Nem nagyon volt jobb ötlet ennél, mondom, esetleg Száva vagy SOTE. Nagy érvágás a kisebb budapesti rádiónak, hogy a Citadella többé nem használható, de persze az is érthető. Nem való oda az az antennarengeteg.

Kovi02 írta:Ez az "FM phaser"? Amúgy olyan megoldás lehetséges,hogy pld: a helyi BG1 program alól valamit "kiszedjek"?Elméletben igen, gyakorlatban ki kell próbálni.
joe írta:Ez van...én is tudnék vagy száz példát mondani. Ha van egy kis terjedés...és behallgatok a helyi ClassFM "alá"...Ez az "FM phaser"? Amúgy olyan megoldás lehetséges,hogy pld: a helyi BG1 program alól valamit "kiszedjek"?
http://enjoe.ucoz.hu/_ld/2/211_1016class_m.mp3 (csak antennát kapcsolgatok, azonos frekvenciára rakták a két adót)
joe írta:Vagy éppen-bár itt már határ van- 92,9 Halas Rádió(ex Party FM) és a Radio S/Novi Sad-Crveni Cot esetét. Amíg a Party FM volt,akkor a 92,9Radio S már Balotaszállásnál is! RDS-sel jött(semmilyen terjedésnél),úgy hogy a halasi adónak nyoma sem volt. A Halas Rádió esetében más az irányítottság,a város déli részén van az adó,iránysugárzóval északi irányba,de így a város nyugati részén van szétcsapva. 1-2 példa még erre: 97,0 Kunság Rádió Kiskőrös/97,0 AS FM Subotica/ / 98,5 RTS 202 Subotica /98,4 Class FM Szekszárd/98,6 -ex Café- Budapest/admin írta:Én úgy tudom, a 96.4 egyszerűen nem mehet fel az OMK-ra a kecskeméti Gong miatt.Szerinted számít valamit a Gong? - lásd. 103,9 Bp és 103,8 Székesfehérvár esetét. 96,4 esetében nagyobb probléma a szlovákokkal lenne, a párkánynánai 96,3 SRo1, ezért vagy erősen délnek irányított sugárzás, vagy a Budai-hegyek által árnyékolt adó telephely használata van/lesz előírva.
admin írta:Én úgy tudom, a 96.4 egyszerűen nem mehet fel az OMK-ra a kecskeméti Gong miatt.Szerinted számít valamit a Gong? - lásd. 103,9 Bp és 103,8 Székesfehérvár esetét. 96,4 esetében nagyobb probléma a szlovákokkal lenne, a párkánynánai 96,3 SRo1, ezért vagy erősen délnek irányított sugárzás, vagy a Budai-hegyek által árnyékolt adó telephely használata van/lesz előírva.
joe írta:"Kovi02", a Nagyvárad tér SOTE épülete 23. emeletes, a Mariott szálló 12...fele magasság ráadásul lent a Duna parton. Igazából mindegy hová teszik az adót, akár az OMK-n is lehet, ha meg tudják fizetni. Igaz a tervezett ellátási területet nem léphetik túl, így ha magasan van az adó, vissza kell venni a teljesítményt, de ez a belváros ellátására nem igazán jó. Száva u. torony jó lenne, de szerintem drága ez is...Esetleg lehetséges eddig nem használt,vagy alig használt telephely? Pld mehetne föl a budai-hegyekbe egy kilátó tetejére(nem tudom ennek milyen akadályai vannak,ez csak egy felvetés,bár itt szerintem nagyon vissza kéne venni),vagy mehetne egyik (volt?) tv-reléadó telephelyre.
admin írta:Én úgy tudom, a 96.4 egyszerűen nem mehet fel az OMK-ra a kecskeméti Gong miatt.Ráadásul ott van még a Fortuna a 96,3-on(ami dél fele korlátozva van,de észak fele még egész Dunaföldvárt is lefedi.(gyengébb szelektivitással bíró vevőkön meg még ott van az SRO1 Kamzík+Kosice(ez még itt is jön szépen))+a 96,5-ön a "bika" bg2 program.