RADIOSITE Fórum

• Politika

#137004  Szerző: Máté

admin írta:rizikósabb menni, mint maradni szerintem. de megfordítom a kérdést, ti, aki maradtok, miért maradtok?
A jobb életszinvonal miatt,elgondolkodtató a külföld,de én is egy kicsit rizikósnak érzem,mivel kint a nulláról kellene új életet kezdeni. (Új lakás, állás stb.)
 #137001  Szerző: kukac

djlacee írta:
kukac írta:
djlacee írta:Én megmodnom őszintén, továbbra is a határtalanságban hiszek. Nem azért dolgozom egy osztrák rádióban, mert osztrák, hanem mert ott lett rá lehetőségem. És a sztereotípiákkal ellentétben nem néznek le magyarságom miatt, mi több, azzal, hogy magyarul is vezethetek műsort, még jó ügyet is szolgálok gyakorlatilag. Lehet, hogy a későbbiekben ez változni fog, de én ha el is költöznék Sopronból, Burgenlandnál messzebb nem tudnék menni, ugyan úgy otthon érzem magam ott is, hiszen az is "a környék"
A nyelvet milyen szinten beszelted, amikor kint kezdtel el probalkozni?
Ez egy hosszú történet, elsődlegesen én egy magyaroknak szóló (ifjúsági) nemzetiségi műsort akartam csinálni önkéntesként, annak már idestova 3 éve (hogy megy), és most hétfőn volt az első "rendes" műsorvezetésem, egy másik, délelőtti infotainment műsorban, a szerencsém, hogy már gyakorlatilag ismernek (eddig is segítettem magyarra fordítani dolgokat, stb...) ja és most pl Ausztriában is járok főiskolára
Azt gondolom, te egy atlagon feluli szerencses ember vagy. Valoszinuleg jobban jarsz ezzel par even belul mint azok akik itthon gorcsolnek hasonlo munkaval es nem jutnak egyrol a kettore.
 #136997  Szerző: markfelt

asr27 írta:
admin írta:rizikósabb menni, mint maradni szerintem. de megfordítom a kérdést, ti, aki maradtok, miért maradtok?
Először is, én az átlagnál társaságibb embernek tartom magam, számomra fontos a család, a barátok, a megszokott környezet. (szeretek kirándulni, utazni, de 1 hét után már hiányzik az otthon.)
Másodszor, még mindig reménykedem abban, hogy ha ebben az évben nem is, de 1-2 éven belül sikerül elzavarni ezt a szemét kormányt, aki qrvára lesz@rja a magyarok életszínvonalát, gondjait, és majd jön helyette egy olyan vezetőség, aki minden erőfeszítésével azon lesz, hogy egy gyorsan fejlődő, élhető országot csináljon ebből az országból.

Ide köt rengeteg élmény, jó és néhány rossz emlék is.
Másik, hogy hobbiként foglalkozom gyümölcstermesztéssel, 2 éve vettem 15 db gyümölcsfát(alma, körte, szilva, meggy, barack, stb), amiből még csak néhány mutatta meg, hogy milyet is terem.
Egyszerűen nem lenne szívem itt hagyni csak így mindent .
Engem egy dolog bosszant ebben az országban, az, hogy nem tudok félretenni abból a rohadt pénzből. Arra is épp, hogy elég, amire muszáj. (na jó, azért havonta 2x összeülünk a barátokkal iszogatni :D )
Nekem az itt élő emberekkel nincs különösebb bajom, egy-két mocskot leszámítva. Viszont a kormánnyal már annál inkább.
Nem utolsó sorban, imádom a Balatont és a fővárossal sincs bajom.
én meg úgy vagyok ezzel, hogy a barátaimnak már nagyobb része él kint, mint itthon és szerintem/nekem félre kell tudni tenni ezeket az érzelmi szálakat, illetve a megszokást, ha boldogulni akarok. társaságom lesz ott is, ebben biztos vagyok.

a család egy másik dolog, londonba fogok kiköltözni és igazából gyorsabb a repülőút ide, mint jelenleg vonattal haza, vidékre a családhoz. illetve már 11 éve külön élek a szüleimtől, szóval nem lesz olyan nagy a váltás (nyilván a vonatutat nem tudom megspórolni a jövőben se pestről, csak annyi, hogy gyorsabban haza fogok érni, mintha mondjuk debrecenbe költöznék, az ország másik felébe).

nem politikai, vagy gazdasági okok elsődlegesek, inkább csak az, hogy lehet menni. ha meg lehet, és ott lehetőség van arra, hogy jobb életem legyen, egyértelmű a döntés.

egyébként én nem gondolom, hogy egy kormányváltással automatikusan jobb lesz a sorsunk.
 #136995  Szerző: szemilan

Jelen pillanatban semmiért..... viszont menni se tudok, mert se anyagi háttér, se megfelelő szintű nyelvtudás. Amúgy meg ha megyek nem azért, hogy gazdag legyek, vagy éppen az emberek miatt, hanem azért mert itthon nem, vagy csak nagyon nehezen lehet megteremteni az alapot a családalapításhoz. Egész egyszerűen valamit nélkülözni kellene a család érdekében, hacsak nincs elegendő szülői támogatás.

