Pasa írta:Kovi02 írta:Amúgy számomra -Bp után- nagyon meglepő volt,hogy kb. ugyanannyi frekvencián sokkal több olyan adó volt ami elnyerte a tetszésemet(KRONEHIT, OE24 , OE3, 88,6 BGL, ENERGY),míg Bp. n van 5 zenei adó (Jazzy,Juventus,Class FM, Music FM,MR2) ,és számomra mindegyik egy hallgathatatlan
(de legalább a 105,9 megüresedésével van ott Europa2.
Hát igen, ezt hívják egyéni ízlésnek. Ha Bécsben nincs Jazzy, Juventus és Petőfi jellegű adás, akkor az úgy számomra
...
Na jó,akkor kb. minden nagyobb magyar város -rádiós tekintetben- nálad

? A 3 felsorolt közül csak az MR2 található meg minden megyeszékhelyen (de pld: Salgótarján,Szeged!(pedig ott van egy nem is olyan gyenge adója),Tatabánya,Zalaegerszeg(itt csak mobillal néztem),Szombathely(itt is mobillal néztam) környékén az is sűrűn recseg).
Viszont,ha átmegyünk a határ túloldalára,pld Szabadkára,ott -szerintem!- már minden magyar adó visszalépés
a helyiek közül
88,3 City Radio-100% szerb zene,néha becsúszik egy két népzene,de emellett érdekes,hogy magyar reklám is elég sűrűn-szinte minden blokkban- van.
89,6 -Radio Subotica (Szabadkai Rádió) helyi magyar lakosságnak szerintem nagyon jól összerakkott helyi rádió,zeneileg meg kb minden benne van a Dankótól az O3-ig.
90,7 Radio Marija/Radio Slavoslovje -helyi vallási rádió,semmi plusz-
91,5 Pannon Rádió helyi magyaroknak szóló adó,bár érezhetően a határ túloldalán lévőeket akarják megszólítani(a helyi "TV" alatt is ez megy),bár mostanában sűrűn játszanak szerb zenét is.( és az adó rohadtul túl van lökve,szemetel az OIRT-ra is,és gyengébb szelektivitású vevőkön,és erősítős dolgokon kikever 89,9 90,1 90,9 92,05 94,7-re

)
100,6 YU ECO nagyon jól összerakott helyi adó,kb 95% külföldi és 5% szerb zene
103,0 PRVI Radio -országos network helyi programja- 100% szerb zene,műsorvezetéssel,és helyi infókkal
104,4 Radio Subotica-helyi "hírrádió",néha egész jó zenékkel
az országos/regionális adók/helyi átjátszókkal
88,9 BG1: egyházi zenék+duma(múltkor egyházi zene közepén egy "Radio Beograd jedan" szignál,majd elindul egy dance zene,a vége után 5mp szünet,és folytatódik az egyházi zene

(kb. mint a Halasrádióban))
92,5 RTVRNS 2- "MR1" -szerű,szerintem nagyon jól összeszedett adó,zeneileg: főleg magyar zenék
96,2 Radio Index: 90's évek zenéi a maival keverve,szerb zene kb. napi 5ször
97,0 AS FM kb.mint az OE 3,csak egy kicsit nagyobb kínálattal,és kevesebb pofázással (az adójuk túl van lökve az égbe,aztán amikor meg állítanak rajta,akkor meg olyan halk,hogy nem lehet hallani)
98,5 RTS 202 számomra érthetetlen ez a rádió,egy nap hallok rajta egyházi zenét,hörgősmetált,szerb zenét,illetve sűrűn számomra hallgathatatlan lassú (angol,amerikai?) zenét.
99,3 RTV_RNS1 jól összerakott regionális hírrádió,kb. olyan zenék mennek rajta,mint a magyar helyi adókon(vagy 2 éve már,hogy csak a bal oldal szól,de még mindig nem vették észre(87,7-en nincs ez a probléma))
101,1 RTS_BG_2 komolyzene,egyházi zene+duma
102,4 Radio S 100% szerb zene,de jól össze van rakva(meg az adójuk üvölt,túl van lökve,1 héten pár órára mindig elkussol,és az RDS löket rohadt kicsi)
103,9 PLAY szerb zene nincs,AS FM+index keverék,szerintem az egyik legjobb országos Szerbiában
105,2 HIT FM -100% szerb zene,de jól válogatva,néha-amikor már unom a többi adót- ide kapcsolok,szerintem ez is