Kovi02 írta:1.) A tuner belsejében mindenképpen forrasztani kell. (egy ányékolt kábelt, ahogy azt előzőleg leírtam)
Szerintem 192kHz t tudó(valahol pár hete mintha ezt láttam volna) hangkártyám van(de amúgy ezt hol lehet megnézni?),de én mindenképp a legegyszerűbb RDS SPY táplálási módot szeretném megoldani. Ehhez amúgy kell valami "nehezebben megoldható" dolog(pld: forrasztás?)?
2.) Az "elegáns" megoldás: tuner hátulját megfúr, egy 3,5-ös jack aljzatot beszerel, majd ide a vezeték másik végét beforrasztja. (a sztereo jack aljzat két melegpontját össze kell kötni, a testhez értelemszerűen az árnyékolás megy)
Ezek után egy "szokvány" mindkét végén sztereo 3,5-ös jack dugóval rendelkező kábellel a hangkártya megtáplálható)
3.) Nem túl elegáns, de működik: valamilyen régebbi, már nem használt gyárilag bekötött 3,5-ös sztereo jack dugaszt szerezni minél hosszabb kábellel. (a vezetéket ellenőrizni, hogy forrasztható-e !)
Az így szerzett kábelt valahol bevezetni a tunerbe, és az árnyékolást testre, a két "meleg" vezetéket összekötve az általam jelzett pontok valamelyikére forrasztani. Ezek után a PC hangkártya Line-in bemenetébe dugva a jack dugót,
az RDS Spy működik !! (ha a hangkártya tudja a 192 kHz-es felvételt !!)
4.) A Vezérlőpult -> Hang -> Felvételi beállításoknál (lehet, hogy a "speciális fül alatt) tudod ellenőrizni, hogy a hangkártya állítható e 192 kHz-re.
Ha nem, akkor "újratervezés"
Üdv.: Balázs
Vevők: Onkyo T-4970, Videoton RT-7300 S, ETON Field BT Antennák: Triax FM5 (V), Körner FM9.2 (H) Conrad forgatón, PA0RDT Mini-Whip, AOR-SA7000