Szerencsére nekem megadatik, igaz inkább fizikai segítségnyújtásban nyilvánul meg és nem pénzbeliben. Ugyanakkor van, aki szinte egyáltalán nem számíthat ilyen jellegű segítségre.

A fizetésemről meg annyit, hogy 10 év alatt összejönne egy falusi kis házikóra. Egy 10 éves autóra is 1-2 év.....
 #136994  Szerző: asr27

Először is, én az átlagnál társaságibb embernek tartom magam, számomra fontos a család, a barátok, a megszokott környezet. (szeretek kirándulni, utazni, de 1 hét után már hiányzik az otthon.)
Másodszor, még mindig reménykedem abban, hogy ha ebben az évben nem is, de 1-2 éven belül sikerül elzavarni ezt a szemét kormányt, aki qrvára lesz@rja a magyarok életszínvonalát, gondjait, és majd jön helyette egy olyan vezetőség, aki minden erőfeszítésével azon lesz, hogy egy gyorsan fejlődő, élhető országot csináljon ebből az országból.

Ide köt rengeteg élmény, jó és néhány rossz emlék is.
Másik, hogy hobbiként foglalkozom gyümölcstermesztéssel, 2 éve vettem 15 db gyümölcsfát(alma, körte, szilva, meggy, barack, stb), amiből még csak néhány mutatta meg, hogy milyet is terem.
Egyszerűen nem lenne szívem itt hagyni csak így mindent .
Engem egy dolog bosszant ebben az országban, az, hogy nem tudok félretenni abból a rohadt pénzből. Arra is épp, hogy elég, amire muszáj. (na jó, azért havonta 2x összeülünk a barátokkal iszogatni :D )
Nekem az itt élő emberekkel nincs különösebb bajom, egy-két mocskot leszámítva. Viszont a kormánnyal már annál inkább.
Nem utolsó sorban, imádom a Balatont és a fővárossal sincs bajom.
 #136993  Szerző: djlacee

kukac írta:
djlacee írta:Én megmodnom őszintén, továbbra is a határtalanságban hiszek. Nem azért dolgozom egy osztrák rádióban, mert osztrák, hanem mert ott lett rá lehetőségem. És a sztereotípiákkal ellentétben nem néznek le magyarságom miatt, mi több, azzal, hogy magyarul is vezethetek műsort, még jó ügyet is szolgálok gyakorlatilag. Lehet, hogy a későbbiekben ez változni fog, de én ha el is költöznék Sopronból, Burgenlandnál messzebb nem tudnék menni, ugyan úgy otthon érzem magam ott is, hiszen az is "a környék"
Ez egy hosszú történet, elsődlegesen én egy magyaroknak szóló (ifjúsági) nemzetiségi műsort akartam csinálni önkéntesként, annak már idestova 3 éve (hogy megy), és most hétfőn volt az első "rendes" műsorvezetésem, egy másik, délelőtti infotainment műsorban, a szerencsém, hogy már gyakorlatilag ismernek (eddig is segítettem magyarra fordítani dolgokat, stb...) ja és most pl Ausztriában is járok főiskolára
 #136992  Szerző: kukac

#136991  Szerző: djlacee

Én megmodnom őszintén, továbbra is a határtalanságban hiszek. Nem azért dolgozom egy osztrák rádióban, mert osztrák, hanem mert ott lett rá lehetőségem. És a sztereotípiákkal ellentétben nem néznek le magyarságom miatt, mi több, azzal, hogy magyarul is vezethetek műsort, még jó ügyet is szolgálok gyakorlatilag. Lehet, hogy a későbbiekben ez változni fog, de én ha el is költöznék Sopronból, Burgenlandnál messzebb nem tudnék menni, ugyan úgy otthon érzem magam ott is, hiszen az is "a környék"
 #136988  Szerző: kukac

Az egyetlen dolog ami a csaladon, a kapcsolatokon kivul marasztaloan hat, az a remeny hogy valami hamarosan valtozni fog, mert igy nem maradhat...
A masik oldala a dolognak, hogy nincs mire varni, el kell innen menni, ez az orszag semmit nem ad viszont mindent elvesz, tonkreteszi az eleted... el kell donteni kinek melyik eri meg jobban.
  • 1
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • 517