RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#137409  Szerző: joe

frekivadasz írta:Ez Vörösfalu?
Igen, 88,9 MHz-en ERP 50kW-tal sugároz, az adótól 8km Csikéria, 9km Kelebia...hogy zavarja a 88,7 MHz-et? - ez természetes, mert egy szabványos FM sztereó csatorna sávszélessége 302 kHz, így nem kell matematikából zseninek lenni, hogy rájöjjünk, hogy a két adó oldalsávja részben fedi egymást...
 #137407  Szerző: szemilan

Ez egy Telekom adótorony. :D
asimov írta:Ráadásul a Part FM antennája nagyon jó pozícióban is van: egy "magas" domb, magas antennatornyán:
http://www.fmdx.hu/transmitters-hng-sio ... i-dulo.htm
A kép nem csalóka: az adótorony, a régiót nézve is egy kimagasló ponton helyezkedik el. A Balaton Rádió antennája ehhez képest a "talajszinten" van.
benko5009 írta: Igazad lehet, mert a siófoki Part FM-et is 1kW-al jelzi és azt itt Bp-en már többször is megfogtam, de a Balaton Rádiót még egyszer sem.

Akkor marad a többi jelölt :)

Üdv.: Balázs
 #137405  Szerző: frekivadasz

Ez Vörösfalu?
 #137404  Szerző: joe

Ha még lehet találgatni...ez a zavaró "adó" :)
Kép
 #137398  Szerző: asimov

Ráadásul a Part FM antennája nagyon jó pozícióban is van: egy "magas" domb, magas antennatornyán:
http://www.fmdx.hu/transmitters-hng-sio ... i-dulo.htm
A kép nem csalóka: az adótorony, a régiót nézve is egy kimagasló ponton helyezkedik el. A Balaton Rádió antennája ehhez képest a "talajszinten" van.
benko5009 írta: Igazad lehet, mert a siófoki Part FM-et is 1kW-al jelzi és azt itt Bp-en már többször is megfogtam, de a Balaton Rádiót még egyszer sem.

#137397  Szerző: benko5009

asimov írta:A Siófok/Balaton rádiót én kizárnám a jelöltek közül, mert téves az 1kW-os(?) infó a fmscan.org-on.
Tudomásom szerint 10W (0,01kW) körül megy az adójuk és a stabil vételkörzet is egy néhány km sugarú kör. Jó pozicióból sikerült venni 11 km-ről, de amint gödörbe értünk az autóval, meg is szűnt a vétel.
Igazad lehet, mert a siófoki Part FM-et is 1kW-al jelzi és azt itt Bp-en már többször is megfogtam, de a Balaton Rádiót még egyszer sem.

#137394  Szerző: asimov

A Siófok/Balaton rádiót én kizárnám a jelöltek közül, mert téves az 1kW-os(?) infó a fmscan.org-on.
Tudomásom szerint 10W (0,01kW) körül megy az adójuk és a stabil vételkörzet is egy néhány km sugarú kör. Jó pozicióból sikerült venni 11 km-ről, de amint gödörbe értünk az autóval, meg is szűnt a vétel.
benko5009 írta:
Kovi02 írta:A 88,7 GonG ba Kelebián és Csikérián melyik rádió zavar be?
Legvalószínűbb a Balaton Rádió Siófokról, esetleg a Radio Nasice Horvátországból. (mindkettő 88,70 MHz-en)
Zavarhatja a 88,60-ról a Lánchíd Rádió (Siklós) vagy ugyanezen a frekin a Radio Slavonija

#137355  Szerző: Snake

Sztem is a Balaton 88,7 a legesélyesebb :troll: :lol:
 #137338  Szerző: benko5009

Kovi02 írta:A 88,7 GonG ba Kelebián és Csikérián melyik rádió zavar be?
Legvalószínűbb a Balaton Rádió Siófokról, esetleg a Radio Nasice Horvátországból. (mindkettő 88,70 MHz-en)
Zavarhatja a 88,60-ról a Lánchíd Rádió (Siklós) vagy ugyanezen a frekin a Radio Slavonija

#137327  Szerző: Kovi02

A 88,7 GonG ba Kelebián és Csikérián melyik rádió zavar be?
  • 1
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 541