A Puppy-val szemezgettem, de mondanak róla jót is rosszat is (English forums)
A MicroXP számomra tökéletes (volna) annyi kitétellel, hogy annyira buta, hogy egy normál installációhoz manuálisan kell bekapcsolni a windows installer szolgáltatást, továbbá részösszetevők hiánya miatt a windows installer nem upgrade-elhető, így arra amire nekem kéne ahhoz csak írtó körülményesen lehetne megoldani, és még így is lassú lenne.
Hogy mire is kéne?
- 360p-s webcam IP broadcastjához (kivitelezhető volna, ámbár szerintem 5-10 FPS-nél többet nem bírna kihozni magából, így csak állókép közvetítésre volna ideális...
- Előre beállított playlist lejátszása 1by1 nevű szoftverrel. A gond az hogy amikor CSAK a 1by1 fut, akkor is már olyan 80-100% on pörög a processzor terheltség...
- Printszerver LPT portos nyomtatóhoz. (Erre már sikerült megcsinálni)
- Share és FTP szerver (erre a célra is sikerült beállítani a masinát.)
- Egy PMR átjátszó vezérlőszoftverét szerettem volna vele futtatni továbbá egy EchoLink-et, viszont sajnos processzorilag nagyobb területet igényel mindkét szoftver...
- Egyszerű Office 97 (word és excel csak) futtatására. Ez is sikerült, de cserébe tetülassú lett.
Van még itthon egy NeoWare CA22-es vékonyka, ezzel viszont annyi a gondom hogy nem üzembiztos.:
Annyi config-mod lett fele csinálva, hogy egy 512-es DDR2 memóriára lett cserélve a RAM a korábbi 64 megáról, a Mini-IDE (40pin)-portos DOM-ROM egy SATA átalakítóval le lett cserélve egy 80 gigásra. (korábbi 120 megás helyett). Van még egy IDE to SD átalakítóm ami nyilvánvalóan kevesebbet zabálna az áramból, viszont azt a BIOS nem látja, így OS-t sem tudok rárakni...

Marad a wincsi, viszont ez a 22W-os fogyasztást megdobja egy pár wattal.. számoljunk 40W-tal, azt osztva 12-vel 3,3A, így nem csodálkozom hogy 2A-es táppal sokszor el sem indul csak a winchester maga. Ámbár a cél az hogy 2A-el elüzemeljen, így ha valaki tud valami működő megoldást (IDE to XXX átalakító vagy bánomisén) akkor ne habozzon szólni (köszi

)