, ahol a kormányra nézve kedvezőtlen hírek nagy hangsúlyt kapnak.

ettől függetlenül sosem voltak ennyire kiegyenlítettek a viszonyok a jobb- és baloldali médiumok közt. nekem csak az nem tetszik, hogy egyik médium sem objektív, és főleg az, hogy a nemzeti főadó fennállása (m1) óta sosem volt az. ez nem a fidesz hibája, ez tradíció már-már.

ugyanakkor a das erstén és a zdf-en nem látok ilyet. ott ha valamit elkúr merkel asszony, ugyanolyan súllyal bekerül, mintha valamit jól csinál és erre nagyon figyelnek. merkel asszony tömény propagandája pedig kizárólag a pártja honlapján, webcastokban és videoriportokban érhető el.

az olasz közmédia is lehetne minta. a rai 1 kormánypárti híradót készít, a rai 2 a legnagyobb ellenzéki pártnak kedves, a rai 3 pedig a 3.-nak. mindig, mindenkor, egyezményesen (egy ottani 2/3-ad lehet, ezt is borítaná, nem tudom).

de az orf és a bbc modellt is tanítani lehetne. és a többi európai országét, mondjuk a cseh közmédiáét is.

----

ajánlom a google híreket. van app, vagy weben. oda minden, mindenhonnan bekerül talán a kurucon kívül, olvasottságnak megfelelően, duplikációmentesen, kiegyensúlyozottan. tévének meg hírtv-rtl2 kombó. már ha valaki objektíven tájékozott akar lenni.
 #135366  Szerző: asimov

Nem valószínű, hogy lesz ebből valami, mert a kormány azért (remélhetőleg) ettől azért okosabb: jól tudják azt, hogy vasárnapi bezárás nagyon sokba kerülne.

Ezt én inkább a KNDP feltűnési PR akciójának tartom: pár hétig a köztudatban tartják, beszélnek róluk, aztán szép csendben elül majd a dolog.
Erre utal az is, hogy vagy féltucat KNDP-s képviselő jegyzi egyszerre a trv. javaslatot. (A nevüket akarják láttatni a hírekben...)
asr27 írta:Az nem számít, hogy sokan szombaton is dolgoznak, ezért csak vasárnap érnek rá elmenni vásárolni. Az utóbbi 3 évben annyira megutáltam ezt a kormányt, hogy még az mszp-t sem utáltam ennyire 2008 környékén.
http://www.origo.hu/itthon/20141106-orb ... letek.html#
 #135363  Szerző: asr27

Az nem számít, hogy sokan szombaton is dolgoznak, ezért csak vasárnap érnek rá elmenni vásárolni. Az utóbbi 3 évben annyira megutáltam ezt a kormányt, hogy még az mszp-t sem utáltam ennyire 2008 környékén.
http://www.origo.hu/itthon/20141106-orb ... letek.html#
 #135357  Szerző: asimov

... és ez az alak, nemzetgazdasági kérdéseket illetően is döntéshozó pozícióban levő politikus. Hajrá 2/3. :hit:
admin írta:http://hvg.hu/tudomany/20141108_l_simon ... internetet
anyám... kezdi átvenni a szememben a "legkedvencebb politikusom" címet semjén zsótitól.
 #135353  Szerző: kukac

- "Ember embernek farkasa"...
(Most egy kicsit közmondásos hangulatban vagyok, egyébként pedig RIP...)
 #135351  Szerző: markfelt

https://kuruc.info/r/1/135482/

nem tudom miért olvasom ezt az oldalt, biztosan mert egy kicsit perverz vadbarom vagyok, de azért a kommenteken kiakadtam, ezek nevezik magukat kereszténynek? általában minden oldal véleményét olvasom, meghallgatom, nagyon régóta, és azt is elfogadom, hogy súlyosan pikkelnek ezek az emberek bizonyos másik emberekre, de azért ez minden határon túlmegy szerintem.

tegnap kicsit megborultam, mert jól ismertem a srácot és eléggé bírtam. és nekem nagyon úgy tűnik, pont az ilyen emberek miatt ment vonat elé.
 #135349  Szerző: kukac

"Magyar seggbe magyar lófaszt!"...
  • 1
  • 334
  • 335
  • 336
  • 337
  • 338
  • 517