RADIOSITE Fórum

• Politika

#151564  Szerző: RatFM

asr27 írta: Figyu, azért mert neked nem tetszik, hogy van ez a topik még ne te döntsd el egyedül, hogy be kell-e zárni! Szerintem, ha nem tetszik, akkor nem olvasod. Ilyen egyszerű a dolog. ;)
Még jó, hogy nem tetszik amikor azt se tudják, eszik e vagy isszák a dolgot, arról már nem is beszélve, az összes médiából dől a hülyeség politika ügyben.
Legalább ez az egy fórum lehetne demilitarizált övezet e téren.
 #151563  Szerző: markfelt

Nem tudom a konkrét sztorit, azt sem, hogy melyik vasmű ez, így nehéz beszélgetni erről.

Lejjebb írtam, a topic marad, így fogható ugyanis karámba a politikai tartalom, ahelyett, hogy szórványosan kerüljön elő. Így akit nem érdekel, bele se fut.
 #151562  Szerző: asr27

RatFM írta:A tutit már megmondtam, be kell zárni a topikot a helyét beszántani és besózni mert kis porszemek vagyunk a politika gépezetében !
Csak az idegeket borzolja és semmi látszata nincs ami itt folyik maximum az emberek vérnyomását emeli meg !
Figyu, azért mert neked nem tetszik, hogy van ez a topik még ne te döntsd el egyedül, hogy be kell-e zárni! Szerintem, ha nem tetszik, akkor nem olvasod. Ilyen egyszerű a dolog. ;)
 #151560  Szerző: RatFM

admin írta:Na, kérlek akkor mindig mondd meg a tutit, mert igény az volna rá, mint láthatod.

Vélhetően semmire sem kellett már az a vasmű, az a nagy helyzet. Nem tudta eladni az árut. A kommunista rendszert meg azért ne sírjuk vissza.

Továbbá: a tartalom nekem mindegy, stílusból pedig még időben vegyél vissza.
A vasműre magyar pályázó is volt, egy kikötéssel.
Ami annyit takart hogy a régi vezetőket NEM veszi át, ez miatt esélye sem volt megnyerni.
Privatizáció utáni éveket már nem nevezhetjük a kommunizmus melegágyának.
Megint csak a tájékozatlanságod látszik a hozzászólásból !

A tutit már megmondtam, be kell zárni a topikot a helyét beszántani és besózni mert kis porszemek vagyunk a politika gépezetében !
Csak az idegeket borzolja és semmi látszata nincs ami itt folyik maximum az emberek vérnyomását emeli meg !
 #151559  Szerző: markfelt

Na, kérlek akkor mindig mondd meg a tutit, mert igény az volna rá, mint láthatod.

Vélhetően semmire sem kellett már az a vasmű, az a nagy helyzet. Nem tudta eladni az árut. A kommunista rendszert meg azért ne sírjuk vissza.

Továbbá: a tartalom nekem mindegy, stílusból pedig még időben vegyél vissza.
 #151558  Szerző: RatFM

admin írta:Nem, sajnos, egyáltalán nem értek egyet. EU nélkül a magyar erőforrásokat ismerve talán ott tartanánk, mint Szerbia, vagy Albánia. Esetleg Moldova. A hazai tőke önmagában nem tudja eltartani ezt az országot.
Miért is kell nekünk az EU tőkeinjekció ?
Mert a privatizációk elkezdésekor az ipart totálisan és tervezetten leépítették , megsemmisítették. ( egy ország tisztán szolgáltatásból nem tud megélni )
Példának az egyik vasmű aminek az értéke 50,000,000,000 Forint volt amit a töredékéért vásároltak meg a külföldiek és tönkretették, leépítették és így az 3,000,000,000 Forintos éves exportot is megszerezték maguknak .
Ha ez még nem lenne elég, mivel 1,200,000,000 Forintért jutottak hozzá részvénytársaságként, így még kártérítést is követeltek az országtól amit kamatozó államkötvényekben kaptak meg.
Privatizálás követően 14 hónappal így szűnt meg 12,000 munkahely ami megint csak nem kis pénzkiesés az országnak.

És ez csak EGY a sok közül amiről a nem is tudtok miközben itt politizálni próbáltok !
Nem ártana előbb felnőni a feladathoz és látni az előzményeket miért is tatunk itt ahol !
Nevetségesek vagyok amit itt csináltok !
 #151552  Szerző: markfelt

Nem, sajnos, egyáltalán nem értek egyet. EU nélkül a magyar erőforrásokat ismerve talán ott tartanánk, mint Szerbia, vagy Albánia. Esetleg Moldova. A hazai tőke önmagában nem tudja eltartani ezt az országot.

Sikeres nemzeti vállalkozások itt, közép-keleten sajnos csak csalásokkal, kormányok klientúrájaként tudnak működni, máskülönben nincs meg még az a tőke sem, hogy egyáltalán el tudjanak indulni.

