RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#151478  Szerző: Kovi02

Most az 531 JilFM-et hallgatom,egyszer csak mintha FM zaj jönne,elfédel,zaj jön,majd az egész helyreáll. FM-ről vehetik az adást :question:
 #151171  Szerző: Kovi02

Ránéztem,nem a Chaine 1 megy,hanem a Jil Fm,kissé szokatlan műsorral az algériai 531-en.
 #151166  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:Szinte az összes német és francia KH adó + Luxemburg 1440 végleg lekapcsolt :(
Az RTL utolsó órái megvannak hangfelvételen( 17:55 - 19:30 ). KH-n egyáltalán még megy zenei adó az 538-on kívül :question: (a 891-en lekapcsolták az algír állami rádió 1. programját,így jön az 538,de sokkal gyengébb,viszont az eddig főleg zenei adó,a Jil FM helyén meg megy a Chaine 1)
 #151165  Szerző: LuciFerko

Szinte az összes német és francia KH adó + Luxemburg 1440 végleg lekapcsolt :(
 #150990  Szerző: Kovi02

A hollandok leállították az 538-at? Ma teli erőből üvöltött a 891 khz-n egy "Idaat al Jazair" ID-t adó rádió,vagyis az Algír Rádió 1-es programja,viszont az 538 sehol,a Chaine 1 kiforgatása után csak sávzaj volt a frekin.
 #150942  Szerző: joe

...folytatom az "AM STEREO"-t...teljesen véletlenül találtam...999 kHz-en egy harmat gyenge adónál c-quam szinkront vettem...egy olasz adó alól alig tudtam kiszedni...épp aktuális zenei összeállítás volt műsoron...egy részlet - nagyon gyenge minőségű, a felvétel elején RF erősítéssel, AGC-vel játszottam (hallható zaj), a végén annyira legyengült a vétel, hogy szétesett a "szinkron"...
http://enjoe.ucoz.hu/_ld/3/393_999_c_quam.mp3
Joe

ui: kérdés, ez melyik országból jött, avagy milyen nyelven beszél a "DJ"? - ez csak egy találós kérdés...én már megfejtettem, amint megszólalt a műsorvezető...
 #150919  Szerző: joe

"Uborkaszezonban" mit tud csinálni egy DX-er? - "régi", de számára új dolgokat tud kipróbálni - megint a jó öreg Grundig Satellit 500 esett áldozatul :D Apropója a dolognak, hogy az egyetlen használható műsorforrás hamarosan áldozatul fog esni az "Unió" energia spórolást előirányzó törekvéseinek, így már nem sok lehetőség van kísérletezni...hogy miről is van szó :question: - AM sztereó, azaz 864 kHz "Radio France Bleu". Tegnap este, éjszaka a C-QUAM dekóder megépítése után készítettem egy kis felvételt is, az első bő 2 perc a szorzó demodulátor + C-QUAM dekóder (sztereó vétel), az utolsó kb. fél perc a Grundig eredeti burkoló demodulátora (hagyományos AM vevő) hallható. A nagyfrekvenciás ill KF rész közös (a rádió eredeti áramkörei), sajnos az adó vétele így közel 1500 km távolságból már eléggé zajos, zavart. Annak nem néztem utána, hogy a Motorola AM sztereója használ-e hangfrekvenciás korrekciós áramkört...
http://enjoe.ucoz.hu/_ld/3/392_864_c_quam.mp3
Joe
 #150784  Szerző: Kovi02

SW sávban melyik adó megy 6450kHz körül szerb nyelven? short-wave.info-n nincs semmi ilyenről infó. minden nap (ha jól néztem) 14:30kor kikapcsol.
 #150723  Szerző: Kovi02

Amúgy az érdekes lesz,hogy az RTL Radio: "Deutchlands Hit-Radio" ,miközben csak Luxemburg-ból sugároz 93,3-on és 97,0-n,Németországot csak az AM 1440-n éri el. Vagy a 104,6 RTL- Berlins Hit-Radio helyett is RTL Radio lesz? Már csak ezért is érdemes lenne folytatni AM-en hogy legalább az egész országot lefedjék,a "névhez hűen". :D
  • 1
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 402