RADIOSITE Fórum

• Politika

#135403  Szerző: markfelt

http://index.hu/belfold/2014/11/09/megs ... szovetseg/
VÉGRE!

most már csak azt kéne, hogy többet sose halljunk róluk. nagyon ígéretesen indultak, bajnaival nem lett volna különösebb gond, a liba-ügyön kívül más értelmes érvet nem nagyon tudtak felhozni ellene. de az mszp-s és főleg dk-s összeborulással aztán lenullázódtak. a pm-nek pedig abszolút hülyeség volt kiválnia az lmp-ből, sok értelmes, karakteres politikust ragadott el a pillanatnyi hataloméhség. ez lett a vesztük.
 #135396  Szerző: asimov

A következő meg majd a "forintosítási" törvényjavaslatban szereplő, a 250 Ft-os (tehát kb. piaci) CHF váltási árfolyam miatt lesz, a Kossuth téren, gondolom.
Nos hát, ott lesz majd indulat és rombolás. (Ne legyen!) Fórumokon, ami megy... nagyon kiborult a bili.
Nekem sikerült ezt elkerülnöm annak idején, de megértem az érintetteket. Az átváltásba amúgy nem kötelező beszállni, és ahogy olvasom a kommenteket, lesznek is egy csomóan, akik kihagyják, miután rátörték az ajtót az érintett jogalkotókra és "elbeszélgettek" velük...

Másik oldalról nézve: sajna el kell fogadni azt, hogy egyszerűen nem (nagyon) szabad a mindenkori piaci árfolyam alá menni, így viszont nem biztos az, hogy jobban járnak a forintosítással a deviza alapon hitelesek.
szemilan írta:Gyülekeznek a tüntetők a NAV székház előtt.... ismét egy tüntetés. Elég elszántak, gondolom nem tévedek, ha azt mondom ez már rendszeres lesz.
 #135378  Szerző: asr27

Van stream?
 #135376  Szerző: szemilan

Gyülekeznek a tüntetők a NAV székház előtt.... ismét egy tüntetés. Elég elszántak, gondolom nem tévedek, ha azt mondom ez már rendszeres lesz.
 #135375  Szerző: kukac

A tálalásból pedig nagyon úgy tűnt. De ha pedig nem, akkor az még sokkal rosszabb, mert egyrészt felveti a szerkesztő felelősségét is, másrészt a hírolvasó asszisztálása továbbra is megvolt, pedig dönthetett volna másként is. Az hogy mégis ez így bement, több dolgot jelenthet:
- félti az állását - akkor viszont jó színész, vagy túltolta a szerepét a megfelelési kényszer miatt.
- egyetért a tartalommal - ekkor viszont nem áll szakmailag a helyzet magaslatán, véleménye lehet, de annak nincs helye a híradóban.

Egy biztos, akármi is volt a háttérben, annyi gerinc nem volt benne hogy felálljon és lelépjen (már amennyiben ez szerkesztői elvárás volt), inkább szembeköpte saját magát, tehát Obersovszky-szindróma.
 #135374  Szerző: markfelt

ez nem a hírolvasó véleménye volt, abban is biztos vagyok :)
 #135373  Szerző: kukac

admin írta:nehéz asszertívnek lenni, de megpróbálom, remélem, senkit nem zaklat fel a hír:
http://444.hu/2014/11/09/nepneveles-a-k ... hiradoban/

leszögezném, hogy jónak tartom, hogy van olyan, aki a jó híreket is elmondja, hiszen ezek is tények, függetlenül attól, hogy mennyire kozmetikázott hírek, mennyire releváns, vagy irreleváns adatok, mennyire vannak hatással a mindennapjainkra, vagy ingerküszöbünkre (ebbe most nem megyek bele, Pasával múltkor végigmentünk rajta. egyébként örülök a kormány és az ország sikereinek). szerintem jó, hogy van hírtv és echo tv, de az se lenne baj, ha a közmédia is indítana egy külön, 24 órás, ingyenes hírcsatornát, a többi adóról meg kipucolná a politikát és mindenféle ideológiát. hajrá kultúra, hajrá szórakoztatás. az sem baj, hogy vannak ellenzéki médiumok, ahol a kormányra nézve kedvezőtlen hírek nagy hangsúlyt kapnak.

ettől függetlenül sosem voltak ennyire kiegyenlítettek a viszonyok a jobb- és baloldali médiumok közt. nekem csak az nem tetszik, hogy egyik médium sem objektív, és főleg az, hogy a nemzeti főadó fennállása (m1) óta sosem volt az. ez nem a fidesz hibája, ez tradíció már-már.

ugyanakkor a das erstén és a zdf-en nem látok ilyet. ott ha valamit elkúr merkel asszony, ugyanolyan súllyal bekerül, mintha valamit jól csinál és erre nagyon figyelnek. merkel asszony tömény propagandája pedig kizárólag a pártja honlapján, webcastokban és videoriportokban érhető el.

az olasz közmédia is lehetne minta. a rai 1 kormánypárti híradót készít, a rai 2 a legnagyobb ellenzéki pártnak kedves, a rai 3 pedig a 3.-nak. mindig, mindenkor, egyezményesen (egy ottani 2/3-ad lehet, ezt is borítaná, nem tudom).

de az orf és a bbc modellt is tanítani lehetne. és a többi európai országét, mondjuk a cseh közmédiáét is.

