@asr27: "Nappal azért veri, mert a Classt országos szinten
ismerik, és ahol jön FM-en, ott is sokan inkább online
hallgatják, mert fejlettebb a technológia, Illetve sok
üzletben, vendéglőben is a class szól online, már csak
rutinból is. A Music fm-et viszont az FM vételkörzeten
kívül nem sokan ismerik, nagyon sokan vannak, akik
nem is tudják, hogy létezik ez a rádió.
Biztos vagyok benne, hogy ha olyan ismert lenne a
Music FM is, mint a Class, akkor nappal is verné
hallgatottságban a Class-t!
De én nem vitatkozok veled, mert a politika topikban
írt bejegyzéseiddel nagyjából egyetértek. (kivéve a
cigánybűnözéses témában )"
- érdekes elmélet, de nem gondolom hogy fedi a valóságot. Egy fm-rádiót a vételkörzetében nem azért hallgatnak online mert 'fejledtebb technológia' lenne az online hallgatás az fm-műsorszórásnál (sőt, sok esetben egyértelműen hátrányban van az előbbi az utóbbi javára). Az ember az egyszerűségre törekszik, ha mindkét platform egy időben a rendelkezésére áll, akkor nem fogja a bonyolultabb megoldást használni (szomorú is lenne, ha az online hallgatók többségben lennének az fm-hallgatókkal szemben, ez azt jelentené hogy a rádió kb annyit tud, amennyit a stream-kimenet mutat). Egy radio sikerességének megállapításához tegyük félre a szubjektív értékítéletet ("szerintem így", "szerintem úgy"), vannak erre megfelelő mérési módszerek. Azt viszont látatlanban megmondom neked hogy egy rétegzenei irányba orientált megoldás soha nem lesz annyira elfogadott mint egy olyan rádió, amit eleve a legszélesebb mainstream profilra pozicionáltak.
Örülök neki ha van olyan megnyilvánulásom, amit a magad részére is vállalhatónak tartasz, de soha nem volt célom a nagy összeborulás - azzal soha nem tudtam egyetérteni ha bizonyos emberek a saját sérült világképük alapján az övékétől eltérő kultúrájú, vallású embercsoportokat kollektíven meg -és elítéltek, bűnösnek kiáltanak ki, annál is inkább mivel akkor ezzel egyúttal azt is kimondják hogy ezt a fajta kifacsart logikájú értékítéletet saját magukra nézve is érvényesnek es elfogadhatónak tartják. egy minimális önbecsülése pedig legyen már mindenkinek legalább annyira hogy kikérhesse magának ha mások őt is ártatlanul esetleg egy kalap alá veszik bűnözőkkel...
Azért mert neked zsinórban negatív tapasztalatod van cigány származású bűnözőkkel, még nem következik hogy a cigány származású emberek mindegyike bűnöző lenne és pont. Ezt érdemes lenne fejben helyre rakni mindenkinek aki most nem így gondolkodik.