Kovi02 írta:donder írta:Nem, nem terjed le idáig a LUX. Még terjedésnél sem vettem egyszer sem.. (Bár nem vagyok releváns ebből a szempontból, így az évek távlatából..)
A videjó pedig: https://www.youtube.com/watch?v=J7bWGQZzpzs 
RDS-SPY
Nálad akkor ezzel nagyon könnyű így az azonosítás.(mondjuk nálam is meg van csinálva) Amúgy a gép nem gerjed a tunerrel ,amikor RDS-SPY ra van kötve?
De
Így az interfész-box átépítésének tervezése most van.:
Külön szűrt tápegység de azonos forrás, majd az adatátvitelnek adok még egy ferritgyűrűt..
Csak attól tartok ha még jobban leválasztanám galvanikusan vagy valamely más eljárással akkor rosszabb lenne a dekódolási idő, így nincs nagyon értelme a gépbe bevinni az adatokat, mert kiírja a rádió is maga.
De emiatt már meg lett oldva az is hogy rádiónak a belsejébe lett integrálva a modem, és így a környező zajokat a Faraday elv alapján kiráztam. A gond ott van hogy a PC GND-je és a rádió GND-jét közösíteni kell, amit maximum ferritgyűrűvel tudok szűrni, mert azok fizikai egyenpotenciálon kell hogy legyenek.
A másik megoldás az volna hogy Soros-USB átalakító, így valamelyest mégjobban elkülönül egymástól galvanikusan a két cucc, viszont a CP2102, PL-2303, FTDI és társaik hajlamosak akár random mód is elhalálozni, így számomra elég instabilnak bizonyultak.
A gond amúgy ott leledzik hogy a gép, a maga kis 1 gigahertz-es ketyegésével (mivel egy vékony kliensről beszélünk) szór egy kicsit a vonzáskörzetében (de hát melyik gép nem ugye...) és a gépház 12VDC-ről üzemel így nem igényel külön védőföldelést. És ez is egy sarkallatos dolog mert ha összeadjuk hogy falidugasz tápegység 50Hz-es brumija, a gép saját zaja akkor máris ott vagyunk hogy minimum s3-4-es zaj és/vagy elnyomás a vételnél.
De a legjobb megoldás nem a számítógépes logolás volna, hanem egy külön display-es interfész (mondjuk valamilyen mikrovezérlős), és mivel azoknak relatíve sokkal kevesebb káros elektro-zaj kibocsátása van (vétel tekintetében) így elég volna ha kiírna minden adatot a screen-re és készen is volnánk. + megspékelve egy USB-s Pendrice-ra mentés lehetőségével még maga volna a happy.
(Elvileg ez a megoldás is létezik már)