A béreket egyébként nem Brüsszelben szabják meg, hanem eleve azért fektetnek be itt a multicégek, mert olcsó a munkaerő. Ezek a befektetések azok, amik igazán hiányoznának, ha nem lenne egy, az EU által megteremtett jogi környezet, infrastruktúra.

A bérek egyébként tényleg siralmasak és nem 10 év alatt fognak felzárkózni a nyugati szintre. De azon az EU a szerződések értelmében nem tud segíteni.

A gyarmat szót továbbra sem tudom értelmezni, csak sejtésem van, mit gondol a költő.

Mindenesetre én örülök annak, hogy van olyan, hogy EU. A fentiek mellett rá is fér Magyarországra egy demokráciakontroll, mert nagyon messze vagyunk attól, hogy ez a kicsiny 93.000 km2-ön működjön. Helyesebben, integráció nélkül ez sem megy.

Annak kimondottan örülök viszont, hogy most már egyik magyar párt sem EU-ellenes. Hihetetlen károkat tud okozni, ha a laikusok véleménye dominál és megvalósul az abszolút demokrácia - ezt bővebben Noam Chomsky fejti ki, szeretettel ajánlom. :)
 #151542  Szerző: Glenn

admin írta:Szubjektív vélemény az EU-ról: lehet, hogy nem kéne ennyire belepofáznia a nemzetállamok működésébe, de én abszolút nem vagyok meggyőződve arról, hogy ha kilépnénk, nem szívnánk meg, de rohadtul. Egyedüli kontra, hogy lehet, hogy az EU-ban is megszívjuk, amekkora balfékek ülnek Brüsszelben, de az nem amiatt lesz, mert Brüsszel gyarmatosít minket, hanem lassan Brüsszelt gyarmatosítják. :)
Nem kellett volna belépnünk. Megszavazta a többség (nélkülem :yes: ), el kell fogadni. Most már gond lenne kilépés után, legalábbis rövidtávon.
Az viszont egyértelmű, hogy gyarmat lettünk, elég csak az elképesztő mértékű "agyelszívásra" gondolni a szabad munkavállalás segítségével. Az is tény, hogy talicskán tolják ki a pénzt az országból a multik révén, és ez a pénz éppen a mi zsebünkből hiányzik. Az meg demagógia, hogy a nagy EU-s támogatásból éldegél az ország, mert kb. ugyanannyit szippant ki innen a sok multi, mint amennyit visszakapunk az EU-tól. Persze így a multik diktálják a béreket is, a kör tehát bezárult.
 #151535  Szerző: markfelt

Annyit fűznék hozzá, hogy komoly dolog a politika pszichológiai oldala, a tömeghipnózis light kiadásáról beszélhetünk lényegében.

Az egyik oldal azt szajkózza, hogy soha nem volt olyan jó, mint most, a másik oldal pedig azt, hogy soha olyan rossz nem volt, mint most. Az eszköztár is nagyon széles, voltak bőven itt 2010 előtt is szép fogások, a Fidesz alatt viszont nagyon erős lett az ellenségképgyártás és a sikerpropaganda kettőse. Ha meg valami balul sül el, jönnek a gumicsontok, pl. sorkatonaság, halálbüntetés stb. Azt kell mondjam, a Fidesz politológiai értelemben profi. Hiába, egyszeűen jó dolgozók Finkelstein-Habony, meg a Századvég, meg persze Orbán is kiváló stratéga.

Az ellenzék eszköztáráról inkább nem beszélnék, mert az lassan 6 éve olyan elképesztően szánalmas, hogy nem érdemel szót.

Egyébként kár a gőzért szerintem: az élet összességében ugyanolyan nehéz itt, Európa közepén, mint régen, csak most lehet, hogy annak egy fokkal jobb, akinek korábban rosszabb volt, és fordítva. A nagy nyertesek meg sosem azok közül kerülnek ki, akik habzó szájjal, illetve lassan már ujjlenyomat-redők nélkül dühöngenek az okostelefonjuk előtt arról, hogy ki a jobb.

Politika topic egyébként azért van, hogy máshol lehetőleg ne essék ezekről szó, és emiatt marad is, ha tetszik, ha nem.

Szubjektív vélemény az EU-ról: lehet, hogy nem kéne ennyire belepofáznia a nemzetállamok működésébe, de én abszolút nem vagyok meggyőződve arról, hogy ha kilépnénk, nem szívnánk meg, de rohadtul. Egyedüli kontra, hogy lehet, hogy az EU-ban is megszívjuk, amekkora balfékek ülnek Brüsszelben, de az nem amiatt lesz, mert Brüsszel gyarmatosít minket, hanem lassan Brüsszelt gyarmatosítják. :)
 #151519  Szerző: asr27

Kép
  • 1
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 517