----

ajánlom a google híreket. van app, vagy weben. oda minden, mindenhonnan bekerül talán a kurucon kívül, olvasottságnak megfelelően, duplikációmentesen, kiegyensúlyozottan. tévének meg hírtv-rtl2 kombó. már ha valaki objektíven tájékozott akar lenni.
ohhohóóó, újságíró-szakmunkásképző első óra: a hírszerkesztésben NINCS helye magánvéleménynek! Apuka vajon mit szól hozzá hogy a fiacskája szakmailag nem áll a helyzet magaslatán?! ide jutott az mtva hogy kiebrudaltak minden szakembert...
 #135372  Szerző: markfelt

megmondom őszinén, a nap-keltétől ugyanannyira okádtam, mint a mostani m1 híradótól.
 #135369  Szerző: markfelt

nehéz asszertívnek lenni, de megpróbálom, remélem, senkit nem zaklat fel a hír:
http://444.hu/2014/11/09/nepneveles-a-k ... hiradoban/

leszögezném, hogy jónak tartom, hogy van olyan, aki a jó híreket is elmondja, hiszen ezek is tények, függetlenül attól, hogy mennyire kozmetikázott hírek, mennyire releváns, vagy irreleváns adatok, mennyire vannak hatással a mindennapjainkra, vagy ingerküszöbünkre (ebbe most nem megyek bele, Pasával múltkor végigmentünk rajta. egyébként örülök a kormány és az ország sikereinek). szerintem jó, hogy van hírtv és echo tv, de az se lenne baj, ha a közmédia is indítana egy külön, 24 órás, ingyenes hírcsatornát, a többi adóról meg kipucolná a politikát és mindenféle ideológiát. hajrá kultúra, hajrá szórakoztatás. az sem baj, hogy vannak ellenzéki médiumok, ahol a kormányra nézve kedvezőtlen hírek nagy hangsúlyt kapnak.

ettől függetlenül sosem voltak ennyire kiegyenlítettek a viszonyok a jobb- és baloldali médiumok közt. nekem csak az nem tetszik, hogy egyik médium sem objektív, és főleg az, hogy a nemzeti főadó fennállása (m1) óta sosem volt az. ez nem a fidesz hibája, ez tradíció már-már.

ugyanakkor a das erstén és a zdf-en nem látok ilyet. ott ha valamit elkúr merkel asszony, ugyanolyan súllyal bekerül, mintha valamit jól csinál és erre nagyon figyelnek. merkel asszony tömény propagandája pedig kizárólag a pártja honlapján, webcastokban és videoriportokban érhető el.

az olasz közmédia is lehetne minta. a rai 1 kormánypárti híradót készít, a rai 2 a legnagyobb ellenzéki pártnak kedves, a rai 3 pedig a 3.-nak. mindig, mindenkor, egyezményesen (egy ottani 2/3-ad lehet, ezt is borítaná, nem tudom).

de az orf és a bbc modellt is tanítani lehetne. és a többi európai országét, mondjuk a cseh közmédiáét is.

----

ajánlom a google híreket. van app, vagy weben. oda minden, mindenhonnan bekerül talán a kurucon kívül, olvasottságnak megfelelően, duplikációmentesen, kiegyensúlyozottan. tévének meg hírtv-rtl2 kombó. már ha valaki objektíven tájékozott akar lenni.
 #135366  Szerző: asimov

Nem valószínű, hogy lesz ebből valami, mert a kormány azért (remélhetőleg) ettől azért okosabb: jól tudják azt, hogy vasárnapi bezárás nagyon sokba kerülne.

Ezt én inkább a KNDP feltűnési PR akciójának tartom: pár hétig a köztudatban tartják, beszélnek róluk, aztán szép csendben elül majd a dolog.
Erre utal az is, hogy vagy féltucat KNDP-s képviselő jegyzi egyszerre a trv. javaslatot. (A nevüket akarják láttatni a hírekben...)
asr27 írta:Az nem számít, hogy sokan szombaton is dolgoznak, ezért csak vasárnap érnek rá elmenni vásárolni. Az utóbbi 3 évben annyira megutáltam ezt a kormányt, hogy még az mszp-t sem utáltam ennyire 2008 környékén.
http://www.origo.hu/itthon/20141106-orb ... letek.html#
  • 1
  • 336
  • 337
  • 338
  • 339
  • 340
  • 519