nehéz asszertívnek lenni, de megpróbálom, remélem, senkit nem zaklat fel a hír:
http://444.hu/2014/11/09/nepneveles-a-k ... hiradoban/
leszögezném, hogy jónak tartom, hogy van olyan, aki a jó híreket is elmondja, hiszen ezek is tények, függetlenül attól, hogy mennyire kozmetikázott hírek, mennyire releváns, vagy irreleváns adatok, mennyire vannak hatással a mindennapjainkra, vagy ingerküszöbünkre (ebbe most nem megyek bele, Pasával múltkor végigmentünk rajta. egyébként örülök a kormány és az ország sikereinek). szerintem jó, hogy van hírtv és echo tv, de az se lenne baj, ha a közmédia is indítana egy külön, 24 órás, ingyenes hírcsatornát, a többi adóról meg kipucolná a politikát és mindenféle ideológiát. hajrá kultúra, hajrá szórakoztatás. az sem baj, hogy vannak ellenzéki médiumok, ahol a kormányra nézve kedvezőtlen hírek nagy hangsúlyt kapnak.
ettől függetlenül sosem voltak ennyire kiegyenlítettek a viszonyok a jobb- és baloldali médiumok közt. nekem csak az nem tetszik, hogy egyik médium sem objektív, és főleg az, hogy a nemzeti főadó fennállása (m1) óta sosem volt az. ez nem a fidesz hibája, ez tradíció már-már.
ugyanakkor a das erstén és a zdf-en nem látok ilyet. ott ha valamit elkúr merkel asszony, ugyanolyan súllyal bekerül, mintha valamit jól csinál és erre nagyon figyelnek. merkel asszony tömény propagandája pedig kizárólag a pártja honlapján, webcastokban és videoriportokban érhető el.
az olasz közmédia is lehetne minta. a rai 1 kormánypárti híradót készít, a rai 2 a legnagyobb ellenzéki pártnak kedves, a rai 3 pedig a 3.-nak. mindig, mindenkor, egyezményesen (egy ottani 2/3-ad lehet, ezt is borítaná, nem tudom).
de az orf és a bbc modellt is tanítani lehetne. és a többi európai országét, mondjuk a cseh közmédiáét is.
----
ajánlom a google híreket. van app, vagy weben. oda minden, mindenhonnan bekerül talán a kurucon kívül, olvasottságnak megfelelően, duplikációmentesen, kiegyensúlyozottan. tévének meg hírtv-rtl2 kombó. már ha valaki objektíven tájékozott akar lenni.