RADIOSITE Fórum

• Informatika

#135818  Szerző: szemilan

Valaki nem tud esetleg olcsón Dell Inspiron N5110-hez alsó házat? A zsanérok tartócsavarjainak a furatai kiestek. A műanyag elrepedezett és egész egyszerűen elforog benne az apró kis fém henger alakú furat. (elég ócska megoldás)

Eddig a 10e a nyerő, de kaptam már rá ilyen ajánlatot is:
Ajánlatunk a következő:

Dell Inspiron N5110 alsó burkolat 17 990 Ft bruttó
Átszerelés, tisztítás, karbantartás 7 620 Ft bruttó
Én is be tudom szerelni.... amúgy egy használt, hibás laptop is jó lenne...
 #135812  Szerző: szemilan

asimov írta:Húúúú... hát, nem vacakoltál :)
szemilan írta:Őt:

https://onedrive.live.com/redir?resid=F ... lder%2cjpg
Gondolkoztam rajta mi legyen, ha nem teszem vissza ott tátong a helye, ami nem kicsi. Mással nem nagyon tudom helyettesíteni.
Tehát, szétszedés.... először csak egy kábelt akartam kihúzni, de mikor megláttam, hogy ilyen egyszerű a felépítése.....
Két csavar kiteker, kábel leköt és máris jó porfogónak. Lényegében ez van benne, meg maga a tálca az olvasó, író fejjel. Semmi extra.
 #135797  Szerző: szemilan

Őt:

https://onedrive.live.com/redir?resid=F ... lder%2cjpg
asimov írta:Milyen vezérlőt vettél ki a DVD meghajtóból? :o :)
szemilan írta: A saját gépemben van elvileg olyan, ami jó lehet. Viszont most megoldottam úgy, hogy kivettem a csatlakozót és a vezérlőt a dvd meghajtóból. Így amikor visszahelyeztem, nem csatlakozik, tehát benne maradhat a gépben, hogy a nagy tátongó résen ne porosodjon be. Külső USB meghajtóval pedig telepíthető a rendszer.
 #135793  Szerző: asimov

Milyen vezérlőt vettél ki a DVD meghajtóból? :o :)
szemilan írta: A saját gépemben van elvileg olyan, ami jó lehet. Viszont most megoldottam úgy, hogy kivettem a csatlakozót és a vezérlőt a dvd meghajtóból. Így amikor visszahelyeztem, nem csatlakozik, tehát benne maradhat a gépben, hogy a nagy tátongó résen ne porosodjon be. Külső USB meghajtóval pedig telepíthető a rendszer.
 #135780  Szerző: szemilan

asimov írta:Ha van erre módod, egy cseremeghajtóval nézd meg a gépet, vagy azt meghajtót tedd át egy másik (tutira működő) masinába így kiderülhet az, hogy meghajtó vagy az alaplap a hunyó, mert valami nem jó ott és ezek nem szoktak megjavulni.
Sorry :(
szemilan írta:Legfrissebb BIOS verzió van rajta. Sajnos nincs rá újabb, mint amivel jött úgy 3 éve. Többszöri újracsatlakoztatást követően amúgy megjelent.
A saját gépemben van elvileg olyan, ami jó lehet. Viszont most megoldottam úgy, hogy kivettem a csatlakozót és a vezérlőt a dvd meghajtóból. Így amikor visszahelyeztem, nem csatlakozik, tehát benne maradhat a gépben, hogy a nagy tátongó résen ne porosodjon be. Külső USB meghajtóval pedig telepíthető a rendszer.
 #135776  Szerző: asimov

Ha van erre módod, egy cseremeghajtóval nézd meg a gépet, vagy azt meghajtót tedd át egy másik (tutira működő) masinába így kiderülhet az, hogy meghajtó vagy az alaplap a hunyó, mert valami nem jó ott és ezek nem szoktak megjavulni.
Sorry :(
szemilan írta:Legfrissebb BIOS verzió van rajta. Sajnos nincs rá újabb, mint amivel jött úgy 3 éve. Többszöri újracsatlakoztatást követően amúgy megjelent.
 #135772  Szerző: szemilan

Legfrissebb BIOS verzió van rajta. Sajnos nincs rá újabb, mint amivel jött úgy 3 éve. Többszöri újracsatlakoztatást követően amúgy megjelent.
asimov írta:Ha már a BIOS-ban sem látszik az a meghajtó (nagyon fontos részlet amúgy!) akkor ez kb. biztosan hardverhiba: dvd meghajtó vagy alaplap.
Esetleg (ha képben vagy ezzel) egy bios frissítést megpróbálhatsz, néha (10-ből 1x) bejön.
szemilan írta:A merevlemez biztosan jó.A DVD meghajtó ki-be rakásával azt is elértem, hogy észrevegye a gép a meghajtót, eddig BIOS-ba se látszódott. Viszont pár restart és újra beakasztja a win-t és ismét nem látható a meghajtó.
 #135771  Szerző: asimov

Ha már a BIOS-ban sem látszik az a meghajtó (nagyon fontos részlet amúgy!) akkor ez kb. biztosan hardverhiba: dvd meghajtó vagy alaplap.
Esetleg (ha képben vagy ezzel) egy bios frissítést megpróbálhatsz, néha (10-ből 1x) bejön.
szemilan írta:A merevlemez biztosan jó.A DVD meghajtó ki-be rakásával azt is elértem, hogy észrevegye a gép a meghajtót, eddig BIOS-ba se látszódott. Viszont pár restart és újra beakasztja a win-t és ismét nem látható a meghajtó.
 #135770  Szerző: szemilan

A merevlemez biztosan jó.A DVD meghajtó ki-be rakásával azt is elértem, hogy észrevegye a gép a meghajtót, eddig BIOS-ba se látszódott. Viszont pár restart és újra beakasztja a win-t és ismét nem látható a meghajtó.
asimov írta:Persze, nem is egy pc-nél.
El nem induláskor összes hardver le/kihúz... aztán egyesével vissza a hardverek és kiderül melyik akasztja az indulást. ;)
A miért már egy másik történet: lehet a maga a meghajtó és/vagy akár a fájl is sérült.
Jó régen találkoztam ezzel a hibával, ott a fájl lehetett rossz, mert sima rámásolás/felülírás után azonnal rendbe jött a masina, bár az asztali gép volt és Win 2k.
A merevlemez (vagy ssd?) biztosan jó?
szemilan írta:Szerkesztve:
(Ezt el sem hiszem, ha nem látom)

A lenovo oldalán megtaláltam a hiba megoldását. Ki kell venni a CD/DVD meghajtót és bekapcsol a gép. Valaki már találkozott ilyen hibával?

Emberek, az mitől lehet, hogy a Win7 64 bit már másodszorra csinálja azt, hogy sehogyan sem indul el? Normál módban csak "táncol" a win logó, akár órágig is, amíg ki nem kapcsolod... csökkentett módban pedig megáll a CLASSPNP.SYS fájlnál és kész. nem tölt be sehogyan se a rendszer.
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 330